Krem

Derfor får du tørr hud nå

Det er ikke bare lavere temperatur som har skylden.

TØRR HUD: Det kan hjelpe å bytte til en rikere krem hvis du sliter med vintertørr hud. Foto: MARKA  / Alamy/All Over Press
TØRR HUD: Det kan hjelpe å bytte til en rikere krem hvis du sliter med vintertørr hud. Foto: MARKA / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke fritt for at huden føles litt strammere nå enn for bare noen få uker siden. Den blanke glansen i kinnene  som er typisk når gradestokken viser 20 pluss, er byttet ut med perlemorstørr og ru overflate.

Det er nesten sånn at selv om du påfører enda mer krem, så er det akkurat som om alt blir borte på sekunder, og det føles minst like tørt.

Tørr hud ser ofte gusten ut, men det er ikke det som er det kjedeligste. Tørr hud er et tegn på ubalanse i huden, og kan derfor gi kviser, sår, rødflammete og sensitiv hud.

LES OGSÅ: Får du kviser på ryggen?

Flere årsaker

Det er flere årsaker til at huden blir tørr. Når det er kaldt ute fordamper fuktigheten ut av huden vår raskere. Men ifølge Dr. Claudia Aguirre i Dermalogica er det ikke nødvendigvis kulden i seg selv som gjør at huden blir tørrere.

- Kald luft er veldig tørt, og det er tørrheten som er den store synderen. Den tørre luften trekker til seg all fuktighet, også fra huden din, sier hun.

I tillegg varmer vi opp husene våre og fyrer mer i ovner og peiser. Det skaper tørt inneklima, og er også med på å tørke ut huden.

Og selvfølgelig, bruker du mye vanlige såper, medisiner og sitter i aircondition er huden din kanskje ganske tørr fra før av. Da blir det ikke noe bedre nå som det går mot kaldere tider.

LES OGSÅ: Virker behandlinger mot rynker?

Så hva hjelper?

I utgangspunktet er det ikke noe galt med kremen du har brukt de siste månedene. Og hvis du er flink med den daglige hudpleien, til å fjerne døde hudceller med peeling og bruker nærende serumer under kremen din, kan du komme unna med det.

Men hvis du i tillegg oppholder deg mye ute bør du vurdere en rikere krem.

Oljer og rike kremer legger nemlig en beskyttende hinne utenpå huden slik at fuktigheten i huden holder seg inne i huden som den skal, og ikke fordamper ut av huden.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer