Hudpleie etter 50:

- Det hjelper å ha noen ekstra kilo på beina

Derfor bør du vurdere å skifte ut noen av kremene i badehylla når du runder 50 år.

VOKSEN HUDPLEIE: De siste årene er det blitt utviklet mange nye produkter for voksne kvinner som vil ha velvære og kremer tilpasset sin hund. FOTO: NTB Scanpix
VOKSEN HUDPLEIE: De siste årene er det blitt utviklet mange nye produkter for voksne kvinner som vil ha velvære og kremer tilpasset sin hund. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

50-åringe kvinner er hottere enn noen sinne! De trener mer, er mer bevisst på kosthold og har bedre kunnskap om hvordan ta vare på hud og hår. 90-tallets supermodeller er fortsatt superhotte, noe som belønnes med ambassadørkontrakter, catwalkopptredener og forsider på glossy magasiner.

En som har sørget for å gjøre både 40-, 50- og 60-åringer til trendsettende forbilder er presidenten i Lancôme, Francoise Lehmann. I stallen sin har hun godt voksne damer som Julia Roberts (51) og Penelope Cruz (44). Den som har vakt størst oppmerksomhet de siste månedene er 66-åringe Isabella Rossellini som igjen har kommet tilbake som ambassadør for Lancôme.

- Beauty-industrien har frem til nå vært overraskende konservativ, men nå skjer det en forandring. Både når det kommer til etnisitet, alder og definisjon på hva som er vakkert.

- Definisjonen på hva skjønnhet er har forandret seg fordi det er andre personer som uttaler seg om og representerer skjønnhet nå. For tjue år siden var det andre normer i samfunnet, mens nå ønsker vi å fremheve skjønnhet uavhengig av etnisitet og alder. Sosiale medier har en stor medvirkende årsak til denne forandringen, sier Francoise Lehmann.

Hun mener det er tre typer med kvinner.

- I den ene ytterkanten har du dem som ønsker å se ut som tjue år hele livet. De bruker masse penger på kosmetisk kirurgi. I den andre enden har du de som ikke bryr seg i det hele tatt, og de har ingen tro på kosmetikkprodukter. Men den aller største gruppen er komfortable med alderen sin, men ønsker å gjøre det beste ut av alderen sin og seg selv.

- Isabella Rossellini er en god representant for denne gruppen, og det var nettopp det jeg snakket med henne om da jeg overtalte henne til å komme tilbake til Lancôme!», sier Francoise Lehmann.

LES OGSÅ: Slik endrer huden seg i 20-, 30-, 40- og 50-årene

Hudpleie for voksen hud

Mange hudpleieprodusenter har de senere årene kommet med produkter som er myntet på damer som passerer femti. Etterspørselen i markedet påvirker selvfølgelig tilbudet, men det er også et underlig sammentreff at de nye produktene og seriene for 50+ kommer samtidig med at personene bak merkene er damer som runder femti.

En som akkurat har bikket 50 år, og som har laget en ny serie for damer 50+ , er vakre Emma Wiklund bak merket Emma S. Hun legger heller ikke skjul på at produktene er myntet på henne selv.

- Jeg har jo sjekket ut hva som skjer med huden når man fyller femti, og det er jo ikke særlig oppløftede. Derfor har jeg laget denne serien med ingredienser som er gunstig for hud i overgangsalderen, sier Emma Wiklund til KK.

Hun påpeker samtidig viktigheten av å ta behandlinger hos hudpleie, for en krem alene kan ikke gjøre alt.

- Det finnes så mange fantastisk antiage hudbehandlinger, og jeg går jevnlig til behandlinger selv for å få en best mulig hud, sier Emma Wiklund.

LES OGSÅ: Ny trend: Vegansk skjønnhet

Hud i overgangsalder

- Aldring er en progressiv prosess frem til du er i 40-årsalderen, og det skjer heller ikke de store forandringene med huden. Men mellom 40 og 50 skjer det en radikal endring i huden. Mange opplever at huden får et plutselig dropp, og det har rett og slett sammenheng med at i forbindelse med overgangsalderen så får du et dropp i østrogennivået, sier Ann-Kristin Stokke, fagsjef på Skintific.

Hun forteller videre at østrogenet er det som gir fasthet til huden. Dessuten går cellefornyelsen mye saktere slik at det tar lengre tid for huden å regenerere seg, og den blir både tynnere og mer sensitiv. I følge Ann-Kristin Stokke kan du forebygge det store droppet med gode hudpleierutiner og produkter med riktige ingredienser i årene før du bikker overgangsalderen. Men det er like viktig å gjøre om på hudpleien når du merker den store forandringen slik at huden får riktig og tilstrekkelig med næring og pleie.

- Det er en ting som hjelper, og det er å ha noen ekstra kilo på beina. Da blir droppet i huden mindre, og man ser yngre hud. Man må faktisk velge om man vil være tynn og ha hud som ser eldre ut eller å ha noen ekstra kilo slik at huden ser yngre ut. Mange velger å bruke fillere for å prøve å kompensere volumtapet, men realiteten er at da remodellerer man ansiktet, sier Ann-Kristin Stokke.

LES OGSÅ: Slik pleier du huden mens du sover

Dette skjer med hud 50+

Ann-Kristin Stokke hevder at hovedårsaken til endringene i 50-årene ligger i fallet av østrogen i kroppen, noe som ifølge Stokke gir følgende konsekvenser:

 • Mindre østrogen kan gi slappere hud.
 • Huden blir gjerne tynnere.
 • Groevnen svekkes. Når man er ung bruker huden tre dager på å gro et sår. Etter fylte 50 år bruker huden sju dager på akkurat det samme.
 • Huden holder lengre på døde hudceller slik at den både oppfattes gråere og tørrere.
 • Cellefornyelsen går saktere, og derfor tar det lengre tid for huden å reparere skader.
 • Huden blir mer sensitiv og skjør på grunn av alle de overnevnte faktorene, og derfor også mer irritabel.
 • Konsekvensen av hudpleiesynder kommer enda mer til syne i form av for eksempel sprengte blodkar, grovere hud, rynker, tørre linjer, grov hud og store porer.

LES OGSÅ: Sanja slet med uren hud, så fant hun koreansk hudpleie

Slik forebygger

Ann-Kristin Stokke forklarer at sterk hud tåler aldringen bedre enn tynn og sensitiv hud, og det er noe du kan jobbe for å forbedre. Her er hennes råd:

 • Bruk solfaktor hver eneste dag slik at solen ikke får sjanse til å gjøre skade på huden.
 • Bruk vitamin C og andre sterke antioksidanter på dagtid. De beskytter huden mot frie radikaler som bryter ned cellene dine. Frie radikaler kommer for eksempel fra forurensing, solen og stråling fra digitale verktøy.
 • Bruk vitamin A i en eller annen form i nattkremen din. Vitamin A er helt essensielt for at cellene dine skal fungere.
 • Fukt er i huden er veldig viktig. Bruk kremer og serumer med ingredienser som binder fukten i huden og får huden til å produsere fukt selv.
 • Bruk gjerne kremer med peptider som strammer opp og reparerer dypere ned i huden.
 • Rens huden hver eneste dag, selv om du ikke bruker sminke. Gammel hudpleie og ikke minst forurensing hindrer ingrediensene å gjøre jobben sin på huden din.
 • Peel huden jevnlig! Døde hudceller hindrer også hudpleien i å gjøre jobben sin! Peeling setter også i gang sirkulasjonen i huden slik at cellene jobber bedre.

LES OGSÅ: Hudekspert: - Prøv å unngå dusjing hver dag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer