Tarmskylling

Derfor tar kjendisene tarmskylling

I likhet med norske kjendiser, renser stjerner som Gwyneth Paltrow, Britney og Madonna tarmen sin jevnlig. Sykepleier Isabella Bukurie på Elite Helse Medisinsk Senter mener hemmeligheten til en sunnere livsstil ligger i fordøyelsessystemet.

Derfor tar kjendisene tarmskylling
Publisert
Sist oppdatert

Hvilke tips vil du gi til dem som ønsker en ny start på året?

– Definitivt tarmskylling, dette er den beste kick-starten til en sunnere livsstil, sier Isabella Bukurie på Elite Helse i Oslo. Hun kan avsløre at flere norske kjendiser velger tarmskylling på Elite Helse Medisinsk Senter.

- Du vet, alle vil holde slik en behandling hemmelig, sier Isabella til Stylemag og legger til; men flere enn man tror tar denne behandlingen.

Hvorfor tarmskylling?

– Fordi den bidrar til en velfungerende fordøyelse. Du kvitter deg med oppblåst mage og føler deg lettere allerede etter første behandlingen. En velfungerende fordøyelse er selve fundamentet for alle kroppsfunksjoner. Optimal helse og sunnhet starter innenfra og ingen andre steder enn i tarmsystemet.

Hvem er dette for?

– Generelt sett for en sunn og frisk person. Kvinner og menn. Snittalderen hos oss er 20 år til 65 år, og like mange menn som kvinner kommer til oss.

Derfor tar kjendisene tarmskylling

SVERGER TIL TARMSKYLLING: Gwyneth Paltrow og Britney Spears er bare en brøkdel av stjerner som skyller tarmene jevnlig. Foto: All Over Press

Hva er bra med denne renselsen?

– Du bedrer næringsopptaket, øker din energi og overskudd i hverdagen. 80 % av immunforsvaret ditt er i tarmen. Dette er en indre vårrengjøring og i seg selv en foryngelseskur.

Hvilke konsekvenser for det for kropp, sjel og sinn?

– Du går ned i vekt fra 1 til 3 kilo ved å fjerne gamle avfallsdepoter som de fleste av oss bærer på. Erfaringsmessig får du en kropp som yter bedre, og et balansert og harmonisk sinn. Du får en kropp som sjelen din har lyst å bo i.

Hvor vanlig er dette blitt i Norge?

– Dette er en svært vanlig behandling hos oppdaterte kvinner og menn.

Hva er viktig å tenke på slik at dette ikke blir et januarprosjekt, men et mer langsiktig mål?

– Du skal huske på at du og din kropp er et team. Din egen innsats sammen med et faglig dyktig helseteam er nødvendig for å oppnå personlige helsemål. Du bør få kunnskap om hva som fungerer for akkurat din kropp og ikke det som fungerer for alle andre. Ta tarmskylling før og etter en lang flyreise, i perioder med mye stress eller begivenhetsrike perioder for å komme på sunnhetssporet igjen. Ha fokus på livsstilsendring ikke periodiske kurer, det er det eneste som i det lange løp gir varig resultat. Du må investere i deg selv og din helse og bidra kontinuerlig slik at du bedrer din helsetilstand. Du kan ikke ta heisen til suksess du må dessverre ta trappene.

Hva kan man selv gjøre for å holde kroppen så fresh som mulig innvendig?

– Tenke over hva du spiser. Det du putter inn i munnen, har en konsekvens for resten av kroppen. Hvordan du presterer fysisk og føler deg mentalt. Din kropp kan være et tempel eller et toalett. Tenk energigivende mat framfor mat som tapper din kropp for energi.

Hvilke mattips gir du til den som er klar for en ny start?

– Kutt ut matprodukter som irriterer tarmen som hvete, kumelk, sukker og lightprodukter.

Derfor tar kjendisene tarmskylling

GRØNN START: - Start alltid dagen med ferskpresset grønnsaksjuice, det er detox i seg selv, mener sykepleier Isabella Bukurie fra Elite Helse Medisinsk Senter. Foto: Thinkstock

Skal man starte med detox-juice om morgenen, eller en solid og proteinrik frokost med egg og bacon? Hvilke mattips gir dere?

– Tro på det som fungerer best for akkurat din kropp. Vi har alle ulikt utgangspunkt – lær å kjenne din kropp. Det er ikke mengden mat du spiser, men substansen i det du spiser. Start alltid dagen med ferskpresset grønnsaksjuice, det er detox i seg selv. Her booster du din kropp med en energisk start proppfull av næring.

De fleste kvinner ønsker mer energi, glød, penere hud og selvtillit – Hvilke tilbud har dere?

– Skal du ha energi gjør du tarmskylling og får deg et personlig kostholdsprogram. Ønsker du glød og pen hud har vi alt fra kirurgi, laser, injeksjoner, peelinger og økologisk hudpleie. Vi skreddersyr sunnhet og skjønnhetsbehandlinger ut fra den enkeltes problem og utgangspunkt. For noen er det viktig å operere øyenlokk eller redusere rynker – for en annen er det behov for mindre porer eller jevnere hud. Vi er forskjellige, hos oss finner du en behandling som passer akkurat deg og ditt behov.

Hvilke mattips gir dere for å opprettholde en sunn livsstil?

– Spis naturlig, kortreist, næringsrik mat. Få i deg 60 % raw food og ha en grønnsaksdag i uken. Spis med tre timers mellomrom, nyt maten og vær takknemlig. Ha fokus på kvalitets mat, da gjør du smarte matvalg. Maten skal tygges godt og være lettfordøyelig. Husk at tarmen er kongen – tar du vare på kongen så tar den vare på resten av kongeriket.

 

Skrevet av: Thea Roll Rakeng og Celine I. Aagaard.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer