øyenbryn

Det verste du kan gjøre med brynene dine

Og nei, det er ikke napping...

ØYENBRYN: Visste du at det verste du kan gjøre mot dem er å klippe? Foto: Shutterstock / Malyugin
ØYENBRYN: Visste du at det verste du kan gjøre mot dem er å klippe? Foto: Shutterstock / Malyugin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert opplevd at hårstråene i øyenbrynene dine kan bli litt lange? Du har også sikkert sett på et par bilder og videoer av folk som velger å hente fram saksa for å stusse litt på dem? Vel, ifølge Silje Noreng, daglig leder ved øyenbrynsalongen Browrehab i Oslo, er faktisk dette det absolutt verste du kan gjøre mot øyenbrynene dine. 

- Klippingen kan skape både hull og ujevnheter, gjøre brynene lange og krøllete, og kan i tillegg gjøre at de får forskjellige vekstfaser, forklarer hun. 

Hvis du er av dem som klipper brynene dine, mener eksperten at du må klippe dem konstant dersom de skal ligge fint, slik at de faktisk ikke slutter å vokse i lengde. 

- Mange føler at øyenbrynene er lange, men det er som regel fordi de er nappet for smale og hårene over ikke vil legge seg horisontalt, men heller falle ned, sier Noreng.

LES OGSÅ: 5 vanlige øyenbrynstabber

Unngå å bruk dette verktøyet

En øyenbrynskjærer er noe mange av oss bruker. Det er nok fordi det er en langt mer smertefri affære enn en pinsett. Men Noreng anbefaler deg ikke å bruke dette verktøyet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer