Hårtrender

Dette blir årets store hårtrend

Er du klar for en forandring?

HÅRTRENDER: Sydney Sweeney har gått gått vekk fra det blonde, og har gått for en varmere, kobber-aktig tone. FOTO: NTB
HÅRTRENDER: Sydney Sweeney har gått gått vekk fra det blonde, og har gått for en varmere, kobber-aktig tone. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det nærmer seg et nytt år, noe mange forbinder med en ny start, med optimistiske ambisjoner og gamle nyttårsforsetter som vi gir et nytt forsøk. Samtidig kommer konkrete trender som et friskt pust når vi går inn i det nye året.

Vi har tatt en prat med frisøren om hvilke hårtrender vi bør være oppmerksom på når vi nå ønsker 2023 velkommen.

Frisør hos Rock Hair by Tango, Anniken Bergelien, spår at vi vil se mer kontraster og pigmenter når det gjelder farge, samtidig som den oppklipte frisyren vil bli mer etterspurt blant norske kvinner.

– Skarpe stylinger

KK skrev tidligere i høst om at trendklippen alle etterspør nå, nemlig layers eller butterfly cut, er tilbake for fullt i motebildet.

Det er ingen tvil om at moten fra slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet er tilbake, og det ser vi også når det gjelder hårtrender. De oppklipte frisyrene vil vi se mer av inn i det nye året, men Bergelien spår at vi vil se kortere og mer oppklipt, både i lengder og lugg.

– Layers er en mykere utgave. Når folk har vent seg til den trenden, er de klare for å dra den litt lengre. Vi vil se enda mer tydelig oppklipt hår og skarpe stylinger som spikey og pixy, som er kortere oppklipte frisyrer enn shaggen, sier Bergelien.

Flere varianter av luggen

Vi tar med oss curtain bangs inn i det nye året. En lugg kan tilpasses alle hårtyper og ansiktsformer. Er man lysten på en forandring, men ikke tør å gjøre for mye, kan luggen bidra til å gjøre en stor forskjell uten å fjerne for mye av lengden. Luggen rammer inn ansiktet og gir et godt uttrykk.

For de som tør å eksperimentere litt med håret, kommer den kortere luggen til å markere seg.

– I mange år har vi hatt midtskill og lang lugg. Nå i høst har vi klippet masse curtain bangs, og når vi først har vent oss til den myke luggen, kommer mer markert eller kortere lugg snikende, som baby bangs, sier frisøren.

90-TALLSVIBBER: Jennifer Aniston med oppklipt frisyre på midten av 90-tallet. Den ikoniske frisyren er tilbake for fullt. FOTO: NTB
90-TALLSVIBBER: Jennifer Aniston med oppklipt frisyre på midten av 90-tallet. Den ikoniske frisyren er tilbake for fullt. FOTO: NTB Vis mer

Sideskillen er tilbake

Én ting er at frisørene vet hva som beveger seg av trender, en annen ting er hva folk faktisk kommer til salongen og vil ha. Nordmenn bruker lang tid på å venne seg til en ny hårtrend, og trender har en tendens til å komme og avta gradvis.

Bergelien tror det har å gjøre med at vi bor i et lite land, det er få av oss, og man skiller seg ut lettere. Det er ofte unge jenter som tør å skille seg ut og kaste seg over nye trender.

Midtskillen har vi sett i mange år nå, og mange var glad for å si farvel til sideskillen. Til tross for det, har allerede flere av de store stjernene tatt sideskillen tilbake. Det er en enkel frisyre du kan fikse selv.

– Slutten av 90-tallet og overgangen til 2000 er kjempegøy å se igjen. Moro å se at det endelig forandrer seg litt.

SIDESKILLEN GJØR COMEBACK: Modell Bella Hadid med en stram frisyre og sideskill. FOTO: NTB
SIDESKILLEN GJØR COMEBACK: Modell Bella Hadid med en stram frisyre og sideskill. FOTO: NTB Vis mer

Farger og kontraster

Etter noen år med pandemi, søker vi mot det mer glamorøse i moteverdenen, og det speiler seg også i hårmoten. Håret skal være blankt og sunt.

Det vi kommer til å se mer av i 2023, er de varmere tonene. I flere år har vi sett det veldig lyse og kalde håret. Både Bergelien og KKs mote- og skjønnhetsansvarlig, Ida Elise Eide Einarsdòttir, viser til blant annet den mangeårige tv-suksessen Game of Thrones som den store inspirasjonskilden.

De mørkere fargene kommer inn igjen som et motsvar til det lyse og blonde. At vi allerede nå gradvis tilfører pigmenter og kontraster, tyder på at det er noe vi vil se mer av.

Vi skal over i de varme tonene – varme blondiner og mer sjokoladebrune brunetter.

– Brunetter vil kanskje gå for mørk sjokoladebrun, mens blondiner holder seg i den lyse gata, og kan gå enda varmere med skygger i bunn og tilføre mer pigment i håret.

– På starten av 2000 så vi mye av det helt lyse, det helt mørke eller oransje – og masse kontraster.

Tidligere i år skrev KK om at kobberfargen er tilbake, noe som støtter det frisøren sier.

LILY COLLINS: Emily in Paris-stjernen har gått for en markert lugg. FOTO: NTB
LILY COLLINS: Emily in Paris-stjernen har gått for en markert lugg. FOTO: NTB Vis mer

– Feite striper

Med tanke på at vi er tydelig inne i tusenårsskiftet når det gjelder trender, er det kanskje ikke overraskende at det er snakk om de tykke stripenes comeback. I mange år har det vært de tynne, naturlige stripene som har preget hårmoten. Nå spås det at de hardere kontrastene slår til igjen.

– Vi ser jo det i klesmoten også, at 90-tallet trender, og beveger vi oss inn i 2000-tallet, vil det skje igjen dersom håret følger på.

Bergelien mistenker at vi må litt lenger ut i 2023 før denne trenden blomstrer og kundene etterspør det. Hun oppsummerer trendene for det kommende året med mye kontraster, varme toner og kortere, oppklipte frisyrer.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer