Krølle håret

Derfor vil ikke håret ditt ta krøll

For noen sitter krølltangkrøllene i timevis. For andre blir det bare slapt og stusselig. Hva kan gjøres?

KRØLLE HÅRET: Å krølle håret slik at resultatet sitter hele kvelden, det krever litt øvelse, samt noen gode råd om hvordan. Foto: NTB Scanpix
KRØLLE HÅRET: Å krølle håret slik at resultatet sitter hele kvelden, det krever litt øvelse, samt noen gode råd om hvordan. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å krølle håret er noe vi aldri slutter med når vi skal fjonge oss, selv om teknikken ikke alltid gir oss det resultatet vi ser for oss. De kan være korte og med skru, eller lange, bølgete surfebølger. Uansett: de må sitte! Og ikke bare gli ut før vi har rukket å komme oss ut av døra.

Så hva skal til?

Riktig temperatur

Vel, ifølge ekspertene er noe av det viktigste at temperaturen på krølltangen eller rettetangen (for ja, du kan bruke rettetang til å lage krøller) er riktig. Det betyr tilstrekkelig varmt, men ikke svi-av-håret- varmt. (OG ikke når det er vått!)

Kjendisstylisten Sarah Potempa er kjent for å ha utstyrt Victoria's Secret-modellene med sine glamorøse bølger, og har også designet sin egen krølltang.

Til nettstedet Byrdie understreker hun at et keramisk jern med temperaturregulering er et must, og at varmen i tangen må tilpasses hårtypen din.

- Har du tjukt hår, tåler håret høyere temperatur, men de som har fint, tynt hår bør være mer varsomme med varmen, sier Potempa.

- Du trenger ikke et jern som kan bli varmere enn 300 grader, tipser nettstedet theeverygirl, og advarer mot å sette temperaturen på over 400. Det vil svi i stykker håret.

Størrelsen på tangen

Størrelsen på krølltangen har noe å si for resultatet. Store lokker har oftere dårligere hold enn mindre, så opplever du at krøllene «alltid» sklir ut av håret, kan en mindre sylinder på krølltangen være et tips.

Prepping av håret

Prepping anses som avgjørende - både for å beskytte hårstrået mot varmen, og for at håret holder på krøllen.

- Mange som sliter med at krøllene aldri varer, prepper ikke håret før de bruker varmeverktøy, skriver nettstedet og understreker at alle typer spray vil gjøre en «preppejobb», mens ulike produkter gir ulike resultat. Noen sprayer er lagd for å gi krøllene glans, mens andre er lagd for et mer «uryddig» uttrykk. Her gjelder det å finne sin favoritt. Det viktigste er å ikke bruke varmeverktøyet uten noe form for varmebeskyttende produkt.

PREPP HÅRET: Det er viktig å preppe håret riktig får du setter i gang med krølltanga. FOTO: NTB Scanpix
PREPP HÅRET: Det er viktig å preppe håret riktig får du setter i gang med krølltanga. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Del inn i seksjoner

For at håret skal ta krøll, er det viktig at du ikke tar for store seksjoner av hår i tangen, av gangen. Da blir ikke håret varmt nok, og krøllen blir lunken - på alle vis.

- En seksjon bør være ca 2,5 centimeter, tipser everygirl.

Ikke gre håret for tidlig

Etter at håret er ferdig krøllet er det lett å bli utålmodig. Nå er jo jobben gjort, er det ikke bare å komme seg videre? Nei, ekspertene er tydelige på at her gjenstår en viktig prosess. Nemlig avkjøling og« forsegling».

- Etter at krøllene har blitt kalde, spray dem med tørr teksturspray fra rot til tupp. Deretter grer du håret med en stor børste, dander lokkene og påfører mer teksturspray, har frisør Pål Berdahl ved Gevir tidligere tipset om.

Rist løs

Tipset om at snu hodet opp ned og virkelig riste løs krøllene, er det flere som mener har en god effekt. Dra fingrene gjennom håret fra bunn til topp, dette vil gi skikkelig volum og sørge for at krøllene ikke blir «perfekte». Til sist bruker du en spray som forsegler de avkjølte krøllene - og først NÅ er jobben gjort.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer