Motebransjen:

- Det er stort gjennomtrekk på toppen i motebransjen

Det er stolleken i motebransjen nå om dagen, når motehusene kniver om de beste designerne. Men hvor bærekraftig er det egentlig?

Hedi Slimane //Celine. FOTO: NTB
Hedi Slimane //Celine. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det kan virke som om det nærmest bare er fotballtrenere som sitter kortere enn sjefdesignere og kreative ledere i de store motehusene. For det er ingen nyhet at det er stort gjennomtrekk på toppen i motebransjen.

Chanel-sjef Karl Lagerfeld satt riktignok i sjefsstolen hos det franske luksusmotehuset i hele 36 år, fra 1983 og fram til sin død i 2019. Donatella Versace leder familieselskapet Versace, startet av hennes bror ­Gianni i 1978. Også Prada er fortsatt i familiens eie, med Miuccia Prada tronende på toppen, vel å merke side om side med Raf Simons.

Da Phoebe Philo forlot Celine i 2017 etter ti år ved ­roret, ble det nærmest oppstandelse da kontroversielle Hedi Slimane tok over. Han kom fra Saint Laurent, der mange mener han rykket opp merket med roten. Slimane tømte merkets sosiale medie-kontoer for innhold og skrotet Yves i Yves Saint Laurent.

Så i 2018 skjer det noe som går ned i motehistorien. Virgil Abloh, kreativ leder for Kanye West og grunn­leggeren av det progressive gatemotemerket Off-White, blir kreativ leder for herreavdelingen til det erkefranske luksusmotehuset Louis Vuitton. Da han dør brått og uventet før jul i fjor, sender det sjokkbølger gjennom en hel moteverden. Hvem skal ta arven hans videre?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer