Frisør

Det evige spørsmålet: Kort eller langt hår?

Dette sier ekspertene!

HÅRFRISYRER: Hva kler deg best? Kort eller langt hår? Dette mener ekspertene du bør se etter!  Foto: NTB scanpix
HÅRFRISYRER: Hva kler deg best? Kort eller langt hår? Dette mener ekspertene du bør se etter! Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coco Chanel sa en gang at en kvinne som klipper håret er i ferd med å endre sitt liv. Det føltes sannelig sånn den dagen jeg så opp fra frisørstolen og sjokkert oppdaget en seriøs hockeysveis (med vippkrøller på siden ala 80-tallets Charlies Angels, attåt).

Motvillig tok jeg kjøkkensaksen hjemme og to klipp senere rakk håret meg til ørene. Overraskende nok, ble det ikke så verst og siden den gangen har det ingen ende tatt: Langt eller halvlangt, har jeg det ene vil jeg ha det andre. Det hele har fått meg til å lure - hvordan vet man egentlig hva man kler? Kan det ha noe mer tykkelse på håret, ansiktsform og alder å gjøre? Finnes det en fasit kunne det komme godt med!

Stylist ved Adam og Eva Fornebu, Oda Hihn og mote- og skjønnhetsblogger Gine Margrethe Larsen, vet råd. Og er det én ting som faktisk spiller inn når det gjelder lengde på håret, så er det ansiktets form. Et generelt råd er å tenke at du fremhever område du legger en lengde til.

- Har man for eksempel et bredt kjeveparti kan en lengde her få det til å virke enda bredere. Derfor vil jeg anbefale å legge den enten over eller under området, forklarer Hihn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer