Kle Deg Slank

Detaljene som gjør at du ser slankere ut

15 klestriks som er perfekte nå!

SMALT SKJØRT, LØS TOPP: Et smalt blyantskjørt med høyt liv med en løs topp gir slankere silhuett. Dytt gjerne litt av toppen ned i skjørtet foran for å få markert midjen.
SMALT SKJØRT, LØS TOPP: Et smalt blyantskjørt med høyt liv med en løs topp gir slankere silhuett. Dytt gjerne litt av toppen ned i skjørtet foran for å få markert midjen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Var buksen litt ekstra trang i morges? Vel, den pleier å være det etter en lang juleferie. Blusen strammer litt over brystet også?

Legg plaggene du trives dårlig i bare bort, og ta heller på deg noe du føler deg både vel og fin i på årets første dager, som kan være litt utfordrende for mange av oss...

Her er våre beste tips (utenom å unngå for store og vide klær...)

Bruk den fineste bh-en du har

- Først er det viktig å finne riktig undertøy, og du må velge størrelser som verken er for store eller små, sier KKs stylist Nadine Monroe.

Ja, har du en bh som sitter som et skudd, og som er akkurat passe stram rundt ryggen? Ta den på deg.

Når bysten får riktig støtte og hold, føler du deg straks så mye finere, og retter du deg opp i ryggen, enda bedre. Og i et blyantskjørt kan et shapewear-skjørt gjøre hele forskjellen.

START MED UNDERTØYET!: En god bh eller en body gjør at klærne sitter mye penere på.

 Foto: KK-redaksjonen
START MED UNDERTØYET!: En god bh eller en body gjør at klærne sitter mye penere på. Foto: KK-redaksjonen Vis mer

Lang kardigan - en trofast venn

Enten du har på deg et par jeans (som ikke strammer for mye, riktignok), et par behagelige tights eller en enkel kjole, er en fotsid kardigan superdeilig å slenge over.

Den kler absolutt alle, og er helt perfekt om du bare delvis vil vise fram figuren. Men man kan fort se litt større ut også, så det gjelder å velge riktig type jakke.

En tynn kardigan som ligger lett rundt deg, og som gjerne er så enkel som mulig, uten detaljer, er et godt valg, ifølge Monroe.

Og blir antrekket kjedelig, rocker du det heller opp med stilig tilbehør og røffe sko. Bruk gjerne et tynt belte i livet for å markere midjen, og kroppsnære plagg er alltid fint å ha under.

DRØMMEJAKKA I JANUAR: Lysegrå (kr 2300, Holzweiler), mønstret (kr 2700, By Malene Birger) og i lyserosa (kr 400, Lindex). Foto: Produsenter
DRØMMEJAKKA I JANUAR: Lysegrå (kr 2300, Holzweiler), mønstret (kr 2700, By Malene Birger) og i lyserosa (kr 400, Lindex). Foto: Produsenter Vis mer

Psst: En åpen jakke virker ekstra slankende hvis du matcher den med en topp med v-hals og mørke jeans...

Velg riktige materialer

Dersom du ikke vil kle på deg mer volum, vil du helst unngå materialer som gjør mye ut av seg, som kordfløyel, fløyel, metallisk lær, brokade og skinnende sateng.

Gå heller for flate stoffer som bomull, denim, silke eller ullgabardin (diagonalvevd ull). Jersey, kasjmir, tynn bomull og noe med litt spandex i, vil også faktisk ha en lett slankende effekt.

Blyantskjørt og stretchy jeans

Stretchy jeans og blyantskjørt er flatterende plagg for de fleste. Og styler du dem riktig, kan du dessuten trikse fram lengre ben.

- En kort genser eller jakke til et skjørt eller bukse med høyt liv, gir et flatterende og velproposjonert uttrykk. Det høye livet vil framheve midjen og gi inntrykk av lengre bein, tipser Monroe.

Vær obs på lengden på skjørtet, og pass på så det ikke slutter ved leggens bredeste punkt – det har lett for å virke forstørrende.

Gå for: Et skjørt som går til knærne og helt opp til midjens smaleste punkt. Har du en topp med vidde, er det fint å putte den ned i skjørtet, så det høye livet kommer til sin rett. Vær heller ikke redd for en kortere lengde, men husk på balansen, og gå for en genser med lange ermer.

KORT ELLER LANGT SKJØRT?: Hvor mye ben du har lyst til å vise, er opp til deg, men en lengde som kler de aller fleste, er til akkurat litt over knærne... Foto: KK-redaksjonen
KORT ELLER LANGT SKJØRT?: Hvor mye ben du har lyst til å vise, er opp til deg, men en lengde som kler de aller fleste, er til akkurat litt over knærne... Foto: KK-redaksjonen Vis mer

Unngå: Midilengde kan være en utfordring siden skjørtet ender på leggens bredeste punkt. I tillegg får skjørtet deg til å se lavere ut.

Hold deg til én farge

Ved å bruke samme farge på både overdel og underdel, skaper du en helhetlig silhuett fra topp til tå, noe som gjør at du ser både slankere og høyere ut.

Sterke kontraster mellom overdel og underdel trekker oppmerksomheten til midjen, så unngå dette hvis du ønsker å se tynnere ut.

SPISS TUPP = FORLENGENDE EFFEKT: I dyrisk stil (kr 2000, Ganni).
SPISS TUPP = FORLENGENDE EFFEKT: I dyrisk stil (kr 2000, Ganni). Vis mer

Effekten av spisse sko

Visste du at tuppen på skoen har mye å si? En spissere tupp på skoen gjør nemlig at foten ser litt lengre og smalere ut, noe som gjør at du gjør det også. Og jo høyere vi blir, dess smalere ser vi ut...

Har skoen høye hæler, enda bedre. Men styr unna modeller med ankelrem, for de kan kutte av benet ditt og da er du like langt.

Den sarte lille blusen

En bluse har det lille ekstra som en vanlig T-skjorte mangler, og gjør at vi føler oss velkledde og fine i hverdagen.

Gå for: V-hals gir en lang, slank hals og trekker blikket mot ansiktet. Vertikale linjer, enten som farger, sømmer eller andre detaljer, virker forlengende. A-fasong eller rette fasonger bredder ut, så velg heller en bluse som er litt innsvinget eller figursydd.

Volanger og rysjedetaljer gjør blusen mer pyntet. Og ikke bare det, ønsker du også et større brystparti, er disse detaljene geniale.

Unngå: Har du litt byste, vil en rund hals få deg til å se større ut. Uttrykket kan dessuten bli litt tilkneppet.

BRUK SMYKKENE STRATEGISK: Gjør som Isabel Marant, og heng et par iøyenfallende øredobber i ørene... Foto: All Over Press
BRUK SMYKKENE STRATEGISK: Gjør som Isabel Marant, og heng et par iøyenfallende øredobber i ørene... Foto: All Over Press Vis mer

Bruk smykker - strategisk

Et par lekre øredobber kan gjøre hele antrekket, og tiltrekker seg såpass mye oppmerksomhet, at det er ingen grunn til å bry seg om man har fått seg en ekstra julekilo eller to.

Et langt halskjede ned i utringningen? Ja, hvis du vil ha en lang og smal hals, og ta fokus opp fra hoftene, er dette et supert smykketriks.

Den lille sorte

En enkel sort kjole er et sikkert kort på fest, men kan også dresses ned med en blazer eller kardigan, og mørke tette strømper.

Gå for: En kjole som er litt ettersittende og i en fasong som sitter pent. Rette modeller kan være fristende, siden de skjuler det lille ekstra vi har, men da mister du også silhuetten din, slik at du faktisk ser større ut enn du er.

Lange ermer er både flatterende og trendy, og lengden har mye å si. Velg en kjole som stopper over kneet slik at leggene kommer til sin rett. Pumps med høye hæler? Oh yes!

Unngå: En formløs kjole skjuler fasongen din i stedet for å fremheve den. Flate sko kan være kult til kjoler og skjørt, men vær obs på at du fort kan se lavere ut.

Blazeren

Enten du har på deg jeans eller festkjole er blazeren en trofast venn. Den kler i utgangspunktet de fleste, men det er viktig å gå for et flatterende snitt.

Gå for: En skreddersydd jakke med innsving i livet, gir en fin og smal silhuett. En lys variant er lekkert og feminint, og kan fint brukes over en mørk bukse og topp for en slankende effekt. Men med en kontrastfarget blazer er det fint å holde resten av antrekket i samme tone.

Unngå: En blazer med horisontale linjer vil gjøre at du ser bredere ut enn du er, spesielt om plagget ikke er ettersittende. Om du vil gå for en oversized jakke, bør den helst være ensfarget.

Obs: Unngå at ermene blir for lange, for det kan fort se litt uordentlig ut. Et triks er å brette opp ermene for å vise litt hud.

Løse deilige silkebukser

Trendplagget vi elsker! Behagelig som en pysj, sval og ikke for ettersittende.

Gå for: En lang nok bukse er det aller mest flatterende, og gir deg en forlengende effekt. En kort modell kan fort virke litt stutt, og ankelbukser passer best til smale buksemodeller. Husk nette sko - grove sko kan lett bli litt klumpete til den løse buksen.

Unngå: Bukser med vertikale striper i en fasong som ikke funker, enten den er for kort eller for stram, kan du fint droppe.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer