Gule Negler

Derfor kan neglene bli gule av lakken

Da kan det være at du bør begynne å bruke underlakk.

GULE NEGLER AV NEGLELAKK: Ser neglene dine litt gule, eller misfarget ut etter at du har hatt på neglelakk over en lengre periode? Sjekk hvorfor det kan skje i denne saken!
GULE NEGLER AV NEGLELAKK: Ser neglene dine litt gule, eller misfarget ut etter at du har hatt på neglelakk over en lengre periode? Sjekk hvorfor det kan skje i denne saken! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Nylakkerte negler kan gjøre underverk både på antrekket og humøret.

Men i det du fjerner lakken og oppdager at neglene under har blitt misfarget og lett gule, ja, da er det ikke like stas. 

Lurt på hvorfor dette skjer?

Her er grunnen:

 - Dersom du lakkerer uten underlakk kan den naturlige neglen bli misfarget av fargepigmentene i lakken, forteller kreativ leder i Tone Lise Akademiet, som driver negleutdanning i Norge, Lena Sveen, til KK.no.

HA GOD TID: Hastverk når du skal legge neglelakk fører ikke til et bra resultat. Foto: Scanpix
HA GOD TID: Hastverk når du skal legge neglelakk fører ikke til et bra resultat. Foto: Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Dette sier neglene om helsen din

Underlakk du bruke

Det er en kjent sak at flere av oss dropper underlakken som beskytter oss fra misfargingen. Men man har mulighet til å rette opp feilen, ifølge Sveen.

- Misfargingen legger seg helt øverst på negleplaten, og kan fjernes med en svampfil eller bufferkloss beregnet på negleplaten. Men vær forsiktig!
 
- For mye filing oppå negleplaten vil tynne den ut og gjøre den mer skjør.

Men trenger neglene pause fra neglelakken?

 -  Neglelakk skader ikke neglene, forteller Sveen.

Neglene er i utgangspunktet avfallsstoffer kroppen kvitter seg med på samme måte som håret, og trenger derfor ikke en pause.

For å unngå at negleplaten skal bli tørr anbefaler Sveen å bruke neglebåndsolje. Neglbåndsolje er den beste formen for neglforsterking. En sunn og fleksibel negl er sterkere enn hard og porøs negl som lettere kan knekke/flise seg opp.

LES OGSÅ: Få bukt med fliste negler

Dette gjør vi feil

- Husk at hendene er ditt visittkort, og hender og negler er en helhet som bør bli tatt vare på, sier Sveen.

STELL NEGLENE FØRST: Neglene skal stelles FØR du tar på lakken. Da er da du får best resultat, som også vil vare lenger.  Foto: Bildhuset / TT NYHETSBYRÅN
STELL NEGLENE FØRST: Neglene skal stelles FØR du tar på lakken. Da er da du får best resultat, som også vil vare lenger. Foto: Bildhuset / TT NYHETSBYRÅN Vis mer

De største feilene ved lakkering av neglene er at man lakker direkte oppå en negl som ikke er ren, fettfri eller «klargjort» for neglelakk. Det vil føre til at lakken ikke sitter så lenge.

-  Pass også på å ha nok tid ved lakkering, og lakk med tynne strøk som får tørke mellom hvert strøk – da ender du ikke opp med mange merker i lakken. Forsegl også tuppen av neglen med lakk og husk Top Coat, forteller Sveen.

Det mange også gjør feil er at de lakkerer lakken helt ned til neglebåndet, hvilket gjør at du tetter luftkanalen til negleplaten.

Da flasser lakken rasker av ved at den slipper taket i bak-kant av neglen. 

LES OGSÅ: Visste du dette om neglene dine?

Slik tar du best vare på neglene dine:

  • Sett av tid – for å få det perfekte resultatet
  • Sørg for at neglene er rene og fettfrie
  • Legg på en underlakk som beskytter mot misfarging og som sørger for at lakken sitter lengre
  • Unngå lakk som tørker «veldig» fort. På en naturlig negl som beveger/bøyer seg noe vil den lettere løsne/flake av.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer