Hårtrend:

Dette blir høstens store trendfrisyre

Og derfor passer den til alle.

HÅRTREND: Nittitallet er virkelig tilbake, og volum står i fokus. Høstens trendklipp er enkel å style og passer de fleste, sier håreksperten. FOTO: NTB
HÅRTREND: Nittitallet er virkelig tilbake, og volum står i fokus. Høstens trendklipp er enkel å style og passer de fleste, sier håreksperten. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Motvillig begynner de fleste av oss å legge sommeren bak oss og se mot høstens mørkere kvelder og kjøligere dager. Men høsten er også tiden for å lulle seg inn i varme strikkeplagg og ikke minst: Et frisørbesøk etter en sommer med saltvann og sol.

En av sommerens store hårtrender var det blanke og naturlige håret. Og trenden fortsetter inn i høsten, men nå noe kortere.

Det er en ny bob i byen, skriver britiske Vouge. For ifølge magasinet er den nye it-frisyren nemlig en form for bob. Men denne kalles for bubble bob- eller boble bob. Og stadig flere vil ha denne klippen i engelske salonger.

NATALIE PORTMAN: Frisyren til Natalie Portman i filmen «Closer» er et eksempel som dras frem på en form for bubble bob-klipp.
NATALIE PORTMAN: Frisyren til Natalie Portman i filmen «Closer» er et eksempel som dras frem på en form for bubble bob-klipp. Vis mer

Passer de fleste

Frisyren er også praktisk i den forstand at de aller fleste kler den. Lengden, som er til mellom haken og skuldrene og som i tillegg kurver seg innover gjør at den passer til de aller fleste ansiktsformer.

KKs hårekspert Cecilie Krogh gir tommel opp til den nye trenden, men understreker at håndverket blir enda viktigere når det kommer til akkurat denne frisyren. For får man en mindre god klipp, er det veldig kort vei til lampeskjerm-looken, og det er nok ikke den som er på moten akkurat nå.

- Bubble bob er en kul frisyre og gir en ordentlig edge. Den perfekt for både tynt og tjukt hår, men man må nok legge litt mer tid i stylingen med ordentlig tjukt hår, sier Krogh.

- Vil det være utfordrende for de som for eksempel har krøller eller veldig tynt hår å holde frisyren ved like?

- Den store fordelen med en Bubble bob er at den kan styles på mange forskjellige måter og du bevarer frihet i stylingen. Har du krøller, er det likevel viktig at klippen ikke blir for kort. Et godt tips er å klippe bobben med tørt hår og med krøller, slik at man virkelig finner den riktige lengden. Enhver frisør kan trylle frem et godt resultat med en god styling. Det viktige er at du selv kan style det fint hjemme, forklarer hun.

VÅR EKSPERT: Cecilie Krogh er KKs skjønnhetsekspert og en av landets fremste innen hår og makeup. Hun var tidligere kreativ leder i Jan Thomas Studio, nå driver hun sin egen salong, Vest. Instagram: @somcecilie. FOTO: Astrid Waller
VÅR EKSPERT: Cecilie Krogh er KKs skjønnhetsekspert og en av landets fremste innen hår og makeup. Hun var tidligere kreativ leder i Jan Thomas Studio, nå driver hun sin egen salong, Vest. Instagram: @somcecilie. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Friheten er fantastisk

Dersom man har et tynnere hår, kan man, ofølge Krogh, få en røffere look som føles fyldigere om man klipper alt i samme lengde.

- Det er friheten som er fantastisk med klippen. En rett look vil oppfattes stilfull og elegant, mens du kan få den lekne og kule looken med mye volum.

Hun peker på at Zendaya har vært et fantastisk eksempel på denne looken i år. Denne frisyren skiller seg dessuten fra en vanlig bob, som er rett, ved at endene vendes og man får en «boblefølelse". Rundbørsten blir en veldig god venn om du går for denne trendfisyren.

Bobfrisyren har ofte stått sterkt i motebildet, og en “bubble bounce” så vi ofte på nittitallet. Det er jo gjerne slik at mote finner veien tilbake i nye former og fasonger.

- Det jeg likevel liker best med årets bob, er at den gir så mye frihet til å bære den med en egen personlighet, sier Krogh.

ZENDAYA: Cecilie Krogh mener at Zendaya er et godt eksempel på høstens trend-look. FOTO: NTB
ZENDAYA: Cecilie Krogh mener at Zendaya er et godt eksempel på høstens trend-look. FOTO: NTB Vis mer

Panneluggen fortsetter

2023s hårtrender har hittil blitt dominert av panneluggen og 90-tallstrenden. Allerede på begynnelsen av året ble vi påvirket av populære Netflix-serier når det kom til hvordan vi valgte å klippe oss.

- Hvilke andre hårtrender vil dominere høsten?

- Nittitallet er virkelig tilbake, og volum står i fokus. Nittitallet var jo også tiden der supermodellene satte dagsorden i motebildet, og dette er igjen tiden for å style med mye volum. Klipper du også håret med mange lag og med innrammet ansikt, så kan vi umiddelbart tenke på den Cindy Crawford-looken som preget de fleste medieflatene for 30 år siden. Det er også mange som kommer til å finne tilbake til panneluggen igjen nå mot høsten, spår håreksperten.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer