Couture Fashion Week:

Det tok 1000 timer å lage denne kjolen

Bare se på alle detaljene på denne couture-kjolen fra Chanel!

PÅ CATWALKEN: Det ligger MYE arbeid bak denne Chanel-kjolen. FOTO: NTB Scanpix
PÅ CATWALKEN: Det ligger MYE arbeid bak denne Chanel-kjolen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Designere bruker tusenvis av timer på å perfeksjonere plaggene de skal presentere på catwalken. En presentasjon som ofte kun tar noen minutter. Couture-kolleksjoner, som de som nylig ble vist i Paris, er ofte enda mer detaljert og koster langt mer enn andre plagg.

Det er noen ganger vanskelig å forstå hvor mye tid som faktisk ligger bak et plagg når det suser forbi deg på catwalken. Det er ikke alltid man får meg seg de bittesmå detaljene som er plassert over hele plagget.

Da Chanel presenterte sin couture-kolleksjon for våren 2018, var det nok av slike plagg. Det var dresser, kjoler, jumpsuit-er og skjørt med utsmykninger fra topp til tå. Faktisk tok det hele 1000 timer å lage én av disse kjolene.

LES OGSÅ: - Endelig har vi en norsk moteuke vi kan være stolte av

Til Vogue forteller Chanel at kjolen har hele 123 670 utsmykninger. Bare på overdelen finner du 40 000 perler, 5650 stener og Swarovski-perler og 74 300 paljetter. Å sette i sammen dette mesterverket tok hele 820 timer. Til og med skjørtet har 440 Swarovski-krystaller fordelt utover tyllet. Og for å toppe det hele er kjolen stylet sammen med et par sko som alene har 11 880 perler og 122 500 paljetter på seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer