FORSIKTIG: Kombinasjonen av fuktig hår og kald luft kan gjøre at håret ditt brekker lettere. Sørg derfor for å tørke håret ditt ordentlig før du går ut. Foto: Thinkstock
FORSIKTIG: Kombinasjonen av fuktig hår og kald luft kan gjøre at håret ditt brekker lettere. Sørg derfor for å tørke håret ditt ordentlig før du går ut. Foto: Thinkstock Vis mer

Hodebunn

Det er noe annet enn kulda som «skader» håret og hodebunnen din nå

Slik fikser du det irriterende problemet.

Publisert

Det er én regel som gjelder i disse dager, og det er å kle seg godt! Den bitende kulden krever at vi pakker oss inn i skjerf, votter, en god jakke og selvfølgelig lue. Men mange opplever å måtte klø seg i hodet flere ganger om dagen på denne tiden av året. 

Har du noen gang tenkt på hvorfor? De fleste av oss tenker at det sikkert har noe med kulden å gjøre. Men ifølge Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam, har det har seg nemlig slik at luen din kan gi deg hodebunnskløe. 

TRANG LUE?: Visste du at en trang lue kan gi lite luft til hodet, som igjen kan irritere hodebunnen.  Foto: Shutterstock / solominviktor
TRANG LUE?: Visste du at en trang lue kan gi lite luft til hodet, som igjen kan irritere hodebunnen. Foto: Shutterstock / solominviktor Vis mer

- Ja, luen i seg selv kan gi kløe, men det kan i tillegg bli for tett og dårlig med luft for hodebunnen. Velg derfor en lue som ikke sitter så stramt.

LES OGSÅ: Derfor blir ikke håret ditt lengre

- Kulden i seg selv er ikke skadelig for håret

Mange tror at det er håret som tar skade av kulden, men faktum er at det er hodebunnen som lider mest. I tillegg til at luen kan være for stram, kan en annen årsak til hodebunnskløe være luften innendørs.

- Vi varmer opp huset, luften blir tørr, og dermed blir både hud og hodebunn tørr og det oppstår kløe, sier Holm-Glad.

Men det er flere av oss som opplever at håret ikke er helt seg selv om dagen heller. Og det skyldes en litt uheldig sammensetning!

- Kombinasjonen av fuktighet og kuldegrader gjør at håret fryser, og det er ikke veldig bra. Når håret fryser brekker det lettere, så det verste du kan gjøre nå er å gå ut med fuktig hår. 

Holm-Glad tipser derfor om å vaske håret på kvelden og sørge for at det er helt tørt før du går ut. Bruk gjerne lue, men den behøver ikke være så stram. 

LES OGSÅ: Spis deg til sunnere hår

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer