Hudpleie om sommeren:

- Det eneste produktet jeg MÅ ha i sommer

Skjønnhetsekspertene tipser om sine favorittprodukter.

SOMMERHUDEN: Lettere og færre produkter, serum og solkrem er en gjenganger når skjønnhetsprofilene skal ta vare på huden i sommer. FOTO: MOHAMMAD ATAEY
SOMMERHUDEN: Lettere og færre produkter, serum og solkrem er en gjenganger når skjønnhetsprofilene skal ta vare på huden i sommer. FOTO: MOHAMMAD ATAEY Vis mer
Publisert

Med sommer og sol følger mindre og lettere klær, og også endring i skjønnhetsrutinen for mange. Noen lar den rike fuktighetskremen stå på hylla til fordel for en lettere variant mens andre bytter ut foundationen med en farget dagkrem. Andre igjen lar sminkevesken være helt i fred, og sverger heller til en naturlig, frisk og sunn glød - og solfaktor da, selvsagt.

KK spurte fire norske skjønnhetseksperter om deres hudpleierutiner og favorittprodukter nå.

– Om sommeren vil huden min ha lettere produkter

Maja Hattvang står bak det nettbaserte skjønnhetsmagasinet Kabinettet. Hun sverger til lett fukt, serum og solkrem.

– Rutinen min er i en konstant, men langsom utvikling med en basis som stort sett ser lik ut: Fuktgivende toner, et aktivt serum, en enkel fuktighetskrem og solfaktor. Det går også i faser om jeg styrer med øyekrem og punktbehandling eller ikke. Om vinteren dreier mye seg om å få nok fukt, og jeg pøser på med ekstra fuktserum, tyngre kremer og ansiktsolje. Om sommeren vil huden min ha lettere produkter, den er ikke like tørr og jeg kutter de tunge kremene, forteller hun.

I stedet for tunge kremer går hun for lett fukt, BHA-toner om kvelden «for å holde porene i sjakk» og c-vitaminserum «for glød og et ekstra kick til solkremen«, pluss «generøse mengder» solkrem.

SKJØNNHETSEKSPERT: Maja Hattvang sverger til lettere kremer om sommeren. FOTO: PRIVAT
SKJØNNHETSEKSPERT: Maja Hattvang sverger til lettere kremer om sommeren. FOTO: PRIVAT Vis mer

– Hvilke konkrete produkter sverger du til denne sommeren og hvorfor?

– Klairs' Supple Preparation Unscented Toner fordi den er best, hele året, c-vitaminserum fra Neostrata, et av få c-vitaminserum huden min liker og solkrem fra Heliocare. Jeg liker den som heter Pigment Solution Fluid. Den har høy faktor men en tynn, glatt konsistens som legger seg fint på huden, gir ikke uren hud og jevner ut hudtonen.

– Hva er på badehyllen din akkurat nå?

– Alt og ingenting. Jeg tester alltid nye produkter og rydder den med jevne mellomrom, men nå er jeg i den rotete delen av syklusen rett før jeg skjerper meg og rydder. Jeg tester blant annet Skin treat sine elixir-serum, det nye Prevage-serumet fra Elizabeth Arden og solkrem fra Lancaster. Og det står fremdeles Fenty Beauty-produkter overalt i leiligheten etter at vi gjorde en stor test på Kabinettet.

– Hvilket produkt kan du ikke klare deg uten i sommer og hvorfor?

– Det blir solkrem det, vet du. Det er egentlig det eneste du MÅ sørge for om sommeren. Hver gang huden blir brent får du en liten, varig solskade og øker sjansen for å utvikle kreft.

FAVORITTER: Maja Hattvang sverger til lette kremer, serum og solfaktor i sommer. FOTO: PRIVAT
FAVORITTER: Maja Hattvang sverger til lette kremer, serum og solfaktor i sommer. FOTO: PRIVAT Vis mer

– Ingen grunn til å bytte ut hele kremparken etter sesong

Skjønnhetsekspertens beste «hack» er å skjerme ansiktet fra sola mest mulig.

– Det gjør stor forskjell! Og jeg vet ikke om det kan regnes som en hack, men i tillegg til ansiktet, smør alltid også hender, bryst og føtter, hvis du skal ha på åpne sko, før du går ut døra, hver dag. Da sparer du huden for noen rynker og pigmentflekker over tid, tipser hun.

Hva er dine beste tips for å enkelt og rimelig ta hudpleien fra vinter til sommer?

Det er ingen grunn til å bytte ut hele kremparken etter sesong, bare trekk fra og legg til ett og annet. En god solkrem som du liker å bruke, og faktisk bruker, er det ene produktet du bør prioritere å kjøpe til sommeren. Den bør være fersk hvert år, men det går fint å bruke opp fjorårets også. Et annet triks er å ikke bytte ut produkter, men justere mengden. Kanskje kan samme krem funke sommer og vinter, hvis du har to tykke lag om vinteren og bare litt i kinnene på sommeren.

– Solbeskyttelse er essensielt

– Den største forskjellen er at jeg bytter ut A-vitamin-produktene med vitamin C og andre vitaminserum, pluss at fuktighetskremen har lettere konsistens. Utover det er jeg opptatt av både å rense, fukte og beskytte huden med SPF gjennom hele året, forteller makeup-artist og skjønnhetsblogger Tone Skipa.

SKJØNNHETSBLOGGER: Tone Skipa sverger til solbeskyttelse året rundt. FOTO: PRIVAT
SKJØNNHETSBLOGGER: Tone Skipa sverger til solbeskyttelse året rundt. FOTO: PRIVAT Vis mer

– For min daglige rutine sverger jeg til rens, poresammentrekkende lotion, fuktserum, serum med høykonsentrert vitamin C, lett fuktighetskrem, lett øyekrem og tyntflytende solkrem som reduserer pigmentering. I tillegg eksfolierer jeg huden og bruker maske en gang i blant.

Også hun velger seg solbeskyttelse som det aller viktigste. Det mener hun er essensielt, og hun har en klar favoritt.

Heliocare Pigment Solution Fluid SPF 50+ er rett og slett noe av det beste jeg har testet av solkrem! Den er med fysisk filter som reflekterer bort UV-stråler og varme fra huden, og så motvirker den pigmentering. Den matter og gir noe fukt også. Den bare funker, selv på det varmeste og mest svette! Foreløpig ingen nye pigmentflekker!

Sverger til selvbruningsdråper

– Har du noen smarte hacks når det kommer til å ta vare på huden i sommer?

– Det er deilig å være ute i solen, men den gjør også at huden eldes raskere. Derfor synes jeg det er helt genialt å bruke selvbruningsdråper du blander i krem, eller bruke de nye serumene og mistene med selvbruning under solkremen, som i tillegg er fuktighetsgivende! Superfresh og naturlig sommerglød! Jeg elsker også bronzing gel som både gir litt farge og fukt.

PÅ BADEHYLLA: Tone jobber med skjønnhet, men har likevel noen klare favoritter. FOTO: PRIVAT
PÅ BADEHYLLA: Tone jobber med skjønnhet, men har likevel noen klare favoritter. FOTO: PRIVAT Vis mer

– Noe som er superviktig for å bevare sommerhuden er å rense den hver kveld for solkrem, svette, smuss og forurensing. Det sier seg jo selv at det ikke er gunstig at det blir liggende på huden gjennom natta, eller at du smører på et nytt lag med krem oppå det gamle.

– Et hack: Eksfolier huden en gang i uken! Du mister ikke brunfarge, men huden får en fin glød fordi du fjerner det tørre laget på toppen slik at den sunne huden under kommer frem. Faktisk ser huden yngre ut!

– Viktig med dobbeltrens

– Om sommeren handler det om å beskytte huden. Jeg bytter ofte ut dagkremen med en god og pleiende solkrem, og siden den skal påføres flere ganger i løpet av dagen for å beholde beskyttelsen, er det viktig med dobbelrens om kvelden, sier makeupartist og skjønnhetsinfluenser Ragnhild Andresen.

– Når huden er såpass eksponert for sol som den gjerne er om sommeren, bruker jeg de mildeste ingrediensene og pøser på med fukt om natten. Så når høsten nærmer seg bruker jeg sterkere ingredienser, som retinol, og tar behandlinger som microneedling og syrepeelinger. Da får jeg jobbet med porer og linjer uten å risikere solskader.

DETTE SVERGER HUN TIL: Makeup-artist og skjønnhetsinfluenser Ragnhild Andersen sverger til milde ingredienser, solkrem og masse fukt om natten. FOTO: INSTAGRAM @RMABEAUTY
DETTE SVERGER HUN TIL: Makeup-artist og skjønnhetsinfluenser Ragnhild Andersen sverger til milde ingredienser, solkrem og masse fukt om natten. FOTO: INSTAGRAM @RMABEAUTY Vis mer

– Hvilke konkrete produkter sverger du til denne sommeren og hvorfor?

– Jeg har brukt Korres sin Yoghurt Face & Eyes Sun cream SPF 50, og elsker hvor god den er mot huden min, selv med den høye solfaktoren. Den ruller ikke på huden, gir godt med fuktighet og inneholder rene og etisk produserte ingredienser. Når jeg sminker meg er Powder-Me med solfaktor fra Jane Iredale alltid med i vesken.

– Hva er på badehyllen din akkurat nå?

– Duftene Lucky fra Dior og Gabrielle fra Chanel, selvbruning fra Glöd, siden jeg ikke soler meg, Micromelting Cleansing Balm fra Beauty Act for å fjerne sminke, og Sensai Clear Gel Wash for å rense huden. Exfoliating Polish fra ZO står fast på hylla.

– Har du noen smarte hacks når det kommer til å ta vare på huden om sommeren?

I år har jeg fått meg en UV-måler! Den er veldig kjekk, for den viser deg, via en app, hvor mye UV-stråler du får på deg. Og da vet du hvor lenge du kan være ute i sola før det er skadelig for deg. Det er en liten dings jeg setter på vesken eller genseren min, og så har jeg oversikt på appen.

– Lar huden leve sitt eget liv

– Jeg elsker mitt hudpleieregime om sommeren. Da går jeg over til å bruke lettere konsistenser og færre produkter. Jeg lar liksom huden leve litt mer sitt eget liv, og mine nord-afrikanske gener koser seg. Fokuset er å beskytte huden og derfor sverger jeg til solkrem, c-vitamin, peeling og oljer. Om sommeren har jeg fokus på beskyttelse og på vinteren reparasjon.

Det forteller Somaya Bougroug. Hun er selvutnevnt hudpleiefantast og jobber som skjønnhetsekspert ved Gimle Parfymeri i Oslo.

HUDPLEIEREGIME: Somaya Bougroug elsker sitt hudpleieregime om sommeren. FOTO: MOHAMMAD ATAEY
HUDPLEIEREGIME: Somaya Bougroug elsker sitt hudpleieregime om sommeren. FOTO: MOHAMMAD ATAEY Vis mer

– Det finnes kun én solkrem i mitt liv, og det er Sisley Sunleya SPF 50. Det er en fullverdig solkrem og dagkrem i ett. Den gir meg maksimalt med fukt og beskyttelse, samt sørger for at jeg får en jevn farge som varer lenge. Jeg elsker også at den ikke legger igjen et hvitt belegg, som mange solkremer gjør. Den smelter rett inn i huden og etterlater en nydelig glød.

– Under solkremen bruker jeg et C-vitamin-serum fra Omorovicza (Daily vitamin C) som bidrar til å gi optimal beskyttelse under solkremen. Jeg får verdens fineste og jevneste overflate ved å bruke den. Den korrigerer også ujevnheter jeg har i huden og strammer opp porene mine.

– På dagtid er disse to produktene alt jeg trenger. På kvelden smører jeg meg inn med ett produkt: Augustinus Bader The Face oil. Jeg elsker jo oljer, og denne har blitt en favoritt. Jeg kan ikke forestille meg at jeg noen gang slår opp med den.

– Renser ekstra nøye om sommeren

Bougroug omtaler seg selv som «peeloman», og forteller at hun alltid er nøye med å rense huden godt.

– I og med at jeg svetter og bruker solkrem er jeg ekstra nøye med renserutinen om sommeren. På kvelden dobbelrenser jeg for å sikre at jeg får bort alt av solkrem og smuss. Jeg starter med Augustinus Baders The Cleansing balm før jeg renser med en lettere gel-rens for å få den rene følelsen.

– Hvilket ene produkt kan du ikke klare deg uten i sommer og hvorfor?

– Bare ett? Det går faktisk ikke an! Men hvis jeg må så velger jeg The Face Oil fra Augustinus Bader. Denne oljen dekker alle behovene mine. Den gir meg masse pleie i form av fuktighet, reparering og glød. Jeg elsker den lette, men samtidig mettede følelsen jeg får i huden. Det er lenge siden jeg har vært så forelsket i et produkt.

– Har du noen smarte hacks når det kommer til å ta vare på huden i sommer?

Peeling før solkrem, C-vitamin under solkrem for maks beskyttelse, solkrem, solkrem, solkrem, et nattprodukt som reparerer. Og ikke glem solsticken til Rudolph Care på leppene og ellers i ansiktet når du trenger påfyll av solkrem. Jeg får fort pigmenteringer rundt leppene, men denne beskytter og forebygger utrolig bra. Perfekt å ha med i vesken.

– Hvis man ikke har mulighet til å bytte ut hele hudpleieregimet sitt fra sesong til sesong - hva er dine beste tips for å enkelt og rimelig ta hudpleien fra vinter til sommer?

– Bruk mindre produkt, og kutt ned på antall produkter. Prioriter solkrem, ikke inngå noe kompromiss her, det vil du få mye igjen for senere. Og vær ekstra flink med renserutinen din. Dette gjelder både kropp, hår, og ansikt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer