Couture Fashion Week:

Det tok 1000 timer å lage denne kjolen

Bare se på alle detaljene på denne couture-kjolen fra Chanel!

PÅ CATWALKEN: Det ligger MYE arbeid bak denne Chanel-kjolen. FOTO: NTB Scanpix
PÅ CATWALKEN: Det ligger MYE arbeid bak denne Chanel-kjolen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Designere bruker tusenvis av timer på å perfeksjonere plaggene de skal presentere på catwalken. En presentasjon som ofte kun tar noen minutter. Couture-kolleksjoner, som de som nylig ble vist i Paris, er ofte enda mer detaljert og koster langt mer enn andre plagg.

Det er noen ganger vanskelig å forstå hvor mye tid som faktisk ligger bak et plagg når det suser forbi deg på catwalken. Det er ikke alltid man får meg seg de bittesmå detaljene som er plassert over hele plagget.

Da Chanel presenterte sin couture-kolleksjon for våren 2018, var det nok av slike plagg. Det var dresser, kjoler, jumpsuit-er og skjørt med utsmykninger fra topp til tå. Faktisk tok det hele 1000 timer å lage én av disse kjolene.

LES OGSÅ: - Endelig har vi en norsk moteuke vi kan være stolte av

KJOLEN: Hundretusener av perler, stener og paljetter befinner seg på denne kjolen som har tatt nesten 1000 timer å lage. Foto: Scanpix
KJOLEN: Hundretusener av perler, stener og paljetter befinner seg på denne kjolen som har tatt nesten 1000 timer å lage. Foto: Scanpix Vis mer

Til Vogue forteller Chanel at kjolen har hele 123 670 utsmykninger. Bare på overdelen finner du 40 000 perler, 5650 stener og Swarovski-perler og 74 300 paljetter. Å sette i sammen dette mesterverket tok hele 820 timer. Til og med skjørtet har 440 Swarovski-krystaller fordelt utover tyllet. Og for å toppe det hele er kjolen stylet sammen med et par sko som alene har 11 880 perler og 122 500 paljetter på seg.

Se bilder fra den fantastiske couture-kolleksjonen til Chanel her.

Psst: KK drar til København for fashion week! Følg med på Instagram-en vår @kkmagazine for hyppige oppdateringer fra moteuken!

LES OGSÅ: Moteekspert hyller norsk designer: - I en egen klasse

Chanel Couture Spring 2018 Foto: Scanpix

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer