Kostymedesigner for Cruella

- Det største jeg noen gang har gjort

Den Oscar-vinnende kostymedesigneren Jenny Beavan har laget hundrevis av antrekk til den nye Disney-filmen «Cruella». Vi har fått et lite innblikk i prosessen.

CRUELLA: Emma Stone spiller hovedrollen som Cruella. Foto: © 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved
CRUELLA: Emma Stone spiller hovedrollen som Cruella. Foto: © 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved Vis mer
Publisert

Det finnes flere filmer om Cruella de Vil og dalmatinerne, men den mange kanskje husker best, er den hvor hundene er i hovedrollen og skurken Cruella blir bekjempet til slutt.

Men i mai slipper Disney en helt ny film ved navn Cruella, og det er den Oscar-vinnende skuespilleren Emma Stone (32) som spiller hovedrollen. Her får vi et aldri så lite innblikk i livet til skurken før hun møter de 101 dalmatinerne.

Og hvem skulle vel tro at store deler av den nye filmen faktisk handler om mote?

Det er kanskje ikke så overraskende at klær er et så stort tema siden Cruella ble ganske så opphengt i pelskåpene sine i voksen alder... Men det er ikke akkurat denne typen mote vi synes er interessant - eller som vi støtter.

I den nye filmen møter vi nemlig Cruella som en ung og kreativ sjel, som har hatt et nokså tøft liv etter at moren hennes døde. Sammen med vennene sine finner hun litt glede og spenning i å stjele fra folk på gatene i London, men også i det å designe de mest iøynefallende antrekk.

Dette vekker oppsikt hos baronessen (spilt av Emma Thomspon (62)), som gir Cruella en jobb. Men også her skal det vise seg å ikke bli så lett for Cruella.

BARONESSEN: Emma Thompson er også å se i filmen. Foto: © 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved
BARONESSEN: Emma Thompson er også å se i filmen. Foto: © 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved Vis mer

- Mer enn jeg noen gang har gjort

Det er den Oscar-vinnende kostymedesigneren Jenny Beavan (71) som har fått æren - og den svært så store jobben - av å designe antrekkene til denne filmen.

KOSTYME-DESIGNEREN: Jenny Beavan forteller at dette er det største prosjektet hun har vært med på. Foto: © 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved
KOSTYME-DESIGNEREN: Jenny Beavan forteller at dette er det største prosjektet hun har vært med på. Foto: © 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved Vis mer

Når man ser en film på storskjermen er det nok mange som kanskje ikke tenker så mye over plaggene i filmen, men det blir nesten umulig å ikke gjøre det i denne.

I løpet av filmen får vi se hele 47 forskjellige kostymer bare på Cruella!

MYE JOBB: Bare Emma Stone hadde 47 antrekk i denne filmen. Her jobber de med ett av dem. Foto: © 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved
MYE JOBB: Bare Emma Stone hadde 47 antrekk i denne filmen. Her jobber de med ett av dem. Foto: © 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved Vis mer

Filmen har premiere i mai, men KK har fått tilsendt noen klipp og pressemeldinger fra Disney hvor kostymedesigneren avslører at dette har vært noe helt spesielt.

- Dette er det største jeg noen gang har gjort. Antall kostymer for Emma Stone er mer enn jeg noen ganger har gjort.

FANTASTISK: Det ligger ekstremt mye tid, arbeid og stoff bak dette fantastiske antrekket. Foto: © 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved
FANTASTISK: Det ligger ekstremt mye tid, arbeid og stoff bak dette fantastiske antrekket. Foto: © 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved Vis mer

30. april fikk KK også delta på en pressekonferanse med Jenny Beavan. Her minnes hun dagen hun fikk forespørselen fra produsentene.

- Emma Stone hadde funnet tid i kalenderen sin til å gjøre det, og derfor trengte de plutselig noen til å lage kostymer. Det var veldig kort tid på å forberede seg på, og andre hadde nok takket nei på grunn av det. Av en eller annen grunn, etter mye tenking, bestemte jeg meg for å gjøre det.

FORBEREDELSER: Jenny Beavan og temaet har skapt hundrevis av © 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved
FORBEREDELSER: Jenny Beavan og temaet har skapt hundrevis av © 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved Vis mer

Beavan legger også til at dette aldri hadde vært mulig å få til uten teamet hennes.

Noe vi ikke har noe problemer med å forstå. I bildet du finner over ser du Cruella iført et helt spesielt antrekk. Her er det noen som har klippet ut hvert eneste «kronblad» i det røde og sorte skjørtet for hånd. Og hvor mange er det snakk om? 5060 kronblader. I tillegg har de brukt 393 meter med stoff på denne kjolen!

- Jeg har det mest talentfulle teamet, sier designeren.

© 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved
© 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved Vis mer
© 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved
© 2021 Disney Enterprises. Inc.All Rights Reserved Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer