Emma Wiklund

- Det er virkelig tøft for unge jenter og gutter i dag når det kommer til utseendepress

Dersom skjønnhetsdronning Emma S. Wiklunds 15 år gamle datter Tyra hadde sagt at hun ønsket å bli modell hadde hun satt foten ned.

EMMA S. WIKLUND: I 2010 lanserte den tidligere supermodellen Emma S. Wiklund sin egen hudpleieserie «Emma S.» med 12 produkter - i dag inneholder serien hele 37 produkter og er alle basert på Emmas egen erfaring med hudpleie fra tiden hun jobbet som modell. Foto: Andreas Von Gegerfelt
EMMA S. WIKLUND: I 2010 lanserte den tidligere supermodellen Emma S. Wiklund sin egen hudpleieserie «Emma S.» med 12 produkter - i dag inneholder serien hele 37 produkter og er alle basert på Emmas egen erfaring med hudpleie fra tiden hun jobbet som modell. Foto: Andreas Von Gegerfelt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Emma Sjöberg Wiklund (48) har et velkjent ansikt og gjorde stor suksess på 90- og 2000-tallet som modell både i Skandinavia og i det store utland. Hun ble signert av det franske modellbyrået Elite Model Management, og har gjort runwayshows for blant annet Thierry Mugler, Christian Lacroix og Lanvin. I tillegg har hun også gjort suksess som skuespiller.

De siste årene har hun derimot gått fra modellbransjen til skjønnhetsbransjen, og har lansert sin egen hudpleieserie «Emma S.».

- Modellyrket stiller veldig høye krav til at man skal ha perfekt hud, og dessverre hadde jeg blandingshud og en hel del problemer. Mitt modellagentur i Paris sendte meg til en fransk dermatolog som hjalp meg med å finne riktige produkter til huden min. Det var ikke de dyreste produktene, men sikre produkter med effektive ingredienser som var tilgjengelig på franske apoteker, sier hun til KK.no.

LES OGSÅ: Modell gjorde comeback etter at hun måtte amputere beinet

Da hun flyttet hjem til Sverige igjen tok hun med seg kunnskapen hun hadde opparbeidet i den franske motehovedstaden. 

- Jeg studerte forretningsøkonomi, møtte min venninne og medgründer Nora Larssen og begynte å skisse på en bra forretningplan, fant utviklere og produsenter for den type produkter jeg selv alltid har brukt. I 2010 lanserte vi de 12 første produktene og i dag er det 37 stykker. Grunnen til at jeg lanserte mitt eget hudpleiemerke kommer med andre ord fra min genuine interesse for hudpleie som vokste fram i årene som modell. 

SUKSESS: Emma S. Wiklund var en av Skandinavias hotteste modeller på 90- og 2000-tallet. Nå har hun lagt modellkarrieren på hylla til fordel for å drive sitt eget hudpleiemerke «Emma S.». Foto:  Foto: Andreas Von Gegerfelt // Faksimile Elle
SUKSESS: Emma S. Wiklund var en av Skandinavias hotteste modeller på 90- og 2000-tallet. Nå har hun lagt modellkarrieren på hylla til fordel for å drive sitt eget hudpleiemerke «Emma S.». Foto: Foto: Andreas Von Gegerfelt // Faksimile Elle Vis mer

- Om jeg skal være ærlig så trives jeg veldig godt med livet mitt i dag

Hun ble signert av det franske modellbyrået Elite Model Management, og har gjort runway-shows for blant annet Thierry Mugler, Christian Lacroix and Lanvin. I tillegg har hun også gjort suksess som skuespiller.

- Savner du å være modell?

- Årene som fotomodell var fantastiske! Det var utrolig kult å få bo utenlands i 12 år, og jobbe med noen av verdens mest spennende og kreative designere og fotografer. Jeg savner Paris i blant, men om jeg skal være ærlig så trives jeg veldig godt med livet mitt i dag som selvstendig forretningskvinne.

- Du har nettopp fylt 48 år – og holder deg umåtelig godt – hva er hemmeligheten din (foruten det å bruke dine egne skjønnhetsprodukter)?

SKJØNNHETSRUTINER: I tillegg til å være opptatt av å bruke gode hudpleieprodukter sier Emma S. Wiklund til KK.no at hun passer på å spise sunt, trene et par ganger i uken og få nok søvn. Foto:  Foto: Andreas Von Gegerfelt
SKJØNNHETSRUTINER: I tillegg til å være opptatt av å bruke gode hudpleieprodukter sier Emma S. Wiklund til KK.no at hun passer på å spise sunt, trene et par ganger i uken og få nok søvn. Foto: Foto: Andreas Von Gegerfelt Vis mer

- Haha, takk! Foruten at jeg tar hånd om min hud gjennom å ha bra hudpleierutiner så forsøker jeg å trene et par ganger i uken og ha et variert og sunt kosthold. Om vinteren booster jeg kroppen litt ekstra innenfra med nyttig fett fra laks, avokado og Omega 3-tilskudd. Og ikke minst søvn! Om jeg ikke sover bra så synes det med én gang! avslører den blide 48-åringen til KK.no.

LES OGSÅ: Høygravid «plus size»-modell Tess Holliday fikk nok av drittslengingen - delte nakenbilder på nett

- Jeg vil at barna mine skal få en bra selvfølelse

Om to år er Emma altså 50 år, men til KK.no forteller hun at hun ikke frykter «å bikke halvveis til 100».

- Hehe nei, jeg frykter ikke alderen! Men det hender innimellom at jeg blir litt irritert over det som kommer med på kjøpet. 

I 2003 giftet Emma seg med den svenske journalisten og TV-personligheten Hans Wiklund (52) og sammen har de barna Tyra (15) og Elis (13). 

- Hvordan lærer du barna dine om skjønnhetspress? 

- Det er virkelig tøft for unge jenter og gutter i dag når det kommer til utseendepress. De mates daglig av bilder på sosiale medier av perfekte mennesker og perfekte miljøer. Jeg forsøker å prate med dem om hvor mye av dette som faktisk er fusk og tilgjort. Ingen er perfekte og bilder forteller ikke hele sannheten. Jeg vil virkelig at de skal få en bra selvfølelse og trives med seg selv, men samfunnet er tøft. 

LES OGSÅ: Supermodell Jenny Sinkaberg: - På catwalken vil de ha kleshengere, men de behøver ikke å være 14 år

Dersom hennes 15 år gamle datter Tyra hadde sagt at hun ønsket å bli modell hadde Emma satt foten ned. 

- Tyra hadde ikke fått lov til å begynne som i dag fordi jeg synes hun er altfor ung. Det er mye bedre at man satser på skolen, for det er veldig få modeller som faktisk lykkes. Dessuten er idealet altfor smalt og det føles ikke bra. Modellene i dag er dessverre ofte altfor unge. Selv var jeg 20 år da jeg begynte, og det er jeg veldig glad for, sier hun til KK.no.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer