Vått Hår

- Det er tre typiske feil folk gjør når håret er vått

Kan faktisk føre til slitasje og skade, ifølge frisøren.

VÅTT HÅR: Ifølge frisør Line Kristiansen, må man være mer skånsom med vått hår fordi det da er på sitt mest sårbare. I saken forteller hun om hva du bør unngå å gjøre. FOTO: NTB
VÅTT HÅR: Ifølge frisør Line Kristiansen, må man være mer skånsom med vått hår fordi det da er på sitt mest sårbare. I saken forteller hun om hva du bør unngå å gjøre. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Du er sikkert ikke den eneste som ikke helt vet hvordan håret ditt best skal behandles. Hvilken sjampo eller hårkur skal du bruke, hvor ofte bør du rengjøre krølltangen og rettetangen, og stemmer det egentlig at du bør ta ekstra vare på håret ditt når det er vått? Ifølge frisør hos Wickedhouse, Line Kristiansen, bør du være litt mer skånsom med vått hår, fordi det hårstråene dine er på sitt mest sårbare når de er våte.

- De tre mest typiske feilene folk gjør når håret er vått er at de grer det, tørker det for hardt med håndkle eller legger seg med vått hår, sier hun til KK og fortsetter:

- Når håret er vått er skjellaget åpent og tåler ikke lugging og «napping» av flokete hår. Håret er på det mest sårbare i våt tilstand og må derfor pleies deretter. Lyst hår er ofte mer utsatt enn mørkt hår på grunn av antall skjellag på hårstrået. Gre heller håret før du skal vaske det, eller gre det forsiktig med balsam i dusjen.

Ikke bruk varme på vått hår

Videre forklarer hun at håret slites mer ved harde friksjoner og gnisninger, som ved å tørke håret hardt med håndkle. Hun råder derfor å pakke håret lett inn i en turban hvis det skal håndkletørkes.

VÅTT HÅR: Frisør Line Kristiansen forteller om de tre typiske feilene folk gjør når håret er vått. Foto: Privat
VÅTT HÅR: Frisør Line Kristiansen forteller om de tre typiske feilene folk gjør når håret er vått. Foto: Privat Vis mer

- Det samme gjelder om du legger deg med vått hår. Da blir håret liggende å gnisse på hodebunnen, gjerne på samme sted over lengre tid, sier Kristiansen.

De fleste av oss har nok hørt at det ikke er bra for håret å bruke ulike varmevertøy (hårføner, stylingjern, rettetang) så ofte. Likevel er det mange som lar seg friste til å bruke dem daglig, enten det er volumet fra føning, glatte og blanke lokker eller nydelige bølger vi er på jakt etter. Men her gjelder det å være oppmerksom: slurver du med hårføneren, rettetangen eller krølltangen kan du nemlig gjøre håret slitt, tørt og livløst.

- Unngå å tørke håret med føner når det er klissvått. Alle varmeredskaper er «fy, fy» på vått hår. Hår som er kjemisk behandlet eller skadet er mer utsatt. Vi anbefaler å lufttørke håret lengst mulig før du bruker føner på det til slutt. I tillegg er det lurt å veksle mellom varm og kald luft.

- Unødvendig å vaske håret hver dag

Selv om det ikke er skadelig å vakse håret hver dag, anbefaler Kristiansen å vaske det 2-3 ganger i uken. Hvor ofte du vasker håret avhenger av hva slags type hår du har og hva du bruker av stylingprodukter.

- Et kort hår vaskes vanligvis litt oftere enn langt hår på grunn av produktbruk. Bruker du sjampo tilpasset ditt hår og ikke har noen hodebunnsplager, er det ikke direkte slitasje å vaske håret lett hver dag, men det er helt unødvendig, sier Kristiansen.

Er du en av dem som vasker håret hver dag, kan du heller prøve å bare skylle det med vann en gang i uken, anbefaler hun.

Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam, har tidligere uttalt til KK at du bør skylle håret i iskaldt vann etter at du har påført balsam. Da er du garantert en best mulig effekt, fordi skjellagene lukker seg raskere, noe som både beskytter og gir mer glans.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer