Mote for funksjonshemmede

Derfor jubler Marianne for dette

– Et steg i riktig retning, mener leder for Norges Handikapforbunds Ungdom.

MOTE FOR FUNKSJONSHEMMEDE: Motegigant Zalando lanserer såkalt adaptiv mote. FOTO: Privat og Zalando.
MOTE FOR FUNKSJONSHEMMEDE: Motegigant Zalando lanserer såkalt adaptiv mote. FOTO: Privat og Zalando. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste par årene er mangfold og inkludering blitt mer enn fyndord i motebransjen. På høy tid, mener mange. For nå skal moteverdenen, som historisk sett har vært ubarmhjertig ekskluderende, være mer representativ.

Kjønn, alder, kropp og hudfarge er alle faktorer som det nå nærmest forventes at er representert i alle dets falsetter enten det er på catwalken eller magasinforsider.

Men personer med funksjonsnedsettelser derimot er fortsatt en ofte oversett målgruppe – også i motesammenheng.

– Funksjonshemmede er en minoritet som dessverre er veldig underrepresentert på mange arenaer, også innenfor denne bransjen, sier Marianne Knudsen, leder for Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU).

Hun er ikke den eneste som påpeker det.

For i kjølvannet av mangfoldstrenden som har skylt over motebransjen, er det flere som har stilt spørsmål ved om ikke funksjonshemmede er en glemt gruppe.

Det til tross for at markedet for adaptiv mote, som er klær, fottøy og tilbehør tilpasset behovene til mennesker med funksjonsnedsettelser, forventes å vokse til svimlende 400 milliarder dollar på verdensbasis innen 2026, skriver Vogue.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer