Line Varner

Designeren bak Line Of Oslo donerer klær for millioner til UngNorge

I dag mottok Line Varner pris fra hjelpeorganisasjonen som arbeider for og med barnevernsbarn.

VANT PRIS: Line Varner bak Line Of Oslo mottar prisen sin for jobben hun har gjort for UngNorge. Foto: Marcus Ruud
VANT PRIS: Line Varner bak Line Of Oslo mottar prisen sin for jobben hun har gjort for UngNorge. Foto: Marcus Ruud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For 3-4 år siden begynte Line Varner bak klesmerket Line Of Oslo å gi fra seg alt som var igjen av klær etter både vår, sommer, høst og vinter til den frivillige organisasjonen UngNorge. En organisasjon som arbeider for og med barnevernsbarn.

- Flere tror at alle i Norge har det bra, men det er faktisk mange som lever på fattiggrensa i Oslo og resten av landet. Så heldige som vi og våre barn er, var vi alle enige om å bidra, så dette er en hjertesak for Line Of Oslo.

11. februar mottar Varner en pris fra UngNorge for støtten hun har gitt. Eivin Sundal, daglig leder fra UngNorge, sier til KK.no at Line Varner har donert tøy for flere millioner via UngNorge til barn i Norge og asylsøkere som kom fra Syria. Hun har selv stilt opp og pakket tøy som ble sendt ut over hele landet.

- På Bekkelaget har vi en shop hvor barn og ungdom fra vår målgruppe kan komme å plukke blant nytt tøy hver 6. uke. Line Varner har vært svært generøs og gitt oss tøy gjennom flere år. I år går prisen, et maleri fra Bjørg Thorhallsdottir, til Line Of Oslo. Ikke bare har de gitt oss tøy, men de har også et stort hjerte for barna, sier Sundal.

LES OGSÅ: - Det er samme hva slags seksuell legning du har, eller hvor du er fra, det er du som person som teller

Sterke inntrykk

- All ære til Eivin! Han har det største hjertet i hele verden. Han gjør dette fordi han vil hjelpe. Han burde få mange priser, han, sier Varner.

Mannen til Line, Petter Varner, har også bidratt mye til UngNorge, og hun forteller til KK.no at dette er noe de kommer til å fortsette med fremover.

- Petter og jeg kommer til å ha dette som en hjertesak. Han har muligheter på et helt annet nivå, og jeg gjør det jeg kan også. Hvis alle bidrar litt, blir også verden litt bedre. 

Varner husker spesielt en historie som gjorde stort inntrykk på henne.

- Jeg får helt vondt i magen når jeg forteller dette, men det var ei jente på fire år som hadde reist fra Syria alene. Da kan man forstå hvilken situasjon en mor og far er i, når man sender sitt fire år gamle barn alene og vekk fra Syria. Hun ble bare kastet fra mamma til mamma og måtte klare seg helt alene. Det er helt spesielt og jeg tror ikke mange er klare over hvordan verden egentlig er der ute.

Line forteller at klærne som er igjen etter de ulike sesongene blir gitt til UngNorge.

- Alt overskudd og vareprøver etter endt sesong går rett til UngNorge. Vi har alle et overskudd, om det er oss som leverandør eller deg som privatperson. Jeg oppfordrer alle til å gi bort sitt overskudd fra klesskapet til UngNorge og andre som virkelig trenger det. For meg blir gjenbruk å gi videre. Jeg er ikke for kjøpestopp, det må være produksjon for at verden skal gå videre.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer