Cara Delevingne

Derfor tar de ugly bilder

Nå er kjendisene lei av å se pene og perfekte ut...

PERFEKT POSERING ER UT - TULL OG TØYS OG DOBBELTHAKER ER IN: Supermodell Cara Delevingne står i front for Instagrams nye bildetrend, som er å ta såkalte uglies... Foto: REX/MediaPunch/All Over Press
PERFEKT POSERING ER UT - TULL OG TØYS OG DOBBELTHAKER ER IN: Supermodell Cara Delevingne står i front for Instagrams nye bildetrend, som er å ta såkalte uglies... Foto: REX/MediaPunch/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Om det er fordi vi føler oss ekstra vakre en dag eller vil skryte litt av den nye hotte lipglossen med matt finish, så er Instagram det perfekte stedet å dele gullet med andre.

Du strekker ut armen og tar et nærbilde av deg selv - et såkalt «selfie» - og venter i spenning på at folk skal like bildet.

Og du er ikke alene - søker du med hashtagen #selfie i bildetjenesten, vil du se at det er over 53 millioner andre nærbilder for øyeblikket. Bildeformatet har nemlig tatt helt av.

UGLY-BILDER ER HOT: Cara Delevingne benytter enhver anledning til å se litt goofy ut, og legge ut bildene på Instagram etterpå... Foto: Faksimile fra Daily Mail
UGLY-BILDER ER HOT: Cara Delevingne benytter enhver anledning til å se litt goofy ut, og legge ut bildene på Instagram etterpå... Foto: Faksimile fra Daily Mail Vis mer
NÅ ER DETTE LITT UT, ELLER?: Å legge ut et slikt bilde - som her av Rihanna som  poserer på en yacht i Sardinia - er ikke like trendy lenger - kanskje vi rett og slett har blitt litt lei?  Foto: Instagram/Splash News/ All Over
NÅ ER DETTE LITT UT, ELLER?: Å legge ut et slikt bilde - som her av Rihanna som poserer på en yacht i Sardinia - er ikke like trendy lenger - kanskje vi rett og slett har blitt litt lei? Foto: Instagram/Splash News/ All Over Vis mer
EN AV UGLY-HELTENE I SOSIALE MEDIER: Komiker og The Office-stjerne Ricky Gervais har inspirert mange med sine morofjes på Twitter og yfrog. Foto: All Over Press
EN AV UGLY-HELTENE I SOSIALE MEDIER: Komiker og The Office-stjerne Ricky Gervais har inspirert mange med sine morofjes på Twitter og yfrog. Foto: All Over Press Vis mer

Fra selfies til uglies

Men du er kanskje litt lei av å bli ønsket god morgen av et perfekt sminket ansikt som ser på deg med ømme lett poutede lepper og en designertekopp i hånden?

Når du selv er på vei til jobb med vått hår du har vasket med Mikke Mus-sjampoen til barna dine, er det lett å bli litt irritert.

Men fortvil ikke - nå er det like hot å ta bilder som ikke er så fine. Om det er en artig grimase, å rulle øynene eller et før-og-etter-bilde av en tur på byen - hele konseptet er å ta uglies. I skrivende stund er det over 7.6 millioner slike med hashtag #ugly på Instagram.


Og en som elsker å ta slike bilder, er supermodell Cara Delevingne. På Instagram-kontoen hennes er det hundrevis av goofy snapshots av henne som tar en Kizz med utstrakt tunge, titter inn på nesen sin eller tuller og tøyser med dobbelthaken.


Selv popstjernen Beyonce tar et par tullebilder i tid og utide, og Rihanna er helt frelst. Og ifølge den engelske avisen Daily Mail, er det skuespiller og komiker Ricky Gervais som er inspirasjonen bak.

På Twitter-kontoen hans er det nemlig en tirade av fantastiske bilder av ansiktet hans med høy eller lav skjønnhetsfaktor - alt ettersom.


HAR NÆRMEST BLITT EN LIVSSTIL: Å lage en morsom grimase har blitt et av Cara Delevingnes varemerke den siste tiden - enten hun går visning for Chanel eller er på fotoshoot i New York. Foto: All Over Press
HAR NÆRMEST BLITT EN LIVSSTIL: Å lage en morsom grimase har blitt et av Cara Delevingnes varemerke den siste tiden - enten hun går visning for Chanel eller er på fotoshoot i New York. Foto: All Over Press Vis mer

Litt mindre selvhøytidelig

Grunnen til at kjendisene tar tullebilder kan være for å vise en mindre seriøs side av seg selv, og for å vise at de har selvironi og ikke tar seg selv så høytidelig.

- Det gjør kanskje at man virker litt mindre perfekt, og det er lettere å kjenne seg igjen i dem, sier KKs motejournalist- og ekspert Stine Therese Strand.

- Og det kan gjøre at de etablerer et litt mer venninneaktig forhold til følgerene på Instagram, at de som følger dem føler at de får noe annet enn det de vanligvis ser av kjendisen i blader og på TV. Noe litt mer personlig og humoristisk.


I tillegg kan jo bilder hvor man poserer og gjør seg fin, noen ganger virke litt kleine, og da er det ofte lettere å tulle enn å være seriøs.

- Men det er også mange som legger ut grimasebilder hvor de ser styggfine ut, altså bilder hvor de liksom skal være stygge, men som likevel er fine. Så noen uglies er faktisk selfies i forkledning.

Gjør det selv!

Vil du ta opp konkurransen med Cara Delevingne? Del ditt mest #ugly-bilde med KK - ta et bilde av deg selv og tag det slik: #kkmagazine #kkuglies , så plukker vi ut de beste og lager en oppfølgersak.

OBS: Bildene vil kunne bli brukt i en sak på KK.no!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer