Concealer:

- Det beste resultatet får du ved å bruke en fargekorrigerende concealer

Slik tryller du vekk mørke ringer, akne og pigmentflekker.

CONCEALER: Vi elsker concealeren, men den er ikke alltid like lett å legge! FOTO: NTB Scanpix
CONCEALER: Vi elsker concealeren, men den er ikke alltid like lett å legge! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvordan legger man egentlig concealer for å unngå linjer, mørke ringer og akne? Vi har spurt makeupartist og skjønnhetsbloggerTone Skipa og makeupartist Kathrin Johansen om nettopp dette!

Vi begynner med valg av concealer: Hva bør vi velge, den klassiske eller den fargekorrigerende? For i tillegg til de vanlige lysnende eller dekkende produktene, finnes det også produkter som er laget som komplimentærfargen til område du vil ha usynliggjort. Det vil si, en farge som er laget for å nøytralisere underlagsfargen. Ifølge Skipa er disse absolutt verdt å investere i.

- De beste resultatene får du ved å bruke en fargekorrigerende concealer, sier hun.

Makeup artisten trekker frem at dette gjelder alt fra blå ringer under øyene til røde partier. For å dekke blå ringer er den oransje concealeren som gjelder, mens en concealer med grønnstikk, eventuelt gult, dekker røde områder.

Dersom du ikke er veldig plaget av det røde, kanskje har du bare litt ved nesevingene eller på små steder, mener Skipa det er tilstrekkelig å bruke en hudfarget foundation, med en anelse gult på disse stedene.

- Påfør med pensel, ellers bruker du altfor mye produkt, tipser hun.

Hva med pigmentflekker? Dette er jo noe mange irriterer seg over, og gjerne vil sminke vekk. Hvilken concealer gjør jobben best? Ifølge Skipa kan det lønne seg å ta i bruk fargekorrigering her også, og da gjerne den oransje!

LES OGSÅ: 6 concealere som dekker mørke ringer under øynene

EKSPERTEN: Makeupartist og skjønnhetsblogger for KK.no Tone Skipa. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Makeupartist og skjønnhetsblogger for KK.no Tone Skipa. FOTO: Privat Vis mer

Denne konsistensen burde du velge

Så var det konsistens, bør vi velge flytende eller tykk? Ifølge Skipa kommer det an på hvor vi skal legge produktet.

- Når det kommer til pigmentflekker hender det at vi har det på mer «utsatte» steder, som der du støtter deg med håndbaken eller får en klem. Her kan du fint velge en concealer av litt tykkere konsistens.

Dette gjelder imidlertid ikke området rundt øyet. Makeupartisten påpeker at huden her er tynn og trenger derfor produkter som gir mye fukt, samtidig som det er tyntflytende.

- Er den ikke det, vil produktet heller fremheve linjer, forklarer hun.

LES OGSÅ: Ikke gjør denne concealerfeilen

Over eller under foundation?

Når vi har funnet frem til farge og konsistens er det på tide å finne ut hvordan man legger concealeren. Skal den over eller under foundationen?

Ifølge Skipa kommer det an på hvilket område man tar for seg. Under øyet bruker de fleste av oss kun concealer, så det er greit nok. Skal man derimot dekke pigmentflekker i ansiktet foretrekker hun å legge concealer over foundationen- da hun synes dette gir best effekt.

- Er du plaget med røde områder lønner det seg derimot å legge den grønne concealeren under foundation, ellers blir huden ofte grå, forklarer hun.

Slik legger du concealer under øyet

Hvordan legger man så selve concealeren? Den under øyet for eksempel? Skal den kun legges på de mørke partiene eller burde man dra på med hele øyeområdet? Skipas anbefaling er å holde seg til de mørke partiene, som hun påpeker at ofte er i øyekroken og i området nærmest neseroten.

- Vil du dempe gropen må du legge en highlighterpenn på toppen og rundt hele øyet. Det lyse gir nemlig illusjon av mer volum, forklarer hun.

For å få til dette understreker makeupartisten at man først må legge en blånøytraliserende concealer, altså den oransje. Hun forklarer at highlighteren narrer øyet til å tro at søkket er mindre enn hva det faktisk er.

- Det gir jo ikke direkte volum i fysisk forstand. Det er en lys- og skyggeteknikk, der det lyse løfter opp. Det blir som et vann: Er vannet lyst virker det grunnere, er vannet svart vet du at det er veldig dypt, forklarer hun.

LES OGSÅ: Trikset som gir deg et våkent blikk

EKSPERTEN: Makeupartist Katrin Johansen ved City Clinic i Drammen. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Makeupartist Katrin Johansen ved City Clinic i Drammen. FOTO: Privat Vis mer

Derfor er Beautyblenderen elsket!

Hva bør vi påføre concealeren med? Makeupartist Katrin Johansen ved City Clinic i Drammen forteller at hennes favoritt er en liten BeautyBlender. Et verktøy hun foretrekker å bruke i ansiktet i stedet for den klassiske concealer-kosten.

- Koster gir ofte streker, mens BeautyBlenderen gir et mye jevnere resultat, sier hun og legger til at hun damper svampen før hun går i gang.

Hun er også positiv til å bruke en base (primer) før man legger concealer.

- Primere kan absolutt hjelpe, i tillegg til at concealeren holder seg bedre på plass, kan den både dempe rødhet og pigmentering, sier hun.

Slik dekker du akne

Makeupartisten forteller at hun selv legger foundation før hun legger concealer og påfører concealeren under øyet med en litt annen teknikk.

- Jeg legger vanligvis produktet i en trekant fra ytterkanten av øyet og ned mot nesen- slik at den dekker mer enn bare den mørke ringen, sier hun og forklarer videre at hennes erfaring er at ringen kommer bedre til synet dersom hun bare legger den rett på.

En annen ting vi har lurt på er om man kan bruke concealeren til contouring? Ifølge makeupartisten går dette helt fint.

- Du kan legge produktet på området du ønsker å lysne, og ja, den kan legges både over og under foundation, sier hun.

Plages du av akne anbefaler hun å dekke urenheten på følgende vis: Først legger du en foundation, deretter en hudfarget concealer med gultoner, som du legger rett på området du vil skjule.

- Gå deretter inn med Beautyblenderen for å duse det ut. Avslutt med å legge et setting- pudder over!

Psst! Visste du at du også må vaske concealeren?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer