Moteåret 2022:

Dette blir de største motesnakkisene

Designerkabal, gjenbruk, luksusshopping og NFT.

HVA VIL VI SNAKKE OM? Mye og mangt preger moten i året som kommer. FOTO: NTB
HVA VIL VI SNAKKE OM? Mye og mangt preger moten i året som kommer. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Nytt år, nye muligheter – også for motebransjen. Etter et par mildt sagt turbulente år er det på tide å finne tilbake til en slags ny normal etter å ha kjempet for å holde hodet over vannet en lang periode nå. Men hva blir egentlig de helt store snakkisene i moteåret 2022?

Hvem tar over hos Louis Vuitton?

Året sluttet trist da nyheten om at Louis Vuitton-designer Virgil Abloh var død slo ned som en bombe i starten av desember. Off-White-grunnleggeren, som i 2018 tok over det kreative ansvaret for Louis Vuittons herreavdeling, hadde holdt sykdommen skjult for omverdenen.

Han døde, 41 år gammel, etter å ha tapt kampen mot en sjelden form for kreft.

Det sendte sjokkbølger gjennom en hel moteverden som vil minnes Abloh som intet mindre enn en banebryter. Han gikk i bresjen for demokratisering av moten, stod på barrikadene for mangfold og inkludering i motebransjen og skrev historie som den første svarte designeren til å lede Louis Vuitton og den tredje til å lede et fransk luksusmotehus. Han skal også ha mye av æren for å ha forent gatemoten med luksusmoten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer