Mote:

- Det er litt sånn ut-av-deg sjæl-opplevelse denne sesongen

Det er akkurat som om jeg hadde glemt hvordan det var å dra på julebord.

Det danske supermerket Ganni holder en knapp på paljetter for festsesongen. Ikke dumt. FOTO: Ganni/Copenhagen Fashion Week
Det danske supermerket Ganni holder en knapp på paljetter for festsesongen. Ikke dumt. FOTO: Ganni/Copenhagen Fashion Week Vis mer
Publisert

Nå skal vi ut og gå på fester. Spise og drikke. Danse og klemme. Det speiles også i moten, som til tross for, eller kanskje nettopp på grunn av, krisetider, krig og uro er overraskende optimistisk.

For det er jo engang slik at både glitter, glamour og ekstravaganse synes å blomstre idet vi går usikre økonomiske tider i møte. Kanskje fordi vi trenger et avbrekk. Fordi moten ikke bare skal speile samtiden, men også til tider fungere som en slags virkelighetsflukt. En drøm om bedre tider.

Med det kommer paljetter, rysjer og roser. Og platåskoene, de skal være høyere enn himmelen. Det er litt sånn ut-av-deg sjæl-opplevelse denne sesongen. Samtidig er det typisk for festsesongen, som nå for første gang på lenge faktisk er et faktum.

Det betyr ikke at du må kjøpe et helt nytt antrekk. Kjolen fra i fjor, som du uansett ikke fikk brukt da, er mest sannsynlig like relevant i år. Ellers kan du alltids leie. Kjøpe brukt. Mulighetene er mange.

Uansett hva du velger: La det skinne, la det rock’n’roll!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer