Krøller

Derfor klarer ikke krøllene dine å holde seg

Victoria's Secret-stylist deler sine beste tips!

KRØLLE HÅRET: Victoria's Secret-stylist Sarah Potempa forklarer hvordan du kan forhindre at krøllene dine forsvinner. Foto: Shutterstock / Oleg Gekman
KRØLLE HÅRET: Victoria's Secret-stylist Sarah Potempa forklarer hvordan du kan forhindre at krøllene dine forsvinner. Foto: Shutterstock / Oleg Gekman Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er vel ikke den eneste som har opplevd at krøllene jeg har brukt så langt tid å perfeksjonere med krølltangen eller rettetangen, bare forsvinner ut av det blå? Plutselig er bare håret rett igjen, og selv om det kanskje er verdens minst problem, er det i øyeblikket så utrolig irriterende. 

Sarah Potempa fant opp «The Beachwaver», og ledet i tillegg stylingteamet under Victoria's Secret Fashion Show i fjor. Hvis du er like VS-fan som meg, må du sjekke ut disse uforglemmelige øyeblikkene fra årene som har gått. Hvem kan vel glemme da Heidi Klum sang på scenen sammen med eksmannen Seal? Og hvis det er noen som virkelig har perfekte krøller i håret, er det Victoria's Secret-englene. Potempa delte derfor sine beste tips til hvordan du forhindrer at krøllene dine bare forsvinner.

Noen tror at de som har tynt eller naturlig rett hår, har en tendens til å ikke holde på krøllene like godt.Til Byrdie forteller Potempa at dette bare er tull.

- I dag, med så mye moderne teknologi, skal alle mulige hårtyper klare å holde på krøllene. Det første du må gjøre er å finne en krølltang eller stav som du kan justere varmen på med en keramisk plate eller stav. Har du tjukt hår, bør du bruke en som har mulighet til å gi en høyere temperatur. De som har tynt hår bør altså ikke kjøre på med høy varme.

LES OGSÅ: Sov deg til vakre krøller

Viktig med forarbeid

Mange, inkludert meg selv, varmer opp krølltanga og setter i gang så snart den er varm. Jeg selv er ikke den flinkeste til å bruke produkter som forsikrer at krøllene vil sitte. Ifølge Potempa bør du begynne med vått hår og føne det tørt med mousse og et varmebeskyttende produkt. På denne måten gir du håret mer hold.

Før du begynner å krølle, kan det være en ide å ha noen klyper liggende til å dele inn håret ditt i seksjoner. Dette vil gi deg et godt utgangspunkt slik at krøllene blir i samme størrelse. I tillegg er de fine å bruke etter at krøllene er krøllet.

- Bare surr krøllen sammen og fest den fast på toppen av hodet med en klype. La deg sitte sånn i noen minutter. Når du lar krøllen falle ned etterpå, vil de ha fått mer struktur og volum, forklarer Potempa.

Det å feste krøllene slik er en veldig gode ide. For hvor mange av oss har ikke bare lyst til å rufse til krøllene litt med en gang de er krøllet? Potempa er veldig klar over at dette er fristende, men sier at dette faktisk er grunnen til at krøllene dine forsvinner. Som en erstatning foreslår hun å spraye en hårbørste med hårspray når krøllene har blitt kalde og deretter børste litt i dem.

Holder de seg fremdeles ikke? Da kan du prøve en krølltang eller stav som ikke er så stor. Ofte kan størrelse på produktet ha mye å si. En smalere krølltang eller stav kan hjelpe deg å holde krøllene på plass, ifølge eksperten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer