Jeans:

Derfor har du denne lille lommen på jeansen

Den har faktisk en funksjon!

LOMME PÅ JEANS: Vet du hvorfor denne lille lommen befinner seg inne på selve lommen på jeansen din? FOTO: NTB Scanpix
LOMME PÅ JEANS: Vet du hvorfor denne lille lommen befinner seg inne på selve lommen på jeansen din? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Jeans er et plagg som aldri går av moten. År etter år kommer nye varianter i butikk, men det er fremdeles noen ting ved jeans som aldri endres på. Har du noen gang tenkt på hvorfor den lille lommen i selve lommen foran på buksen din er der?

Jonas Rådberg, Product Manager for Never Denim, forteller til KK at lommen ble satt på jeansen for mange år siden for en spesiell grunn.

- Den er ment for å ha lommeur i. Men den har jo ingen funksjon lenger! Det kan godt hende det er noen som fremdeles bruker den, men den yter ikke samme funksjon som den gjorde før.

LES OGSÅ: Nå skal plaggene dine være gjennomsiktige

Så hvorfor er den fremdeles der? Ifølge jeanseksperten handler det nå om estetikken og tradisjon. Han forteller at designere har bare fortsatt å sette på denne ekstra lommen fordi jeans har «alltid» sett sånn ut.

- Jeg har jobbet hos andre merker hvor vi har snakket om akkurat den lommen. Hvorfor skal vi egentlig ha den der? Og vi kommer alltid fram til det samme: Det hører til. Det er bare sånn.

Ifølge Rådberg har de heller fokus på designet når det kommer til vasken på jeansen eller silhuetten. Denne sesongen har Never Denim slengt seg på 90-tallsbølgen og latt seg inspirere av de klassiske 501 jeansene fra Levi's.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer