øyenbryn

Det verste du kan gjøre med brynene dine

Og nei, det er ikke napping...

ØYENBRYN: Visste du at det verste du kan gjøre mot dem er å klippe? Foto: Shutterstock / Malyugin
ØYENBRYN: Visste du at det verste du kan gjøre mot dem er å klippe? Foto: Shutterstock / Malyugin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert opplevd at hårstråene i øyenbrynene dine kan bli litt lange? Du har også sikkert sett på et par bilder og videoer av folk som velger å hente fram saksa for å stusse litt på dem? Vel, ifølge Silje Noreng, daglig leder ved øyenbrynsalongen Browrehab i Oslo, er faktisk dette det absolutt verste du kan gjøre mot øyenbrynene dine. 

- Klippingen kan skape både hull og ujevnheter, gjøre brynene lange og krøllete, og kan i tillegg gjøre at de får forskjellige vekstfaser, forklarer hun. 

Hvis du er av dem som klipper brynene dine, mener eksperten at du må klippe dem konstant dersom de skal ligge fint, slik at de faktisk ikke slutter å vokse i lengde. 

- Mange føler at øyenbrynene er lange, men det er som regel fordi de er nappet for smale og hårene over ikke vil legge seg horisontalt, men heller falle ned, sier Noreng.

LES OGSÅ: 5 vanlige øyenbrynstabber

NAPP HELLER BRYNENE: Tro det eller ei, men dette er faktisk den beste måten å gjøre det på. Men, pass på at du ikke overnapper! Nederst i saken kan du klikke deg inn på guiden til perfekte bryn på 1-2-3. Foto: brainsil - Fotolia
NAPP HELLER BRYNENE: Tro det eller ei, men dette er faktisk den beste måten å gjøre det på. Men, pass på at du ikke overnapper! Nederst i saken kan du klikke deg inn på guiden til perfekte bryn på 1-2-3. Foto: brainsil - Fotolia Vis mer

Unngå å bruk dette verktøyet

En øyenbrynskjærer er noe mange av oss bruker. Det er nok fordi det er en langt mer smertefri affære enn en pinsett. Men Noreng anbefaler deg ikke å bruke dette verktøyet. 

- Det er fordi du ikke har hundre prosent kontroll på hva som faktisk fjernes. Overnapping er et problem mange støter bort i! Er skaden gjort kan du midlertidig fylle inn med sminke og prøve å spare ut igjen

Noen ganger blir skaden likevel så stor at mange føler at hårene ikke gror ut igjen. Til det har Noreng et tips:

- Påfør et vippe/brynserum med en pensel eller q-tips før du legger deg, og tørk det av om morgenen. 

- Skal du forme brynene hjemme selv, anbefaler jeg deg å fylle inn brynene med sminke for så å nappe overflødig hår for å unngå overnapping.

LES OGSÅ: Slik får du riktige bryn til ditt ansikt

Triks som får brynene til å vokse fortere ut

Dersom du er litt utålmodig av deg og ikke vil vente mange måneder på at brynene vokser ut, så finnes det noen triks du kan forsøke.

– Det finnes gamle kjerringråd som jeg har god erfaring med og som kan føre til at håret vokser raskere ut, har øyenbrynstylist Fred Hamelten tidligere avslørt til KK.no.

SLIK VOKSER BRYNENE FORTERE: Øyenbrynstylist Fred Hamelten deler noen kjerringråd med KK-leserne som kan få brynene til å vokse fortere ut. Foto: Astrid Waller
SLIK VOKSER BRYNENE FORTERE: Øyenbrynstylist Fred Hamelten deler noen kjerringråd med KK-leserne som kan få brynene til å vokse fortere ut. Foto: Astrid Waller Vis mer

Brent mandel (helst økologisk): – Brenn mandelen over et lys. Da kommer det fett i det forkullet mandelmaterialet. Gni den brente delen av mandelen forsiktig mot brynet og vent en halvtime. Gjør dette helst når du er hjemme, da du fort kan se ut som Kaptein Sabeltann når du gjør dette.
 
Brent hasselnøtt
: – Hasselnøtt kan gi samme effekt som mandelen.
 
Hvitløk
: – Del et hvitløksfedd og gni det forsiktig mot brynene. Dette irriterer røttene og kan få det til å vokse raskere ut. Hvis årsaken til svakere hårvekst er sopp, kan også hvitløken hjelpe, råder Hamelten.

LES OGSÅ: Slik oppnår du perfekte øyenbryn på 1-2-3!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer