Gule Negler

Derfor kan neglene bli gule av lakken

Da kan det være at du bør begynne å bruke underlakk.

GULE NEGLER AV NEGLELAKK: Ser neglene dine litt gule, eller misfarget ut etter at du har hatt på neglelakk over en lengre periode? Sjekk hvorfor det kan skje i denne saken!
GULE NEGLER AV NEGLELAKK: Ser neglene dine litt gule, eller misfarget ut etter at du har hatt på neglelakk over en lengre periode? Sjekk hvorfor det kan skje i denne saken! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Nylakkerte negler kan gjøre underverk både på antrekket og humøret.

Men i det du fjerner lakken og oppdager at neglene under har blitt misfarget og lett gule, ja, da er det ikke like stas. 

Lurt på hvorfor dette skjer?

Her er grunnen:

 - Dersom du lakkerer uten underlakk kan den naturlige neglen bli misfarget av fargepigmentene i lakken, forteller kreativ leder i Tone Lise Akademiet, som driver negleutdanning i Norge, Lena Sveen, til KK.no.

LES OGSÅ: Dette sier neglene om helsen din

Underlakk du bruke

Det er en kjent sak at flere av oss dropper underlakken som beskytter oss fra misfargingen. Men man har mulighet til å rette opp feilen, ifølge Sveen.

- Misfargingen legger seg helt øverst på negleplaten, og kan fjernes med en svampfil eller bufferkloss beregnet på negleplaten. Men vær forsiktig! - For mye filing oppå negleplaten vil tynne den ut og gjøre den mer skjør.

Men trenger neglene pause fra neglelakken?

 -  Neglelakk skader ikke neglene, forteller Sveen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer