Hårvekst

Derfor får noen lengre hår enn andre

Hår som aldri vokser seg ordentlig langt kan skyldes flere ting, sier eksperten.

VEKSTFASER: Vi har alle ulik vekstfase, forklarer frisør. FOTO: NTB
VEKSTFASER: Vi har alle ulik vekstfase, forklarer frisør. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Som med alt annet her i livet, har vi ulikt utgangspunkt også når det gjelder hår. Kanskje har du alltid misunnet venninnen din sitt lange, glansfylte hår - mens ditt eget hår aldri vil vokse seg lengre enn rett under skuldrene? Eller kanskje du har det motsatte problemet - du foretrekker kort hår, men må stadig stusse det fordi det vokser seg langt?

De aller fleste av oss har nok prøvd å la håret vokse seg langt - med varierende resultat. Noen kan oppleve at håret rett og slett slutter å vokse på et punkt.

Hvorfor skjer dette? Er det slik at noen av oss ikke har anlegg til å la håret bli langt? Det har vi spurt ekspertene om.

Håret har tre ulike vekstfaser

Hvor mye håret ditt vokser, avhenger av flere ting. Frisør og daglig leder for Norsk Frisørskole i Bergen, Sølvi Bjørnevoll, forklarer at håret har ulike vekstfaser - eller sykluser:

  • Anagenfase (vekstfase)
  • Katagenfase (overgangsfase)
  • Telogenfase (hvilefase)

- Hvor lenge de ulike fasene varer er veldig individuelt. Jeg har kanskje en anagenfase på 7 år og du kan ha 10 år, påpeker Bjørnevoll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer