UTROSKAP: Christian var notorisk utro i sitt første ekteskap. Les hvordan det gikk i saken under! Foto: Mi.Ti. - Fotolia
UTROSKAP: Christian var notorisk utro i sitt første ekteskap. Les hvordan det gikk i saken under! Foto: Mi.Ti. - Fotolia Vis mer

Utroskap

– Det var slitsomt å leve et dobbeltliv basert på løgn

«Christian» var notorisk utro i sitt forrige ekteskap.

Publisert

HENNE.NO: - Det er rart å se tilbake på det livet jeg levde. Egentlig er det ganske sprøtt å tenke på at vi var sammen i over ti år, uten at hun noensinne kjente meg. Eksen min aner ikke hvem jeg er, sier «Christian». 

Han sender kona, Anine, et kjærlig blikk. Aldri har Christian opplevd større kjærlighet – og aldri har han hatt det bedre med seg selv. 

For snart 15 år siden møtte Christian kvinnen han tidligere var gift med. 

– Det gikk ikke lang tid før jeg forsto at forholdet ikke var riktig for meg. Det som var mellom oss kjølnet. Vi skled lenger og lenger fra hverandre, og vi erkjente det begge to. 

Christian følte ikke at eksen noen gang aksepterte ham som menneske.

– Hun ville ha noe av meg som jeg ikke kunne gi, og jeg innså ganske tidlig at jeg ikke hadde lyst til å være intim med henne. Men jeg har aldri hatt spesielt draget – og tenkte vel noe sånt som at jeg fikk ta til takke med dette ...

LES OGSÅ: Hvordan komme over utroskap

Levde to forskjellige liv

Etter fire-fem år var Christian utro første gang. 

– Jeg flørtet før det også, men jeg var innenfor, eller utenfor – alt etter hvordan du definerer utroskap. 

I mange år levde Christian to liv, et med familien og et med forskjellige kjærester. Livet og logistikken baserte seg på løgn og unnskyldninger. Utroskapen var på mange måter med på å bære forholdet. 

Christian skaffet seg det han trengte på en annen arena enn hjemme. Han brukte mye tid på jobb, for hjemme ville han helst ikke være. 

Det var til praktisk og mental hjelp for ham at mange av kollegene visste om utroskapen. Christian var ikke den eneste som var utro på jobb. Bransjekollegene hans, i alle fall de han jobber sammen med på sin arbeidsplass på Østlandet, har relativt stor aksept for sånt. 

– Det var slitsomt å leve et dobbeltliv basert på løgn. Jeg gikk konstant rundt med dårlig samvittighet – overfor kona, barna og meg selv. Mange kan nok tenke at jeg bare har meg selv å takke, men jeg hadde ikke klart meg uten et liv på si. Det er flaut å tenke på det nå i ettertid, at det gikk så langt som det gjorde. 

LES OGSÅ: Disse ljuger vi mest til

VOKSTE FRA HVERANDRE: – Hun ville ha noe av meg som jeg ikke kunne gi, og jeg innså ganske tidlig at jeg ikke hadde lyst til å være intim med henne. Men jeg har aldri hatt spesielt draget – og tenkte vel noe sånt som at jeg fikk ta til takke med dette ...forteller Christian om forholdet til sin forrige kone.
VOKSTE FRA HVERANDRE: – Hun ville ha noe av meg som jeg ikke kunne gi, og jeg innså ganske tidlig at jeg ikke hadde lyst til å være intim med henne. Men jeg har aldri hatt spesielt draget – og tenkte vel noe sånt som at jeg fikk ta til takke med dette ...forteller Christian om forholdet til sin forrige kone. Vis mer

Hvorfor brøt du ikke tidligere?

– Det tok lang tid før jeg skjønte at det fantes andre muligheter. Jeg brukte tid på å erkjenne hvem jeg er og hva jeg vil ha. Jeg gikk inn i forholdet på feil premisser og var ikke tydelig nok på hva jeg trengte. Vi giftet oss, og deretter kom barna. Jeg levde slik jeg trodde andre ville at jeg skulle leve livet, og jo lenger tid det gikk, jo vanskeligere ble det å bryte ut. 

Anine klemmer Christians hånd. Hun lytter – og noen ganger supplerer hun. Hun kjenner hele historien. Christian har fortalt henne om alle løgnene, damene han har hatt på si og de innestengte følelsene. 

LES OGSÅ: Kunne du tilgitt utroskap?

Ut av skapet

– Jeg har på mange måter kommet ut av skapet. Jeg var den snilleste gutten i klassen i mange år, men Anine lærte meg at det er lov å være seg selv – med alt det innebærer. Hun aksepterer meg og min nysgjerrighet på livet. Anine og Christian møttes på nettet mens Christian fortsatt var gift. 

– Han var åpen om at han ikke lette etter noen kjæreste, noe heller ikke jeg gjorde, sier Anine. 

– Men vi innledet et seksuelt forhold, og etter å ha møttes noen ganger, oppsto det følelser. Jeg visste at Christian var gift, men at han var på vei ut. 

UTRO? Ville du stolt på mannen din, om du visste at han hadde vært utro før? Foto: Scanpix
UTRO? Ville du stolt på mannen din, om du visste at han hadde vært utro før? Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg sa at han måtte rydde opp og finne ut av hva han ville. Vi brøt relasjonen, og det var ingen forpliktelser mellom oss. 

For Christian ble bruddet med Anine en mulighet til å reflektere over hvordan han ville leve livet sitt.

– Ekteskapet mitt var platonisk – og jeg bestemte meg for å gå.

LES OGSÅ: - Jeg skammet meg over å være skilt

En ny start

For Christian er det viktig å understreke at han ikke skilte seg på grunn av Anine. De hadde ikke rukket å komme spesielt nær hverandre før de brøt. De var betatt av hverandre, men den dype kjærligheten utviklet seg først etter at Christian hadde flyttet fra sin daværende kone. 

– Vi måtte redefinere forutsetningene for forholdet. Vi begynte på mange måter på nytt, selv om løgnene fra tidligere aldri forblir usagt. Jeg har kjent litt på det. Vi måtte gå noen runder, forsøke å legge det gamle bak oss, og samtidig erkjenne at noe av historien vil være med oss inn i det nye forholdet. 

– Forholdet til Christian har kostet blod, svette og tårer, sier Anine.

– Det er mange som dømmer oss. Det er mye som er veldig vanskelig, samtidig som det som er mellom oss er så sterkt. Det gode er intenst godt – og jeg lever med en evig optimistisk holdning om at situasjonen rundt oss vil roe seg, sier Anine.

Stoler du på Christian, en mann som var utro over lang tid i det forrige forholdet?

– I utgangspunktet gjør jeg det, men man kan jo aldri stole blindt på noen. Men fordi vi har stor takhøyde i forholdet; vi snakker om alt, også det som ikke er så normalt å dele med en partner, føler jeg meg rimelig trygg. Jeg vet også at jeg vil klare å håndtere utroskap om jeg noen gang skulle bli nødt til det. Jeg har opplevd utroskap før og lært at det ikke nødvendigvis er verdens undergang. Vi er ikke et A4-par, sier Anine og sender Christian et fast og varmt blikk.

LES OGSÅ: Bør du fortelle om utroskap?

Denne saken i sin helhet har tidligere vært på trykk i HENNE. 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer