Donald Trump

Designerne som nekter å kle opp Melania Trump

Tom Ford er blant dem som har gått hardest ut mot førstedamen, men da svarte Donald Trump raskt.

NY PRESIDENT: 20. januar er Donald Trump offisielt USAs nye president. Melania Trump er deres nye førstedame. Foto: wenn.com
NY PRESIDENT: 20. januar er Donald Trump offisielt USAs nye president. Melania Trump er deres nye førstedame. Foto: wenn.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innsettelsen av USAs 45. president Donald Trump (70) skjer denne uken, 20. januar. Åtte år som president og visepresident er over for Barack Obama (55) og Joe Biden (74) (les den tragiske historien til visepresidenten her), og alt ligger klart for at businessmannen Trump skal finne sin plass i Det Hvite Hus. 70-åringen har hatt en rekke uttalelser som har gjort dette presidentvalget ganske så kontroversielt og annerledes, men i november ble det altså avgjort - han er USAs nye president.

Og med dette følger også en ny førstedame. For det er ikke bare Trump selv som har måtte tåle en støyt. Det ble nemlig et realt hysteri i mediene og blant folk etter at Melania Trump (46) hadde holdt sin tale under «the Republican National Convention» - noe New York Times omtaler som hennes viktigste tale til nå. Hvorfor? 46-åringens tale lignet nemlig svært mye på en førstedame Michelle Obama (52) holdt tidligere. Det ble rett og slett kalt ren plagiat og video hvor de to talene sammenlignes kan du se her!

Men det var ikke bare det som skjedde denne kvelden. Melania Trump har nemlig fått mye oppmerksomhet for stilen sin (som har endret seg drastisk gjennom årene). Kjolen den kommende førstedamen hadde på seg, signert Roksanda, den kvelden ble nemlig ifølge Fashionista utsolgt på null komma niks via nettsiden Net-a-porter.

En talsperson for Trump skal ifølge WWD ha uttalt at Melania ikke har tatt i mot hjelp fra stylister, og at kjolen er kjøpt selv. Og dette er ikke hvilken som helst kjole! Prislappen ligger nemlig på nærmere 20.000 norske kroner.

LES OGSÅ: Gigi Hadid etterlignet Melania Trump under American Music Awards - nå får hun massiv kritikk på Twitter!

Nekter å kle henne

Gjennom hennes åtte år som førstedame, har Michelle Obama blitt kledd opp av verdens største designere, og det har derfor ligget en stor spenning rundt hvem fru Trump kommer til å sverge til når hun går inn i rollen som førstedame. 

Det eneste problemet er det at flere designere har faktisk nektet å kle opp førstedamen. Cristian Siriano (31) har sagt til CBS News at han ikke ville gjort det nå, men at han skal se hvordan det utvikler seg de neste fire årene. Marc Jacobs (53) er blant dem som har gått hardest ut og sa følgende til Womens Wear Daily:

- Jeg har ikke noe interesse i det hele tatt i å kle opp Melania Trump. Personlig vil jeg heller bruke energien min på å hjelpe de som kommer til å bli såret av Donald Trump og de som støtter ham. 

I et åpent brev som hun publiserte på Twitter, skriver designeren Sophie Theallet (52) at hun «ikke vil assosieres på noen måte med den nye førstedamen. Retorikken om rasisme, sexisme og fremmedfrykt som mannen hennes har ytret gjennom valgkampen sin er uforenlig med verdiene vi står for.»

Også store designere som Derek Lam og Philip Lim har gitt uttrykk for til Womens Wear Daily at de ikke har interesse i å kle opp førstedamen. Men det er ikke disse designerne som har fått et motsvar av Donald Trump selv. I et intervju på talkshow-et The View, forteller nemlig Tom Ford (55) om hvorfor han ikke vil gjøre det. Se video under.

«Jeg vet ikke hvordan hun ville sett ut i klærne mine. For noen år siden ble jeg spurt om jeg ville kle henne opp, men jeg sa nei. Hun passer ikke mitt image og sett bort fra at jeg er demokrat og stemte på Hillary (Clinton) (69) og er veldig lei meg for at hun ikke vant, så er klærne mine for dyre for en førstedame å bruke.

Sistnevnte uttalelse vekker litt misnøye fra salen, og Ford får kjapt et nytt spørsmål fra programlederne; «men Michelle Obama brukte dyre klær?»

«Jeg har kledd opp henne en gang før, da hun skulle besøke Buckingham Palace. Jeg syns det passet seg og jeg bor i London, så det ga mening.»

LES OGSÅ: Disse kjendisene støtter Donald Trump

Slik svarte Donald Trump

I et intervju med Fox News blir den nye presidenten spurt om Melania Trump noen gang har spurt Tom Ford om å kle henne opp, og til det har Trump et klar og tydelig svar:

- Hun har aldri spurt Tom Ford. Hun liker ikke Tom Ford. Hun liker ikke designet hans. Steve Wynn (CEO av Wynn Resorts) ringte meg og syns det Tom Ford sa var så forferdelig at han kastet klærne designet av han ut av Las Vegas-hotellet sitt. Jeg er ikke en fan av Tom Ford og har aldri vært det.

Se videoen i Twitter-linken under.

LES OGSÅ: En rekke kjendiser truer med å forlate landet nå som Donald Trump er blitt USAs nye president

Disse har sagt ja

Men la oss nå ikke glemme designerne som ønsker å kle opp den nye førstedamen! Nei, det er ikke sånn at alle har takket nei til å gjøre dette. Og det er noen ganske så store designernavn som står på listen over de som har lyst.

- Ja, jeg ville ha kledd opp Melania. Jeg syns hun er en vakker kvinne som ville fått alle designerklær til å se flott ut, har Tommy Hilfiger (65) sagt til WWD.

LES OGSÅ: Tommy Hilfiger gjør som Moods Of Norway-gutta

Diane von Furstenberg (70) har også vært ute i pressen og snakket om presidentvalget og er ganske klar i sin tale:

- Donald Trump ble valgt og han vil bli vår president. Melania fortjener samme respekt som alle andre førstedamer før henne. Som en del av denne moteindustrien er vår rolle å promotere skjønnhet, inkludering og mangfold, sa von Furstenberg til WWD.

Sam og Libby Edelman har også uttalt at de skulle elsket å kle Melania. Marcus Wainwright, designer hos Rag & Bone, og Thom Brown har også sagt at de stiller opp dersom førstedamen skulle ønske det.

NÅ ER DET OFFISIELT: President Donald Trump og førstedamen Melania Trump flytter 20. januar inn i Det Hvite Hus. Foto: Zuma Press
NÅ ER DET OFFISIELT: President Donald Trump og førstedamen Melania Trump flytter 20. januar inn i Det Hvite Hus. Foto: Zuma Press Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer