Jeans

Derfor skal du brette opp buksene

Med riktig sko og høyde på bretten, får du nemlig utrolig lekre og lange ben...

GIR DEG LAAANGE BEN: Popstjernen Kylie Minogue bretter opp alle olabuksene sine denne sommeren, og siden man ser så mye av foten hennes, takket være de åpne sandalene, får hun enda flottere ben.  Foto: All Over Press
GIR DEG LAAANGE BEN: Popstjernen Kylie Minogue bretter opp alle olabuksene sine denne sommeren, og siden man ser så mye av foten hennes, takket være de åpne sandalene, får hun enda flottere ben. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dongeribuksene er det ultimate plagget hver eneste sesong, og kommer aldri til å gå av moten. Sånn er det bare.Og vi elsker enkle triks som gjør den enda finere. Som at slengbuksen skal gå helt ned i bakken, og at yoken bak på lommen gir deg en superfin rumpe. Denimshortsen bør heller ikke være for stram, og snekkerbuksa må styles med omhu (om den i det hele tatt skal brukes). Og hvor god er stretchen i stoffet, egentlig? Vi tar selvsagt tyggegummitesten for å finne svaret.

Bretten som løfter stilen

Dersom du vil følge moten akkurat nå, går du for en kjekk liten oppbrett nederst på buksen. Det ser vi hos kjendiser som Kate Bosworth, Olivia Palermo og Rihanna. De smetter sjelden inn i et par jeans uten å brette dem opp èn eller flere ganger. Enkelte går for en bred brett, andre nøyer seg med en supersmal stripe. På sitt beste gir faktisk bretten en illusjon av lengre ben, siden den kutter av ankelen og viser mer fot. Og hvis du har noen bukser med litt kjipe lengder bakerst i skapet, løser en brett kjapt problemet.

Brett buksen riktig

Nå er det ikke helt tilfeldig hvordan du bretter opp buksen. For bretter du den for høyt opp, kan bena fort bli stubbete. Nei, hemmeligheten er at bretten skal ende på den smaleste delen av ankelen. Og buksen må gjerne være litt trang nederst.

Har du valgt riktig sko?

Aller penest blir det om du parrer opp buksen med et par lekre pumps. Er buksen lang og bretten lav, slipper du derimot unna med et par ballerinasko eller flate sandaler.Skal du ha på buksa på fest, er det imidlertid alltid finest med høye hæler. Et ørlite tips er dessuten røde pumps - det er hot nå. Og du vil jo gjerne vise masse fot, siden det har en forlengende effekt, så ingenting er bedre enn et par åpne sandaler.LES OGSÅ: Sandalene som gir deg lekre lange ben

Pynt opp ankelen

Siden du viser så mye av benet når du bretter opp buksen, kan du godt unne deg litt ekstra pynt og stash. Hvorfor ikke gjøre som Kylie Minogue, og gå for en tynn gullenke rundt ankelen, for eksempel?

Lån buksen av kjæresten

Boyfriend-jeansene er også tilbake for fullt denne sommeren. Og de er like aktuelle til høsten. Diskusjonen har gått om de oversizede buksene egentlig er fine, men når du styler dem riktig er det absolutt ikke noe som er kulere enn et par bukser du tilsynelatende har stjålet fra typen.Men de må alltid brettes opp i beina - husk det. Og unngå ankelboots, da de kan gi et bomsete uttrykk! Du trenger også feminine elementer for å balansere ut det maskuline, så hopp inn i et par pumps, først som sist

Finn en fin bukserumpe

Alle vet hvor vanskelig det er å finne en bukse som sitter som et skudd over rumpa.. Du kjemper deg inn i tusen ulike modeller i det trange prøverommet, men blir aldri fornøyd. Følelsen av å se ut som en pære eller din kjære grandtante er likefullt til stede.Men her ligger faktisk mye av hemmeligheten i hva slags lommer buksa har.- Når du velger en modell er det viktig å tenke på hvordan baklommene er plassert. De riktige lommene kan ende opp med å gi et realt rumpeløft, sier KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen.

KKs lille bukselommeguide:

Er drømmerumpa større? Gå for små lommer. Jo mindre lommer, desto større virker rumpa.Er drømmerumpa mindre? Unngå lommer med masse finesser og stash, som sømmer, klaffer og knapper. Detaljer tiltrekker seg nemlig oppmerksomhet. Velg heller en bukse med enkle og små lommer. Vil du se tynnere ut? Lommer som sitter tett vil gjøre at du ser smalere ut. Har du brede hofter og smal midje? Gå for skrå lommer i stedet for firkantede. De vil følge fasongen og gi illusjonen av smalere hofter.Vil du legge på deg litt? Lommer som sitter langt fra hverandre gjør rumpa bredere. Vil du gi den et løft i tillegg, velger du en bukse med store lommer som sitter tett og lavt. Er du liten av vekst kan det ellers være fint å velge bort bukser med store lommer og legg. Tenk enkelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer