Moteuken i Paris

Derfor var alt rosa hos lukusmotehuset

– Med alt som skjer nå, først pandemi og så krig i Europa, er det klart disse fargene blir hentet frem.

ROSA PÅ BALL: Alt var rosa da Valentino viste sin nyeste kleskolleksjon. FOTO: NTB.
ROSA PÅ BALL: Alt var rosa da Valentino viste sin nyeste kleskolleksjon. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

At rosa er i vinden om dagen motemessig, er det ingen tvil om. Du kan nesten ikke ha unngått å legge merke til fargen som har dukket opp på alt fra catwalken til i gatemoten den siste tiden.

Og da Valentino med sjefdesigner Pier Paolo Piccioli i spissen viste sin nyeste kleskolleksjon under moteuken i Paris nå, var absolutt alt i trendfargen rosa.

Og da mener jeg alt. Fra set-designet til klærne og tilbehøret. «Rosa er en manifestering av det ubevisste og en befrielse fra behovet for realisme», heter det i skriver som følger. Tanken bak var å skape et «visuelt sjokk», og, ved å fjerne alle andre farger, forhøye både klærne og menneskene bak som med det ble forsterket av den monokrome paletten.

Overveldet? Jepp, du er ikke alene.

– Piccioli har gitt en ganske utdypende forklaring på hvorfor han ønsket å jobbe med rosa, og det var ganske fluff-preget, sier fargedesigner Dagny Thurmann-Moe.

– Rosa er en farge han alltid bruker i sine kolleksjoner, men også en slags protest mot realismen. Det kan også virke som om det er en slags feiring av kjærlighet og inkludering. Også er den jo en slags it-farge, som heller ikke er ubetydelig. Dette er en enkel måte å skape oppmerksomhet rundt kolleksjonen på, mener hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer