Artikkelen kan inneholde annonselenker

Det beste C-vitamin serumet

Disse bruker ekspertene daglig.

C-VITAMIN SERUM: Det gjelder å velge riktig serum, for å få alle fordelene av superingrediensen C-vitamin. FOTO: Helt Krem
C-VITAMIN SERUM: Det gjelder å velge riktig serum, for å få alle fordelene av superingrediensen C-vitamin. FOTO: Helt Krem Vis mer
Publisert

Det er noen ting som er udiskutable når man er opptatt av hudpleie. Det ene er at man bruker solkrem, det andre er at man kjøper et verdenskjent C-vitamin serum som koster skjorta.

C-vitamin har hatt en økende popularitet innenfor hudpleie de siste årene. Det er helt fortjent, men ikke helt ukomplisert.

Det finnes nemlig mange typer C-vitamin, og ikke alle gir deg full uttelling med tanke på alle fordelene ingrediensen har. Når man snakker om ren C-vitamin snakker man om ascorbic acid (askorbinsyre).

Denne ingrediensen kan:

  • redusere pigmentering, og virke preventivt mot pigmentering
  • virke som antioksidant, som beskytter huden mot frie radikaler
  • stimulere kollagenproduksjonen (som kan redusere fine linjer)
  • gi jevnere hudtone og tekstur
  • gi glød
  • gi økt UV-beskyttelse i kombinasjon med høy solfaktor

En skikkelig multitasker med andre ord, som kan gjøre mye bra for huden! Den brukes best i en morgenrutine, etter rens, før fuktighetskrem og solkrem.

Et berømt C-vitamin serum

Det er et serum, som alle som er opptatt av hudpleie bruker, eller ønsker seg. Det er Skinceuticals C E Ferulic. Dette er et patentert serum med 15% ren askorbinsyre (C-vitamin), som gir deg alle fordelene ingrediensen har, i tillegg til antioksidantene ferulic acid og E-vitamin. En nydelig kombinasjon.

Det er formelen er patentert, betyr at ingen andre kan lage nettopp denne formelen. Det betyr ikke at de ikke har prøvd! L’Oréal, som eier Skinceuticals, har dratt alle merker som har prøvd å kopiere C E Ferulic til retten, og vunnet!

Skinceuticals C E Ferulic
Skinceuticals C E Ferulic Vis mer

Serumet koster, men er en av de produktene som virkelig er verdt å investere i.

Serum med C-vitamin tilpasset hudtypen

Det finnes likevel alternativ til dette serumet, som også inneholder askorbinsyre. Ett av dem er også produsert av L’Oréal, som også eier Skinceuticals. Det kommer fra IT Cosmestics, heter Bye Bye Dullness, og inneholder 15% askorbinsyre, hyaluronsyre som gir fukt og antioksidant E-vitamin.

IT Cosmetics Bye Bye Dullness
IT Cosmetics Bye Bye Dullness Vis mer

Et annet alternativ er Mad Hippie Vitamin C serum, som inneholder et C-vitamin derivat som heter sodium ascorbyl phosphate. Dette passer godt for dem med fet og kombinert hudtype. Derivatet er, som askorbinsyre; en antioksidant, stimulerer kollagenproduksjonen, reduserer pigmentering og er betennelsesdempende, som kan være en fordel for fet og kombinert hud med tendens til kviser.

Mad Hippie Vitamin C Serum
Mad Hippie Vitamin C Serum Vis mer

Et annet potent derivat av C-vitamin er tetrahexyldecyl ascorbate, som er perfekt for tørr og moden hud og kan være et alternativ for sensitiv hud. Dette derivatet har mange av de samme egenskaper som ren askorbinsyre, som: fungerer som antioksidant, lysner og jevner ut hudtonen, reduserer pigmentering og stimulerer kollagenproduksjonen.

Et godt produkt som inneholder dette derivatet er Kicks Beauty Alt 20% Vita-C Brightening Serum, som også inneholder fuktighetsbevarende squalane, E-vitamin som antioksidant og mykgjørende solsikkeolje.

BeautyAct by Kicks 20% Vita-C Brightening Serum
BeautyAct by Kicks 20% Vita-C Brightening Serum Vis mer

C-vitamin er en aktiv ingrediens og et godt tips er å starte med å bruke det et par dager i uken, for så å trappe opp, inntil huden tåler å bruke det hver dag. De fleste dermatologer og hudleger bruker et serum med C-vitamin hver dag, så med dette på plass i rutinen er du som en proff hudpleienerd å regne.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer