NINA JAREBRINK: Glamour- og designdronningen deler sine beste festtips. Foto: Polhem PR
NINA JAREBRINK: Glamour- og designdronningen deler sine beste festtips. Foto: Polhem PR Vis mer

Nina Jarebrink

Designer Nina Jarebrink deler sine beste festtips

Samt hvilket antrekk ingen av oss vet at hun bruker!

Publisert

«Everyday glamour» er noe den svenske designeren Nina Jarebrink lever etter - everyday. I april viste hun frem sin nye høstkolleksjon for 2017 i Christiania Theater, og glamouren var allerede i full sving da vi møtte Nina inne på hotellrommet hennes. I sengen satt hun med krøller i håret, en glitrende kjole og røde lepper.

- Jeg har alltid røde lepper. Alltid. 

Jarebrink forteller at hun ordner seg hver dag, kanskje ikke med en glitrende kjole, men de røde leppene skal alltid sminkes på. 

- Når du skal kle deg til hverdag eller fest, må du alltid velge noe du føler deg fin i. Det spiller ingen rolle hva slags kjole du har hvis du ikke føler deg fin i den. Ja, noen kan si at du ser fin ut, men det forandrer jo ikke hvordan du selv føler deg. Om du ikke føler deg bra, så blir det heller ikke fint.

LES OGSÅ: Se Lauren Hutton (73) i Calvin Kleins nye undertøyskampanje

- Kan du ikke gå på 12 centimeters hæler, så gå for 7

Høstkolleksjonen Jarebrink presenterer i år bærer preg av sort og lilla, skinn og fløyel - en look som definitivt hører hjemme til høsten, men hva bruker hun i sommer?

- Jeg elsker lange kjoler. Plagg med print og blonder syns jeg også er veldig fint. Og selvfølgelig må jeg alltid ha røde lepper.

- Kunne du stylet kjolen med sneakers?

- Nei, nei. Det hadde jeg nok aldri gjort. Det må bli høye hæler, ja. 

- Hva med oss som sliter etter 10 min?

- Kan du ikke gå på 12 centimeter, så kjør på med 7. Det er ikke spesielt fint å se på når noen ikke kan gå på hæler. Da er det mye bedre å ha en lavere hæl.

- Wow, 12 centimeter. Vi snakker skikkelig Carrie Bradshaw-stil her. Hva om man sliter med 7 centimeter, da?

- Da får du gå barfot, ler Jarebrink.

KLAR FOR FEST: Nina Jarebrink før visningen av høstens kolleksjon. Foto: KK.no / Malin Gaden
KLAR FOR FEST: Nina Jarebrink før visningen av høstens kolleksjon. Foto: KK.no / Malin Gaden Vis mer

Hennes hemmelige triks

Nei, det er nok ikke alle av oss som takler en hel kveld i hæler på 12 centimeter. Da tipser designeren om å gå for et par platåsko. Disse gir mye bedre balanse enn et par syltynne hæler. Men liker etter at Nina tipser om å gå for en tjukkere hæl også, kommer hun på trikset hun alltid går for.

- Ja, det glemte jeg helt! Det er jo så smart. Jeg har alltid med meg et par flate sko som jeg kan ha i vesken. Rett før jeg skal gå inn et sted bytter jeg til hælene og legger de andre i vesken. 

- Skjer det aldri at du har så vondt i føttene at humøret bare faller rett i bakken (noe jeg kanskje kjenner meg veldig igjen i)?

- Nei, det skjer aldri med meg, ler Nina og fortsetter:

- Joda, det har faktisk skjedd, men da bruker jeg aldri de skoene igjen. Det finnes faktisk hæler som er så gode å gå i! De har jeg mange av.

- Hvor mange sko har du?

- Å, det tør jeg ikke tenke på. Nei, det tør jeg faktisk ikke si. Det er så mange. Da jeg var liten ville jeg heller ha sko enn leker. Sko kan løfte et helt antrekk, men det kan også ødelegge det! Velger man feil sko til feil antrekk, blir det jo bare feil. Men samtidig kan sko være med på å løfte et enklere antrekk til nye høyder. 

- Hvilket plagg eller antrekk er det vi aldri kommer til å få se deg i?

- Jeg hater hettegensere! Nei, den trenden liker jeg ikke. Det kommer du aldri til å få se meg i. En ting mange ikke vet at jeg bruker - og elsker - er ullundertøyet fra Devold. Det kan jeg gå i. Men da må dere være fint og matchende. Og jeg må ha leppestift til.

Pssst: Hettegenseren er hottere enn noensinne: - Kult at vi har fått moten litt mer ned på jorda

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer