Jeans:

Derfor har du denne lille lommen på jeansen

Den har faktisk en funksjon!

LOMME PÅ JEANS: Vet du hvorfor denne lille lommen befinner seg inne på selve lommen på jeansen din? FOTO: NTB Scanpix
LOMME PÅ JEANS: Vet du hvorfor denne lille lommen befinner seg inne på selve lommen på jeansen din? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Jeans er et plagg som aldri går av moten. År etter år kommer nye varianter i butikk, men det er fremdeles noen ting ved jeans som aldri endres på. Har du noen gang tenkt på hvorfor den lille lommen i selve lommen foran på buksen din er der?

Jonas Rådberg, Product Manager for Never Denim, forteller til KK at lommen ble satt på jeansen for mange år siden for en spesiell grunn.

- Den er ment for å ha lommeur i. Men den har jo ingen funksjon lenger! Det kan godt hende det er noen som fremdeles bruker den, men den yter ikke samme funksjon som den gjorde før.

LES OGSÅ: Nå skal plaggene dine være gjennomsiktige

FOTO: NTB Scanpix
FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Så hvorfor er den fremdeles der? Ifølge jeanseksperten handler det nå om estetikken og tradisjon. Han forteller at designere har bare fortsatt å sette på denne ekstra lommen fordi jeans har «alltid» sett sånn ut.

- Jeg har jobbet hos andre merker hvor vi har snakket om akkurat den lommen. Hvorfor skal vi egentlig ha den der? Og vi kommer alltid fram til det samme: Det hører til. Det er bare sånn.

Ifølge Rådberg har de heller fokus på designet når det kommer til vasken på jeansen eller silhuetten. Denne sesongen har Never Denim slengt seg på 90-tallsbølgen og latt seg inspirere av de klassiske 501 jeansene fra Levi's.

Lommene på noen av buksene er plassert litt skrått på rumpa, noe eksperten forteller de har gjort som en designgrep. Men lommene bak har faktisk mye å si på hvordan buksa kommer til å se ut!

Jeansene som er perfekte til deg

Nadine Monroe, stylist og blogger bak TheStyleResponder.com, sier det finnes visse tips som kan gjøre at du finner den perfekte jeansen for deg dersom du enten har en større rumpe, en mindre rumpe, brede hofter, eller har korte/lange bein. Og lommene kan faktisk spille en stor rolle her!

- Dersom du har en større rumpe, og ønsker å gi en illusjon av en mindre rumpe, bør du gå for en mørk vask og gjerne ha store lommer. Tettsittende lommer får rumpa til å virke mindre. Balansér ut en større rumpe og hofter med jeans med bootcut. Smale jeans vil fremheve rumpa og kan i noen tilfeller gi en flott timeglass, har Monroe tidligere fortalt til KK.

En ting du bør tenke på er den såkalte yoke-en. Det er altså den v-formede sømmen bak på buksa over lommene. Ifølge Monroe kan denne ha mye å si for hvordan buksen vil sitte på deg. For eksempel bør den være plassert nær lommene, altså nokså lavt, dersom du har en større rumpe.

Se her hvordan ulike lommer utgjør en STOR forskjell!

YOKE: Den såkalte yoken er sømmen der hvor pekefingeren er plassert. Hvordan den buer, eller hvor høyt eller lavt den sitter, kan ha mye å si på hvordan jeansen vil se ut på deg! Foto: KK.no
YOKE: Den såkalte yoken er sømmen der hvor pekefingeren er plassert. Hvordan den buer, eller hvor høyt eller lavt den sitter, kan ha mye å si på hvordan jeansen vil se ut på deg! Foto: KK.no Vis mer

Liten rumpe? No problem!

Har du en liten rumpe derimot, og ønsker mer kvinnelige former, bør du gå for et par jeans som har høyt liv og er lyse. Lys vask vil fremheve figuren din! I tillegg er det flere gode tips dersom du kjenner deg igjen:

- Små lommer vil gi en illusjon om en større rumpe. Det er fordi en liten rumpe vil rett og slett slukes av store lommer. Velg en jeans med en buet yoke som gir rundere fasong. Sitter yoke-en og lommene høyt opp, gir det deg en avlang rumpe. Lommer som sitter langt fra hverandre gir en bredere rumpe, sier Monroe.

Brede hofter? Boot it

Dersom du har brede hofter, er jeans med bootcut, eller de gode, gamle slengbuksene, et godt valg for deg. Det er fordi de er med på å gi en mer balansert fasong. Store og skrå lommer vil i tillegg gi et smalere uttrykk!

- Velg en middels høy midje. En midje som er for høy eller for lav vil fremheve både rumpe og hofter. Sømmene på siden av jeansene bør sitte lengre frem, på den måten vil en se smalere.

LES OGSÅ: 19 plagg som gir den ultimate vårfølelsen

En lys vask på jeans vil fremheve figuren din! FOTO: NTB Scanpix
En lys vask på jeans vil fremheve figuren din! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer