Kostymedesigner for Cruella

- Det største jeg noen gang har gjort

Den Oscar-vinnende kostymedesigneren Jenny Beavan har laget hundrevis av antrekk til den nye Disney-filmen «Cruella». Vi har fått et lite innblikk i prosessen.

CRUELLA: Emma Stone spiller hovedrollen som Cruella. Foto: © 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved
CRUELLA: Emma Stone spiller hovedrollen som Cruella. Foto: © 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved Vis mer
Publisert

Det finnes flere filmer om Cruella de Vil og dalmatinerne, men den mange kanskje husker best, er den hvor hundene er i hovedrollen og skurken Cruella blir bekjempet til slutt.

Men i mai slipper Disney en helt ny film ved navn Cruella, og det er den Oscar-vinnende skuespilleren Emma Stone (32) som spiller hovedrollen. Her får vi et aldri så lite innblikk i livet til skurken før hun møter de 101 dalmatinerne.

Og hvem skulle vel tro at store deler av den nye filmen faktisk handler om mote?

Det er kanskje ikke så overraskende at klær er et så stort tema siden Cruella ble ganske så opphengt i pelskåpene sine i voksen alder... Men det er ikke akkurat denne typen mote vi synes er interessant - eller som vi støtter.

I den nye filmen møter vi nemlig Cruella som en ung og kreativ sjel, som har hatt et nokså tøft liv etter at moren hennes døde. Sammen med vennene sine finner hun litt glede og spenning i å stjele fra folk på gatene i London, men også i det å designe de mest iøynefallende antrekk.

Dette vekker oppsikt hos baronessen (spilt av Emma Thomspon (62)), som gir Cruella en jobb. Men også her skal det vise seg å ikke bli så lett for Cruella.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer