Hårklipp

Derfor må du bøye hodet fremover hos frisøren

- Gjør at man unngår uheldige overraskelser, forklarer frisøren.

HÅRKLIPP: - En god klipp er en klipp hvor alle vinkler er tatt hensyn til, sier frisør Lene Marselie til KK. FOTO: NTB
HÅRKLIPP: - En god klipp er en klipp hvor alle vinkler er tatt hensyn til, sier frisør Lene Marselie til KK. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Tidligere i år skrev KK om familien som sparte flere tusen kroner på å klippe håret hjemme. De aller fleste av oss velger likevel å gå til frisøren. Noen ganger fordi det er helt nødvendig med en klipp, andre ganger for å få en forfriskende forandring.

Dersom du har langt hår, har du antakeligvis blitt bedt om å tilte hodet fremover mens du sitter i frisørstolen. Flere kunder lurer på hvorfor, og av den grunn har frisørene ved Mam'selle frisørsalong i Lillehammer laget en TikTok-video som forklarer grunnen.

I videoen sitter en kunde i frisørstolen med langt hår nedover ryggen, frisøren klipper håret i én lengde og resultatet er tilsynelatende rett. Når kunden bøyer hodet frem, kommer hårlaget under til syne – og viser seg å være lengre enn resten av håret – og gir et ujevnt resultat.

Håret består av mange forskjellige lengder, og det kommer tydelig frem at det må tas hensyn til når man ser det fra frisørens synsvinkel.

– En god klipp er en klipp hvor alle vinkler er tatt hensyn til, sier Lene Marselie til KK. Hun er frisør ved salongen Mam'selle som har publisert videoen.

Hodeposisjonen er avgjørende

Hodeposisjonen har mye å si for en klipp. I videoen beskriver salongen at du ikke vil få ønsket frisyre dersom du ber frisøren om å klippe rett av. «For å lykkes med en frisyre trenger du en teknisk god klipp. Uavhengig om du klipper av 2 cm eller 20 cm», skriver de til videoen.

Marselie kan fortelle at mange kunder lurer på hvorfor frisøren tilter hodet fremover når lengdene bak skal klippes.

– Når kunden sitter med hodet i naturlig positur, vil det øverste og ytterste håret dominere klippen. Bøyer man på hodet derimot, vil de innerste og nederste hårene dukke opp under, forklarer hun og fortsetter:

– Skjulte ujevnheter her er like viktig å klippe. En frisyre skal helst se bra ut selv om man tilter hodet både den ene eller andre veien. På denne måten får vi en god, gjennomklippet frisyre som ikke byr på uheldige overraskelser, sier Marselie og viser til Tik-Tok-videoen.

@mamsellefrisor Du vil ikke få ønsket frisyre dersom du ber frisøren om å 𝗸𝘂𝗻 klippe rett av. 😬 For å lykkes med en frisyre trenger du en teknisk god klipp. Uavhengig om du klipper av 2cm eller 20cm. 📏🤓✂️ Kunden i denne videoen fikk såklart klippet håret korrekt etter filming! 😂🙌🏻💕 #happyhalloween #frisørtips #frisørnorge #mamsellefrisør #lillehammersentrum ♬ Phantom of the Opera X Monkeys Spinning Monkeys - Andrew Lloyd Webber

Tekniske detaljer

Håret vil derfor bli ujevnt fordi du ikke klarer å ha hodet i helt rett posisjon, men frisøren påpeker at det er en del av de tekniske detaljene frisøren må ta hensyn til.

Hvis kunden sitter rett vil håret i prinsippet se rett ut, men det nederste laget i nakken vil være lenger.

Under videoen har frisørsalongen for ordens skyld poengtert at kunden fikk ønsket frisyre etter filmingen.

«Kunden i denne videoen fikk så klart klippet håret korrekt etter filming.»

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer