Sort Og Grått

- Det er de mest ulogiske fargene som har fått lov til å ta plass i trendbildet

Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe mener ingen kler sort og grått.

SORT OG GRÅTT: Disse fargene mener eksperten er de mest ulogiske som finnes. Men de er uansett blant de mest populære! Foto: Zuma Press
SORT OG GRÅTT: Disse fargene mener eksperten er de mest ulogiske som finnes. Men de er uansett blant de mest populære! Foto: Zuma Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
FARGEEKSPERT: Dagny Thurmann-Moe.
FARGEEKSPERT: Dagny Thurmann-Moe. Vis mer

Jeg har alltid tenkt: «Hva skal jeg gjøre om jeg møter Anna Wintour på gaten?». Ikke bare er hun en vandrende Vogue-legende, men hun har også uttalt at hun aldri ville ha brukt et antrekk som var sort fra topp til tå. Noe jeg nesten gjør hver eneste dag. Og jeg vet allerede hva du tenker; akkurat som at jeg kommer til å møte henne, men hvis det skulle skje noen så er det jo meg. I det siste har jeg blitt mye flinkere på å prøve litt farger, og etter at jeg snakket med Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe, fant jeg også ut hvilke farger som er perfekte for meg. Lurer du også på det? Da bør du sjekke ut DENNE saken. Jeg hadde faktisk tenkt over hva jeg skulle ha på meg da jeg skulle møte Dagny, for jeg vet at hun ikke er så fan av sort. Eller, for å sitere: - Ingen kler sort og grått. Au, da. For ifølge Dagny (og antageligvis Anna Wintour), så er sort og grått de mest ulogiske fargene som har fått plass i trendbildet. Hun mener nemlig at ingen kler disse fargene. 

- Sort og grått er de dummeste fargene du kan kle deg i. Det er de mest ulogiske fargene som har fått lov til å ta plass i trendbildet, og grunnen til det er at det er nesten ingen som kler de det. Det er vanskelig å se bra ut i sort og grått, og det er fordi de aller fleste av oss ser automatisk utvasket ut i ansiktet, øynene blir daffere og mister glød, huden ser gusten ut, og poser under øynene og fine linjer i ansiktet blir fremhevet, forteller Thurmann-Moe. 

De sorte plaggene har blitt en stor favoritt blant mange av oss. Selv er jeg glad i den fordi jeg syns det er enkelt å kombinere med andre plagg, samt at den er elegant! Andre syns derimot at sorte plagg har en slankende effekt, noe som er ganske så kjent! Men som Gerd Ordal, rektor ved Imageakademiet tidligere har uttalt til KK.no, så vil sort trekke ut farge av oss ettersom vi med årene vil får mer linjer og rynker i ansiktet, og den vil også gjøre at vi ser mer markerte ut. Så dersom du fremdeles ønsker den slankende effekten,  er det faktisk andre farger som kan funke like godt - bare klikk deg inn her. 

Slik «redder» du deg selv fra å se eldre ut

Jeg skal være den første til å si at jeg ikke kommer til å renske skapet mitt for alt som er av sorte klær med det første. Men, jeg skal bli flinkere til å kanskje velge en sort underdel i stedet for overdel. Nadine Monroe, stylist og blogger bak TheStyleResponder.com, har nemlig sagt til KK.no at du kan redde deg selv fra å se eldre ut av den sorte fargen ved å ta et par enkle grep.

- Kombiner for eksempel det svarte antrekket med en bluse i en lys farge, som i motsetning til svart, vil være mer flatterende mot ansiktet. En polo eller skjorte i en flatterende farge under en svart genser kan «redde deg» fra å se eldre ut.

Og det skader jo heller ikke å legge ekstra vekt på sminken dersom du vil dra fram den lille sorte denne festsesongen! Men dersom du fikk lyst til å ta en titt på noen lekre, fargede plagg, bør du sjekke ut bildekollasjen rett her under!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer