Kathrine Sørland

- Det er lov å se ut som et juletre

Kathrine Sørlands beste stiltips til festsesongen.

NÅ SKAL DU SKINNE: - Kjør på med gull, glitter og fabelaktige farger, anbefaler Kathrine Sørland.  Foto: Per Ervland
NÅ SKAL DU SKINNE: - Kjør på med gull, glitter og fabelaktige farger, anbefaler Kathrine Sørland. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Desember er uten tvil årets største festmåned. Julebord, vennejulebord, romjulsfester og nyttårsfeiring...

Det er med andre ord duket for kleskriser. Men Kathrine Sørland – såkalt «fashionadvisor» for kleskjeden Lindex – har stiltipsene som kan guide deg ut av floken.

SE OGSÅ: Derfor må du sjekke hælen på festskoene

KJØR PÅ: Du må gjerne bruke mønstrede, fargesterke topper sammen med paljetter og tilbehør. Paljettjakke (kr.249), kimono (kr.249), øredobber (kr.39,50). Alt fra Lindex. Foto: Per Ervland
KJØR PÅ: Du må gjerne bruke mønstrede, fargesterke topper sammen med paljetter og tilbehør. Paljettjakke (kr.249), kimono (kr.249), øredobber (kr.39,50). Alt fra Lindex. Foto: Per Ervland Vis mer

Nå skal du skinne

- Nordmenn er blitt veldig flinke til å pynte seg til fest. Det er spesielt imponerende med tanke på hvor kaldt det er her, sier Sørland til KK.no da vi besøkte henne i Lindex nye flaggskipbutikk på Karl Johan i Oslo.

Og du trenger ikke være redd for å lesse på med gull, glitter og paljetter.

- Til julefestene er det lov å se ut som et juletre. På en smakfull måte, vel og merke. Kjør på med gull, glitter og fabelaktige farger!

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


GJØR MYE MED ANTREKKET: En knallfarget kan løfte antrekket, ifølge Sørland. (Kr.149/Lindex). Foto: Per Ervland
GJØR MYE MED ANTREKKET: En knallfarget kan løfte antrekket, ifølge Sørland. (Kr.149/Lindex). Foto: Per Ervland Vis mer
TA EN MAXI: - Bruk et par røffe ankelboots eller et par lave herresko til, anbefaler Sørland. Her i fotsid svart kjole (kr. 399) og halskjede (kr.149). Alt fra Lindex. Foto: Per Ervland
TA EN MAXI: - Bruk et par røffe ankelboots eller et par lave herresko til, anbefaler Sørland. Her i fotsid svart kjole (kr. 399) og halskjede (kr.149). Alt fra Lindex. Foto: Per Ervland Vis mer

Kathrines beste tips

- Elementer som paljetter og glitter gjør mye med antrekket. En paljettopp eller -jakke er enkelt å bruke.

- Denne sesongen er det også mye farger, og du kan trygt velge en knallrød kjole for eksempel.

- Skal du bruke svart, må du gjerne kombinere med farget tilbehør. For eksempel kan en stor clutchveske i en litt crazy fargekombo gjøre mye med antrekket.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)- Mange synes det er vanskelig å bruke lange kjoler og skjørt til fest, men det er helt riktig nå.

- Til et maxiskjørt anbefaler jeg en bluse med knytting i halsen eller en kort paljettopp. Kombiner gjerne med et par røffe ankelstøvletter. Eller du kan ta stilen helt ut og gå med flate herresko – gjerne i lakk. Det er lov å gå med flate sko til fest. Skoene må imidlertid være blanke, fine og nypussede.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


ANDROGYNT ALTERNATIV: Du MÅ ikke gå med kjole er skjørt på festen. En paljettopp er ofte nok party i seg selv. Kathrine i smale bukser i skinnimitasjon (kr.299), paljettopp (kr.199) og gullfarget statementarmbånd (kr.79,50). Alt fra Lindex. Foto: Per Ervland
ANDROGYNT ALTERNATIV: Du MÅ ikke gå med kjole er skjørt på festen. En paljettopp er ofte nok party i seg selv. Kathrine i smale bukser i skinnimitasjon (kr.299), paljettopp (kr.199) og gullfarget statementarmbånd (kr.79,50). Alt fra Lindex. Foto: Per Ervland Vis mer

Til deg som ikke liker kjoler

Liker du verken kjoler eller skjørt, finnes det trendy alternativer.

- Jeg liker også godt den androgyne stilen.

- For eksempel kan du bruke smale sigarettbukser - gjerne i skinn - med en kul dressjakke over, en paljettopp og skyhøye hæler til, foreslår Sørland.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)Men ikke gå i denne fella...

- Finnes det noe du absolutt ikke bør bruke på jule- eller nyttårsfesten?

- Ja, jeg ville ikke brukt dyreprint både oppe og nede. Ett plagg holder i massevis.

- Det er ikke bra hvis du ser ut som en vandrende leopard. Det kan fort bli tacky.

Hva med yttertøyet?

Men når du endelig har funnet antrekket, føler du gjerne at yttertøyet kræsjer totalt.

Men ifølge Sørland finnes det én jakke som passer til alt. Les mer i artikkelen Slik løser du yttertøykrisen.

Mer til julefesten

Har du spørsmål om julebordantrekket? Send det til spor@kk.no – vår e-postadresse for lesere som har spørsmål om alt fra mote til trening.

Vi har allerede svart på hvilken strømpebukse som ser penest ut til julebordkjolen, og hvordan du unngår statisk elektrisitet i skjørtet.

Se også hvordan kleskjedene Vivikes, Lindex og Cubus og nettbutikken La Redoute ønsker å se deg kledd på julefesten. Nå er dessuten Versace for H&M-kolleksjonen også i butikk.

- Jeg tipper vi får se mange i Versace-kjoler på årets julebord rundt om i landet, skriver Silje Pedersen, fersk moteredaktør i magasinutgaven av KK på bloggen sin her på KK.no.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer