Festival

Det perfekte festivalantrekket

Se hva du bør ha på deg, enten sola skinner, regnet pøser eller været er fullstendig uforutsigbart.

LÆR AV STJERNENE: Sommertid er festivaltid og for den perfekte opplevelsen, bør du ha det perfekte antrekket.  Foto: All Over Press
LÆR AV STJERNENE: Sommertid er festivaltid og for den perfekte opplevelsen, bør du ha det perfekte antrekket. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Festivalsommeren er for lengst i gang, og kanskje har du allerede rullet i gjørme på Roskile eller nytt midnattsola på Træna.

Uansett hva slags musikk du skal høre på, er det viktig å ta hensyn til været. Norske somre er uforutsigbare, og du bør være forberedt på det meste.

Veska må være litt stor

Pakk smart når du pakker festivalveska, og ta med det ting som gjør at du kan kle av og på deg etterhvert som temperaturen forandrer seg eller regnbygene kommer og går.

For å gjøre dette, trenger du nok en større veske enn den Dita Von Teese brukte under Coachella-festivalen tidligere i sommer.

Grunnantrekket

Tar vi utgangspunkt i fint vær, kan et perfekt antrekk se omtrent slik ut:

SHORTS ELLER SKJØRT: En shorts er muligens det aller beste festivalplagget. Du kan putte ting i lommene, du kan sitte akkurat hvordan du vil uten å tenke på at noen ser rett hjem, og blir du plutselig kald, kan du hive på ei strømpebukse under shortsen. Velger du skjørt, kan du gå for sommerens mest vågale trend – microvarianten – eller satse på noe litt mer dekkende, for eksempel et midiskjørt.

KJOLER: Også fabelaktige på festival. Gå for en vakker, flagrende maxikjole hvis været er fint, eller sats på en kortere variant om det er utrygt for regn.

SINGLET ELLER T-SKJORTE: Gå for noe du er komfortabel i, som du slipper å dra i. Sørg for at den ikke er for trang, og det er verdt å tenke på utringningen – du kan jo ende opp med et realt festivalskille.

PRAKTISKE SKO:Det er absolutt mulig å få litt høyde på skoen, selv om du skal på festival. Hvis du vet området er relativt tørt, kan du for eksempel satse på en behagelig kilehæl for å komme deg litt opp i høyden. Eva Weel Skram uttalte til festivalavisen for Sommerfesten på Giske (ekstern lenke, se side 15) at hun nesten alltid bruker høye sko, siden hun er såpass lav.

Likevel er et par tøysko, for eksempel Converse eller Superga – kjendisenes nye favoritt, et enda mer praktisk alternativ. Disse kan også vaskes når musikken har stilnet, noe som ofte er nødvendig etter en festivaluke.

Gummistøvler er en sikker vinner på festival, enten det regner eller ei. Gå for et par med lavere skaft hvis du vil få mest mulig sol når den stikker innom. Nå finnes det også gummistøvler du kan brette sammen og putte i veska.

HATT:Den gir deg ly enten sola skinner eller du utsettes for litt lett yr mellom solstrålene.

Selv om solhatt er superhot, kan det være litt sjenerende for de som blir stående bak deg på konsertene. Hvorfor ikke prøve en cowboyhatt, for eksempel? Den er spådd å bli en kjempetrend!

SOLBRILLER: Selv når sola ikke stråler, kan lyset være temmelig skarpt her til lands, så et par solbriller bør du ha med deg. Husk at brillen kan være en skikkelig fargeklatt, så tør å være litt leken.

Prøv for eksempel den runde, John Lennon-inspirerte varianten eller 60-tallets cateye-briller.

Eller gå for en klassisk pilotbrille – herremodellen er aller kulest.

Ta med dette i tillegg

Selv om antrekket i utgangspunktet er perfekt, bør du putte noen ekstra plagg og ting i veska for å sikre deg en god festivalopplevelse.

Dette bør du ha i festivalveska:
  • Poncho eller regntøy – vi bor tross alt i Norge. Med en tynn poncho i gjennomsiktig plast kan du fortsatt vise fram festivalantrekket ditt. Legg igjen paraplyen hjemme; de fleste festivaler tillater ikke at du tar med disse inn på området.
  • Ekstra sokker – enten du blir våt eller kald, kan sokker være kjekt å ha.
  • Strømpebukse – har du valgt skjørt, kjole eller shorts, bør du ha ei strømpebukse i veska om temperaturen plutselig synker. Gåsehud er ikke spesielt sexy eller behagelig.
  • En tynn jakke – blir du kald, kan det være deilig med en lett cardigan i veska.

Se hva annet du bør fylle festivalveska med her.

Er du mer bekymra for dokøen enn antrekket? Da kan denne dingsen være midt i blinken for deg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer