Oslo Fashion Week

- Dette blir like trendy til neste år

Den assymetriske kjolen er like hot i 2012, ifølge designer TSH.

DEN ASSYMETRISKE KJOLEN HAR FAKTISK KOMMET FOR Å BLI: Designerne på Oslo Fashion Week gjør som Armani, Elie Saab og Lanvin, og går for kjoler med bar skulder til neste år. - Jeg har stor tro på assymetriske kjoler, sier Tina Steffenakk Hermansen, alias TSH, til KK.no. Her viser hun fram en svart variant med paljetter. Foto: Per Ervland
DEN ASSYMETRISKE KJOLEN HAR FAKTISK KOMMET FOR Å BLI: Designerne på Oslo Fashion Week gjør som Armani, Elie Saab og Lanvin, og går for kjoler med bar skulder til neste år. - Jeg har stor tro på assymetriske kjoler, sier Tina Steffenakk Hermansen, alias TSH, til KK.no. Her viser hun fram en svart variant med paljetter. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tirsdag kveld rullet den røde løperen ut foran Posthallen, og sparket Oslo Fashion Week offisielt i gang 16 året på rad. Og nok en gang er KK.no på plass for å holde deg oppdatert om stjernestil og catwalkhøydepunkter.

første rad satt fasjonable gjester som Pia Haraldsen, Lene Alexandra Øien, Linni Meister, Jenny Skavlan og Charlotte Thorstvedt i sin fineste stas.

I alt fra blondebluser, lysebrune vintagevesker og skyhøye stiletter, til turkise kjoler, korallfargede maxiskjørt og 70-tallshatter.

Alle spente på å se hva vi kommer til å gå med av norsk design til neste år.

Slik kler vi oss i 2012

Under åpningsshowet fikk vi se smakebiter fra 13 norske designere, som skal vise resten av kolleksjonene sine utover i uken.

Blant dem var Little Cupcakes by Fam Irvoll, Leash, Sca Ulven, iiS of Norway, Moods of Norway, Bulls Safari, Fabel, Lillunn Design of Norway, Green Square, Mariette, Armando Santos, Sadoni Couture og TSH.

SLIK VIL DESIGNERNE KLE OSS TIL NESTE ÅR - 100 HOTTE TIPS:


Assymetri fortsatt hot

Selv om vi så noe nytt, var det mye vi har sett før. En trend som ikke har tenkt seg noe sted ved det første, er den assymetriske kjolen.

Den skjeve moten kom som en farsott for noen år siden. Helt siden skuespiller Kate Winslet stilte i en assymetrisk Valentino-kjole på Oscar-utdelingen i 2007, har den dukket opp på den ene festen etter den andre. På den røde løperen er den en selvfølge, og designere som Armani, Elie Saab og Lanvin har mange varianter i årets sommerkolleksjoner.

Hos TSH er den bare skulderen også en gjenganger. Vi ser den på svarte kjoler med glitrende paljetter, til fargesterke silkekreasjoner med skjell, glitter og rysjer.

- Jeg har stor tro på den assymetriske kjolen til neste år, den er en sikker vinner, sier Tina Steffenakk Hermansen til KK.no.

Ifølge den populære designeren er trikset for å bli fin i den å bruke en stroppeløs bh under.

Få våre stiltips til hvordan du bruker den skakke kjolen i denne artikkelen.
Flere trender å se opp for

Andre ting vi legger merke til er at 80-tallet holder stand, med Miami Vice i spissen. Ellers er strikkeplagg, romantiske kjoler og løse silhuetter gjengangere.

Og den klassiske 60-tallsinspirerte kjolen er det ingen grunn til å rydde bort.

Vær også obs på:

Den lille hvite: Den lille sorte, som er et plagg alle kvinner burde ha i klesskapet, har fått sterk konkurranse fra den lille hvite denne sommeren. Til neste år er den like aktuell, ifølge designere som Armando Santos, Green Square og Mariette.

Striper: Den maritime stilen holder stand, også til neste år. Det ser vi hos Green Square, sesongens debutant L&J og iiS. Derfor all grunn til å ta vare på alle de stripete plaggene dine fra i sommer.

Nøkkelfargene: Vi ser mye svart og hvitt, men også dueblått, pudder, sennep, lakserødt og lysegult. Hos Moods of Norway går det fortsatt i knalle farger som rosa, blått og lilla. Og som i år skal de brukes samtidig.

Den sporty chinosen: Den vesle oppbrettede buksen har vi brukt i hele år, men den blir med oss til neste år, som vi ser hos Fabel. Nytt er derimot piratbuksen, som kommer for fullt.

Sokker i sandalene: Ingen vår- og sommer uten gullfargede strømper i de herreinsporerte skoene, eller knall rosa sokker i sandalene.

Kort kort kort: Gjelder for shorts, gensere, kjoler, dressjakker og ermer forøvrig...

TRENDEN SOM ALDRI DØR?: TSH, alias Tina Steffenakk Hermansen, har flere flotte assymetriske kjoler i sin kolleksjon for neste år. Foto: Per Ervland
TRENDEN SOM ALDRI DØR?: TSH, alias Tina Steffenakk Hermansen, har flere flotte assymetriske kjoler i sin kolleksjon for neste år. Foto: Per Ervland Vis mer
SKRÅTT ER HOT: Olivengrønn overdel fra Mariette, og sporty stripete strikkekjole fra Green Square. Foto: Per Ervland
SKRÅTT ER HOT: Olivengrønn overdel fra Mariette, og sporty stripete strikkekjole fra Green Square. Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer