Dyr i mote

Derfor har motebransjen fått dilla på dyr

Svært positivt, mener dyrevernsorganisasjon.

DYR I MOTE: Mange skjønte ikke et kvekk da de så dette på catwalken. FOTO: NTB.
DYR I MOTE: Mange skjønte ikke et kvekk da de så dette på catwalken. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Det er ned i kaninhullet for en samlet motebransje, kan det virke som.

Nei, jeg tenker ikke på dyreprint slik som leopardflekker og sebrastriper, selv om det for så vidt også står sterkt i motebildet nå.

Det stikker liksom dypere enn som så.

Schiaparelli fikk på pelsen etter at moteløven Kylie Jenner dukket opp i en av deres kreasjoner med et påsydd løvehode på under couture-uken i Paris tidligere i år.

Stuntet vakte oppsikt, og couture-husets kontroversielle dyrehodekjoler ble av noen oppfattet som en forherligelse av troféjakt – noe forøvrig raskt ble skutt ned da dyrevernere tok luksusmotehuset i forsvar.

Hos Collina Strada under moteuken i New York ble modellene transformert til delfiner, kaniner og hunder. Det falt imidlertid ikke i like god jord hos alle. «Hva i alle dager er det som foregår her», skriver en på sosiale medier. En annen skriver: «Dette skremte nesten livet av meg». Kolleksjonen Please Don't Eat My Friends skal visstnok være inspirert av økosystemet og alle dets skapninger – store som små.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer