Mote:

- Det eksisterer rekordmange trender samtidig akkurat nå

Forvirrende, kanskje. Men også interessant.

PYNT DEG: Balenciaga mener vi skal pynte oss igjen, men styrer unna trenden med sterke farger. FOTO: Balenciaga
PYNT DEG: Balenciaga mener vi skal pynte oss igjen, men styrer unna trenden med sterke farger. FOTO: Balenciaga Vis mer
Publisert

Det er en sannhet med modifikasjoner. For selv om mote­bransjen er i ferd med å gjennomgå en etterlengtet demokratisering, er vi ikke ferdig med trendene riktig ennå.

Du trenger selvsagt ikke å bry deg nevne­verdig om dem. For det er opp til deg om du vil følge dem eller ikke. Men trendene lever i beste velgående. Faktisk eksisterer det rekordmange trender samtidig akkurat nå. Forvirrende, kanskje. Men også interessant.

For den ene trenden blir soma et slags motsvar til den andre, men likevel ikke. Ta farger, for eksempel. En av sesongens store trender. Det er en naturlig reaksjon på to år med global krise, nedstengning og sosial distansering, ettersom nettopp farger symboliserer optimisme og framtidstro.

I kontrast til det fargesterke står det hvite. Også en av årets store trender, som i fargesymbolikken konnoterer lys, renhet og fred. Det er det mange som søker til nå etter en mildt sagt turbulent tid. Et viktig poeng er imidlertid å skru ned tempoet et par hakk.

For den raske farten i mote­bransjen er ikke bærekraftig.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer