Jumpsuit

Derfor funker denne jumpsuiten

Sjekk hvordan stjernene styler «comeback»-plagget.

IKKE FOR NYBEGYNNERE: - Den bare skrek til meg at jeg måtte kjøpe den, sier programleder Ingeborg Heldal om buksedressen hun hadde på seg på Fam Irvoll-visningen under Oslo Fashion Week onsdag. Heldal er ikke den eneste som elsker plagget - her flankert av Kate Moss, Dree Hemingway og Olivia Thirlby. Foto: Per Ervland/All Over Press
IKKE FOR NYBEGYNNERE: - Den bare skrek til meg at jeg måtte kjøpe den, sier programleder Ingeborg Heldal om buksedressen hun hadde på seg på Fam Irvoll-visningen under Oslo Fashion Week onsdag. Heldal er ikke den eneste som elsker plagget - her flankert av Kate Moss, Dree Hemingway og Olivia Thirlby. Foto: Per Ervland/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Buksedressen var et av nøkkelplaggene på 70- 80 og 90-tallet. Vi husker den på stjerner som Brigitte Nielsen i filmen «Murder by Moonlight», i tv-serien «Dynastiet» eller i fiolett silke på dansegulvet til Studio 54 i New York.

Signaturplagget skulle helst ha høye skulderputer og smale bein, eller ligne litt på «MC Hammer»-buksa.

Nå har jumpsuiten gjort comeback på motekartet, riktignok noe mer nedtonet i stilen, og kjendisene har for lengst kastet seg over plagget.

LES OGSÅ: Derfor bør du sate på jumpsuiten

I 80-TALLSDRESS MED BELTE I LIVET, GYLLEN DESIGNERVESKE OG HØYE SANDALER: Ingeborg Heldal mener man må roe ned stylingen litt når plagg skriker så mye som dette...Buksedressen er vintage fra Melrose Place, sandalene signert Stewart Wietzman, kjøpt på Rodeo Drive, og vesken er fra MIchael Kors, Heldals absolutte favorittdesigner.  Foto: Per Ervland
I 80-TALLSDRESS MED BELTE I LIVET, GYLLEN DESIGNERVESKE OG HØYE SANDALER: Ingeborg Heldal mener man må roe ned stylingen litt når plagg skriker så mye som dette...Buksedressen er vintage fra Melrose Place, sandalene signert Stewart Wietzman, kjøpt på Rodeo Drive, og vesken er fra MIchael Kors, Heldals absolutte favorittdesigner. Foto: Per Ervland Vis mer

Måtte bare ha den

En av dem er programleder og tidligere redaktør i Cosmopolitan, Ingeborg Heldal. På visningen til Fam Irvoll for neste sommer under Oslo Fashion Week i forrige uke, stilte hun i en herlig og steinvasket modell.

- Da jeg så jumpsuiten kjente jeg gufset fra 80-tallet. Jeg tenkte at den var enten helt perfekt eller helt krise. Men jeg merket at jeg var klar, veldig klar, sier Ingeborg Heldal til KK.no.


Vidunderplagget fant hun på Rodeo Drive i California i sommer. Heldal har klare meninger om hvordan hun skal gå fram når hun hopper inn i den.

- Når den skriker så mye som dette, er det greit å holde det enkelt. Et par høye hæler og en kul veske holder, ingen grunn til å øse på med masse tilbehør og smykker, sier hun.

- Et godt beltevalg!

KKs stylist og moteekspert Nadine Monroe synes Ingeborg ser veldig bra ut i buksedressen sin. Den er veldig retro, fra 80/90 tallet, hvor solblekede jeans og blonder var toppen.

- Beltet rocker det opp, og gir en fin midje. Et lysere belte ville gjort henne videre rundt midjen, så hun har valgt helt riktig. Trendy med korte lengder på bukser er det også, sier Nadine.

Personlig synes ikke Nadine man umiddelbart får en flatterende rumpe i buksedresser som dette. Er man litt uheldig kan stussen faktisk se ganske lang ut.

- Fargen her gjør jo en heller ikke mindre, så her gjør Ingeborg et godt valg ved å kombinere med det svarte beltet.

Skal man treffe helt, bør jumpsuiten henge ganske løst, og heller fokusere på midjen, ifølge Monroe.

SVART ER ET ALLTID ET SIKKERT VALG: Skuespiller Keri Russell, supermodell Heidi Klum og stilikon Maria Menounos elsker alle jumpsuiten denne sesongen. Legg merke til at alle bruker høye hæler. Foto: All Over Press
SVART ER ET ALLTID ET SIKKERT VALG: Skuespiller Keri Russell, supermodell Heidi Klum og stilikon Maria Menounos elsker alle jumpsuiten denne sesongen. Legg merke til at alle bruker høye hæler. Foto: All Over Press Vis mer

Nybegynner? Velg svart!

Mange kvier seg nok derimot litt for å gå i jumpsuit. Og det er faktisk en kunst å få den til å se lekker ut. Men kan du knepene er det derimot ingenting som blir kulere.

Har du aldri brukt en buksedress før, og er litt usikker på om den kler deg, er det beste du kan gjøre å gå for en svart variant.

Den kan du style som du vil, og et belte i livet funker alltid. Hvor tykt eller tynt du vil ha det velger du selv, men husk at et mørkt belte vil ha en slankende effekt.
Skoene er viktige - helst skal de ha høye hæler. Spisse pumps kler stilen spesielt godt.

Og er dressen mye i seg selv, bør du roe ned ørepynten og øvrige smykker.

SØRG FOR AT DEN ER STOR NOK FRA SKRITTET OG OPP TIL MIDJEN: En jumpsuit som er for trang i skrittet er litt krise, men her er det delte meninger. Vi ser at Rihanna er mer enn godt fornøyd i dette dyriske lycranummeret. Foto: All Over Press
SØRG FOR AT DEN ER STOR NOK FRA SKRITTET OG OPP TIL MIDJEN: En jumpsuit som er for trang i skrittet er litt krise, men her er det delte meninger. Vi ser at Rihanna er mer enn godt fornøyd i dette dyriske lycranummeret. Foto: All Over Press Vis mer

MÅ passe i skrittet

Men en buksedress som ikke passer, er ikke så lekkert. Og det er mange feller å gå i. At buksen er for lang er ikke én av dem, for den kan bare rulles opp til ønsket lengde.

Det aller viktigste er at buksen er tilstrekkelig stor fra skrittet og opp til midjen.

Et godt tips er å ta sitte-ned-testen i prøverommet, og du finner raskt ut om buksen er stor nok dersom du bøyer deg godt ned når du prøver den på.

Har du litt former, bør du dessuten styre unna buksedresser med mye mønster, og heller gå for en med utringning.


Velg en buksedrakt ikke alle har

Selv om flere kjedebutikker som H&M, KappAhl, Cubus, Lindex og Gina Tricot selger jumpsuits nå, er det mye morsommere å finne en helt unik variant som ingen andre har.

Gå i bruktbutikker og på loppemarkeder, eller saumfar nettet for retroskatter. Her er det mye å hente.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer