Bukser

Derfor passer ikke buksa

Det kan være at du rett og slett har valgt helt feil modell til din figur.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Olabukser går aldri av moten. De er praktiske, finnes i alle slags varianter og vi elsker å bruke dem. Men har du opplevd å kjøpe jeans som ser fine ut i butikken, men som ender opp med å få fast tilholdssted bakerst i skapet? Selv om det finnes mange ulike buksemodeller, finnes det enda flere modeller av kvinnekroppen. Dette bør du ta tenke på når du skal ut og kjøpe nye jeans:

Hva er den perfekte bukselengde?

Vil du skape en lang og smal linje, bør jeansen slutte to centimeter over det punktet hvor hælen møter gulvet. Da vil buksa funke både til lave og høye sko.
 • Les også: Jeans som gir fin rumpe
 • Brede hofter og smalt liv

  Har du den klassiske timeglassfiguren, er det lett for at buksa får for mye vidde i livet. Prøv å finne en bukse med lavt snitt som sitter perfekt over hoftene. Slik slipper du å bekymre deg over å finne en modell som passer både i livet og rundt hoftene.

  Runde former

  Er du kraftig, vil bukser med bootcut være flatterende. Det balanserer forholdet mellom hofter, mage og bein. Styr unna alle jeans med lavt liv, velg heller en modell som når nesten til navlen. Det bidrar med en lett hold-in-effekt.
 • Perfekte bukser for alle høyder

  Petit med runde hofter

  Styr unna folder, glitter, hull og andre fikse dekorasjoner. De vil bare stjele fokus og gjøre at du ser lavere ut. Jeans med supersmale legger kan også gjøre at hoftene ser brede ut. Men dette er en balansegang - vide bein vil igjen virke forstørrende. Brukt sammen med et par høye hæler vil smale jeans være både forlengende og slankende.

  Tar bakdelen mye plass?

  Velg en modell med baklommer. Tenk også det bør være en viss harmoni mellom størrelsen på lommene og størrelsen på rumpa. Bukselomma har nemlig mer å si enn du tror. Prøv gjerne et par jeans med lett bootcut, som vil balansere figuren. Eller bruk smale jeans med lett stretch, og vær stolt av den kroppen du har.

  Slik unngår du muffinmagen

  Dropp fjortisbuksene med lavt liv og glidelås på tre centimeter. De vil bare stramme der du trenger det minst, og bidra til å skape den uheldige muffin top-effekten. Prøv heller et par jeans med høyere liv, og med en linning som ikke strammer for mye.
 • Trenden fra helvete er tilbake

  Glad i smale jeans?

  Vil du ha den rette, søte Audrey Hepburn-silhuetten med smale jeans, bør du se nøye på lengden på buksa. Det har mye å si for hvordan inntrykket blir. Velg gjerne et par som slutter like ved eller over ankelen. Vil du ha kortere bukser, men ikke er blant de høyeste jentene, bør du velge et par jeans som slutter på det smaleste punktet mellom legg og ankel, der hvor leggen er på sitt slankeste.
 • Les også: Nei, dette er ikke en bukse!
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer