Regntøy

Det «nye» motetilbehøret

De største stjernene smykker seg med paraply. Her er 25 varianter som pynter opp gråværet.

SPREKE PARAPLYER: Ut med svart og inn med farger, mønstre eller fikse paraplyer.  Foto: Produsentene/All Over Press
SPREKE PARAPLYER: Ut med svart og inn med farger, mønstre eller fikse paraplyer. Foto: Produsentene/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Stem her!

Hvilken paraply foretrekker du?Værmeldinger som viser sol, regn og skyer på én og samme dag er ikke uvanlig her til lands. Selv ikke om sommeren.

Med en paraply i vesken eller på armen er du alltid beredt. Og heldigvis finnes det alternativer som lyser opp i gråværet også.

SE OGSÅ: Løsningen for deg som hater regnbukser

En transparent modell
 
32 (36%)
En vanlig svart
 
24 (27%)
En med både mønster og farger
 
18 (20%)
En med mønster
 
6 (7%)
En med farger
 
5 (6%)
Annet
 
4 (4%)
Usikker
 
0 (0%)

Dropp den kjedelige svarte

For hvorfor kjøpe en kjedelig svart paraply, når du kan velge en modell som er gul som solen eller som har en blå himmel på innsiden?

Paraplyer i skarpe farger pynter bare ikke opp, det er også helt riktig denne sesongen. Noe skuespiller og moteikon Chloe Sevigny selvfølgelig er klar over.

Eller du kan gjøre som Gossip Girl-skuespillerne Blake Lively og Michelle Trachtenberg og gå for en i transparent plast. Da kan du både vise fram antrekket OG være i stand til faktisk å se hvor du går.

Se kjendisenes paraplyer her:


25 kjøpetips

En paraply er imidlertid ikke bare en paraply. Kvalitet og pris varierer mye.

Det kan derfor være greit å ha to varianter. Én billig, sammenleggbar paraply som får plass i vesken og én mer solid variant som gjerne koster litt mer, men som tåler mer enn duskregn.

Se kjøpetips her:


Ta vare på paraplyen

Hvis du først har kjøpt en litt dyrere paraply, kan det også være greit å sørge for at den varer lengst mulig. Ehow.com gir følgende «paraplypleieråd»:

 • La den tørke: Før du legger bort paraplyen, bør den ha fått tørket skikkelig. Hvis den fremdeles er våt, kan den få muggmerker og lukte vondt.
 • Rengjør med vann: Blir paraplyen skitten, følg vaskeinstruksjonene på merkelappen. Hvis ikke noe er oppgitt, tørk bort med vann og klut. Unngå rengjøringsmidler, de kan redusere stoffets vannavstøtende egenskaper og føre til misfarging.
 • Pass på vinden: Ja, du kjenner sikkert til problemet med paraplyer som vrenger seg. Ikke bare er det plagsomt, men det kan også ødelegge den. Det skjer typisk når vinden kommer fra oppsiden og inn.
 • Legg den sammen riktig: Når regnværet er over, er det fristende å bare krølle paraplyen sammen så fort som mulig. Men ta deg tid til å legge paraplyen sammen slik at foldene legger seg riktig. Det hindrer at spilene får unødig press og skader og gjør at stoffet folder seg ut pent neste gang.
 • Ikke bruk den i solen: Husk at regnparaplyer er beregnet til bruk i regnvær og ikke i solen. Sollys over tid kan ha en negativ effekt på stoffet i paraplyen.
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer