Cellulitter:

Det finnes en rekke cellulitt-behandlinger på markedet - men virker de?

- Dessverre kan ingen dokumentere varig effekt av noen som helst behandling, sier hudlege

CELLULITTER: - Det finnes mange som tilbyr «løsninger» for cellulitter. Det kan være ulike former for laser, ultralyd, kirurgi, trening eller lignende. Dessverre kan ingen dokumentere varig effekt av noen som helst behandling, sier hudlege. FOTO: NTB Scanpix
CELLULITTER: - Det finnes mange som tilbyr «løsninger» for cellulitter. Det kan være ulike former for laser, ultralyd, kirurgi, trening eller lignende. Dessverre kan ingen dokumentere varig effekt av noen som helst behandling, sier hudlege. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang lurt på hva cellulitter er og hva du kan gjøre for at de skal bli mindre synlige? Vi har spurt A-laget på feltet: kosmetisk lege Rolah Osaman Lønning, kiropraktor Anja Johansen, fysioterapeut og massasjeterapeut, Sylwia Kolasa og hudlege Michael Zangani.

Cellulitter eller appelsinhud? Kjært barn har mange navn. Kosmetisk lege Rolah Osman Lønning beskriver fenomenet uansett som en ujevn hudoverflate som oftest ses over rumpe, lår og i noen tilfeller legger og overarmer. Legen står bak boken «Frisk hud» og brenner for nettopp det.

Men hva er disse bulkene? Ifølge legen dreier dette seg om fettansamlinger som presses mot hudens overflate. Ansamlingene adskilles av harde fiberbånd som drar overhuden nedover. Resultatet er et humpete og ujevnt mønster, ikke så helt ulikt overflaten på en appelsin.

LES OGSÅ: Så tungt må du løfte for å bli sterkere

Hvem får det?

Ifølge legen er kvinner dessverre mer utsatt enn menn. Dette skyldes både at kvinner og menn lagrer fett forskjellig og at vi har ulik hormonell påvirkning.

- Hvorfor noen får cellulitter og andre ikke, er fortsatt uvisst, men det antas at hormoner spiller en vesentlig rolle i utviklingen av tilstanden, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer