Mote

Detaljen du ikke kommer unna nå

Den metalliske trenden bare fortsetter og fortsetter.

IT-SKOEN: Skomerket Sixtyseven slår på stortromma og slår alle høsttrendene sammen i en sko! Her har vi cleancut, spenne, høy frontlapp OG silvercut!  Foto: Benedicte Haugaard
IT-SKOEN: Skomerket Sixtyseven slår på stortromma og slår alle høsttrendene sammen i en sko! Her har vi cleancut, spenne, høy frontlapp OG silvercut! Foto: Benedicte Haugaard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Høsten 2013 byr på mange nye satsinger, men det er spesielt én trend som vi ikke er ferdig med ennå - nemlig sølvdetaljene.

Til høsten skal skoene fortsatt være pyntet i sølv og metalliske detaljer - og denne gangen er det ikke bare tuppen på pumpsene!

– Metalliske detaljer tar stor plass i motebildet til høsten. Du kan gå for de populære skoene med sølvtå eller nykommerskoen med en hæl dyppet i sølv, forteller Sara Winter på Sko- og Veskemessen i Oslo.

– Det er spesielt silvercut på hælen og sølvdetaljer på spennene som er spådd til å bli høstens store skotrend, sier hun videre.

Se bilder fra messen og catwalken her!


LES OGSÅ: Slik får du trendskoen - nesten gratis!

Slik blir høsten i butikkene

Til høsten blir det også mye boots, korte støvletter, clean cut og høye skaft. Frontlappen på skoen skal enten være veldig høy eller ikke-eksisterende. Skinn, semsket, gammel canvas og konjakk er elementer som spiller en stor rolle for høsten, forklarer Winter.

I tillegg kan hun fortelle at skoene gjerne skal være provoserende, skremmende og futuristiske.

– Av farger ser vi mye sort, grått, grønt, blått, militært og burgunder. Skoene må gjerne være i lakk, men det blir også fokus på kremfarger, krokodilleskinn, antikk gull og sølv. Den metalliske sølvtåen fortsetter også frem til høsten.

LES OGSÅ: Trendene du bør droppe i 2013

Pynt opp støvlettene dine

Til høsten må du gjerne pynte støvlettene med strikk, pels og brokade. Du kan gjøre det selv, eller kjøpe et par som har slike detaljer. Det er også populært med støvletter som skjuler formen ved hjelp av en «buksekant» over skaftet.

I tillegg vil du se mye av sneakerwedges, skinnwedges og plattformsko inspirert av 90-tallets «Buffalo-sko».

LES OGSÅ: «Nåløyet»-skoene du har råd til

Her er våre kjøpetips:


Noen fokuserer på komfort fremfor utseende

Det er imidlertid ikke bare utseende og stil som er viktig, og flere designere fokuserer heller på clean cut og komfort. Mukluks og måneboots med korsettsnøring er to av typene som vil florere i butikkene til høsten.

Anders Ståhl i skomerket Sixtyseven, kan fortelle at det vil bli minimalt med detaljer på disse.

– Vi tror på clean cut og western-stilen. «Urban cowboy» er ordet vi forbinder med trendene vi satser på i år. Skal vi prøve oss på detaljer, blir det silvercut og et par spenner over risten, forteller Ståhl til KK.no.

– Sålen må være bra og materialet må være fett. Designet er ikke like viktig i år. Til høsten er det populært å tilpasse skoene til været og impregnere godt.

LES OGSÅ: Så ofte bør du impregnere skoene dine

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer