Hårfarge

Det ene tipset du trenger for å finne ut hvilke hårfarge som er best til deg

Dette passer best til brune, grønne og blå øyne!

HÅRFARGE: Kendall Jenner og Gigi Hadid byttet rett og slett hårfarge under moteuken i Paris. Men hvilken farge passer dem egentlig best? Svaret får du i denne saken! Foto: Rex Features
HÅRFARGE: Kendall Jenner og Gigi Hadid byttet rett og slett hårfarge under moteuken i Paris. Men hvilken farge passer dem egentlig best? Svaret får du i denne saken! Foto: Rex Features Vis mer
Publisert

Håret mitt skifter farge like ofte som årstidene gjør det. Når våren kommer må ofte mitt brune hår gjennomgå en heftig blekeperiode, noe som mot sommeren ofte ender opp i en ombré.

Når august kommer er jeg helt utrolig lei av det halvblonde håret mitt, og jeg vil tilbake til brunt. Noe jeg vet at jeg kler best, men jeg går på samme smellen hvert eneste år. Et år gikk det ganske så skeis også. Det gikk faktisk så dårlig at jeg måtte høre med frisører rundt om i hele landet hva jeg hadde krav på. Resultatet kan du se HER.

Selv om jeg, og alle rundt meg, kan se at brunt passer best, kan jeg jo lure litt på hvorfor det er sånn? Michael Rowan, hårfargeekspert hos Smith's London, forteller til Marie Claire at det først og fremst er én ting du bør tenke på når du skal velge hårfarge.

- Fargen på øynene dine og hudtonen din er den beste måten å finne ut hvilken hårfarge som vil kle deg best.

Ifølge Rowan vil kvinner som har brune eller hasselnøttfargede øyne kle de typiske høstfargene som rødt, kobber og gulltoner. Han trekker frem Lily Rose-Depps hår med kobbertoner som et eksempel.

LILY ROSE DEPP: Hårfargeekspert Michael Rowan trekker frem skuespillerens kobberfargede hår som et eksempel til hva som går fint til brune øyne. Foto: Scanpix
LILY ROSE DEPP: Hårfargeekspert Michael Rowan trekker frem skuespillerens kobberfargede hår som et eksempel til hva som går fint til brune øyne. Foto: Scanpix Vis mer

- Hvis du har denne fargen på øynene dine og vurderer å farge det blondt, burde du gå for en mer smøraktig, gylden tone. Og hvis du er av dem som vurderer en brun farge, så bør du gå for en kastanjebrun tone, forteller Rowan.

Har du lyse, himmeblå øyne, derimot, vil kaldere toner fungere godt på deg. En iskald, blond farge, gjerne til og med platinum vil gå perfekt med de blå øynene. Og denne nesten grålige fargen, er noe vi har sett mye av i mote- og skjønnhetsbildet.

- Damer med blå øyne kan kle mørkere farger også, legger Rowan til. Alt de trenger å gjøre er å gå for en kald undertone, for eksempel en blå/svart-farge, forteller fargeeksperten.

Han trekker fram Jennifer Lawrences' isblonde farge som eksempel.

Til slutt har vi de med grønne øyne. Er dette deg, mener Rowan du er velsignet og heldig.

JENNIFER LAWRENCE: I den siste kampanjen hennes for Dior kommer de blå øynene hennes virkelig fram. Foto: Splash News
JENNIFER LAWRENCE: I den siste kampanjen hennes for Dior kommer de blå øynene hennes virkelig fram. Foto: Splash News Vis mer

- Hvis du har gaven av grønne øyne, betyr det at du kan leke med både kalde og varme hårfarger. Kobbertoner vil få øynene dine til å poppe, mens en dypere rustfarge vil få fram varmen i hudtonen din.

LES OGSÅ: Disse fargene får øynene dine til å «poppe»

ANGELINA JOLIE: Disse fantastiske øynene passer perfekt til hårfargene Jolie har her. Foto: Rex Features
ANGELINA JOLIE: Disse fantastiske øynene passer perfekt til hårfargene Jolie har her. Foto: Rex Features Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer