Kronprinsesse Mary

- Det er noe veldig kjent med dette bildet!

Den danske kronprinsfamilien hylles for det ferske familieportrettet.

KRONPRINSESSE MARY: I anledning kronprinsessens 50-årsdag stiller hele den danske kronprinsfamilien opp på et sær laidback og jovialt familiefoto. FOTO: Hasse Nielsen / Det danske kongehus
KRONPRINSESSE MARY: I anledning kronprinsessens 50-årsdag stiller hele den danske kronprinsfamilien opp på et sær laidback og jovialt familiefoto. FOTO: Hasse Nielsen / Det danske kongehus Vis mer
Publisert

Den 5. februar i år fylte kronprinsesse Mary av Danmark 50 år, og i anledning det runde jubileet har kronprinsessen virkelig delt av seg selv - sammen med sin nærmeste familie.

Jubilanten har stilt opp på flere store og personlige intervjuer i Danmarks største magasiner, og sammen med ektemannen kronprins Frederik (53), barna prins Christian (16), prinsesse Isabella (14) og tvillingene prins Vincent og Josephine (11), har hun stilt opp på diverse familieportretter.

FOTO: Hasse Nielsen / Det danske kongehus
FOTO: Hasse Nielsen / Det danske kongehus Vis mer

Et av portrettene, tatt av den danske fotografen Hasse Nielsen, viser hele gjengen ikledd jeans (minus mamma Mary i beige dressbukser), hvite skjorter og svarte sko. Rimelig casualt, for en kronprinsfamilie å være.

Går aldri av moten

Og ja - det er noe veldig kjent med dette fotografiet! For denne kombinasjonen, med den klassiske 90-tallsmoten, kjenner vi igjen fra blant annet de ikoniske TV-seriene Beverly Hills 90210 og Friends.

90-TALLET: Gjengen i Friends var tidlig ute med denim-trenden. Dette bildet er fra 1994. FOTO: NTB
90-TALLET: Gjengen i Friends var tidlig ute med denim-trenden. Dette bildet er fra 1994. FOTO: NTB Vis mer

Realityfamilien The Kardashians har også tidligere stilt opp på familiefoto med den samme looken.

KKs moteekspert Ida Elise Einarsdottir hyller den danske kongefamilien for stilvalget.

- Dette er kjempegøy! 90-tallet er jo peak i motebildet akkurat nå. Samtidig er jo denim og hvit skjorte noe av det aller mest basic. Klassisk, tidløst og går aldri av moten.

- Er det en kronprinsfamilie verdig å kjøre denne stilen på offisielt foto?

- Det sender et viktig og riktig signal i dagens motebransje der bærekraft står spesielt sterkt, forklarer KKs moteekspert Ida.

Fokus på bærekraftig mote er en av kronprinsesse Marys kampsaker, og det er nok ikke uten grunn at hun har valgt nettopp denne stilen og dette fokuset på det offisielle familiefotografiet i anledning 50-årsdagen.

BEVERLY HILLS, 90210: Dette bildet av gjengen i den ikoniske 90-tallsserien ble tatt i 1996. FOTO: NTB
BEVERLY HILLS, 90210: Dette bildet av gjengen i den ikoniske 90-tallsserien ble tatt i 1996. FOTO: NTB Vis mer

Delte sjarmerende video av kronprinsbarna

Det danske kongehuset har også delt en sjarmerende video av de fire kronprinsbarna, som forteller åpenhjertig og uten filter om sin hardtarbeidende mor.

- Mamma brenner virkelig for sitt arbeid, og det merker jeg på hennes entusiasme. Hvis hun har vært på en reise kommer hun hjem og forteller oss hva hun har opplevd, hva hun har gjort og hvor hun har vært - og det gir oss fire et innblikk om hvor godt vi har det her i Danmark, forklarer eldstesønnen prins Christian.

Han skal en dag overta tronen etter sin mormor dronning Margrethe og sin far kronprins Frederik.

Mary er opprinnelig fra Australia, men flyttet til Danmark etter at hun forelsket seg i den danske kronprinsen etter et tilfeldig møte på en pub i Sydney under Sommer-OL i 2000.

Derfor snakker kronprinsessen dansk med et hint av australsk aksent - noe de fire barna synes er svært morsomt.

- Det er noen ord som hun uttaler på en litt artig måte, forteller datteren prinsesse Isabella og smiler.

FEIRING AV MOR: Kronprinsesse Marys ektemann og barn var selvskrevne gjester da markeringen av 50-årsdagen foregikk på Kastrup i Danmark dagen etter fødselsdagen. Prinsesse Isabella gjenbruker mors gamle dressjakke fra britiske Paul Smith. FOTO: NTB
FEIRING AV MOR: Kronprinsesse Marys ektemann og barn var selvskrevne gjester da markeringen av 50-årsdagen foregikk på Kastrup i Danmark dagen etter fødselsdagen. Prinsesse Isabella gjenbruker mors gamle dressjakke fra britiske Paul Smith. FOTO: NTB Vis mer

- Hun sier lilla til lille, og så forsøker hun å uttale det igjen når vi forklarer henne hvordan hun skal si det, men det får hun bare ikke til, sier yngstesønn Vincent og ler.

- Hele familien erter henne litt for det, selv om hun selv mener at hun klarer å uttale ordene riktig, avslutter prinsesse Isabella med et lurt smil.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer