Hodebunn

Det er noe annet enn kulda som «skader» håret og hodebunnen din nå

Slik fikser du det irriterende problemet.

FORSIKTIG: Kombinasjonen av fuktig hår og kald luft kan gjøre at håret ditt brekker lettere. Sørg derfor for å tørke håret ditt ordentlig før du går ut. Foto: Thinkstock
FORSIKTIG: Kombinasjonen av fuktig hår og kald luft kan gjøre at håret ditt brekker lettere. Sørg derfor for å tørke håret ditt ordentlig før du går ut. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er én regel som gjelder i disse dager, og det er å kle seg godt! Den bitende kulden krever at vi pakker oss inn i skjerf, votter, en god jakke og selvfølgelig lue. Men mange opplever å måtte klø seg i hodet flere ganger om dagen på denne tiden av året. 

Har du noen gang tenkt på hvorfor? De fleste av oss tenker at det sikkert har noe med kulden å gjøre. Men ifølge Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam, har det har seg nemlig slik at luen din kan gi deg hodebunnskløe. 

- Ja, luen i seg selv kan gi kløe, men det kan i tillegg bli for tett og dårlig med luft for hodebunnen. Velg derfor en lue som ikke sitter så stramt.

LES OGSÅ: Derfor blir ikke håret ditt lengre

- Kulden i seg selv er ikke skadelig for håret

Mange tror at det er håret som tar skade av kulden, men faktum er at det er hodebunnen som lider mest. I tillegg til at luen kan være for stram, kan en annen årsak til hodebunnskløe være luften innendørs.

- Vi varmer opp huset, luften blir tørr, og dermed blir både hud og hodebunn tørr og det oppstår kløe, sier Holm-Glad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer