Sko

Dette blir mer trendy

Har du helse til å følge skomoten?

Selv ikke modeller med lang erfaring i å gå på stiletter fikk store problemer av de nye skoene til Prada. Foto: All Over PressAll Over PressAl
Selv ikke modeller med lang erfaring i å gå på stiletter fikk store problemer av de nye skoene til Prada. Foto: All Over PressAll Over PressAl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I dårlige økonomiske tider viser motehistorien at skjørtelengden kryper oppover. Men i år er det ikke bare skjørtekanten som er høy. På vårens motevisninger var det mange sko med ekstremt høye hæler ute og gikk.
 • 10 par sko alle kvinner trenger
 • 15 par for deg som liker å ha beina godt planta på jorda
 • Store motehus setter trenden

  De første skyhøye hælene var å se på moteukene i Paris og Milano, hvor de toneangivende designerne Prada, Pucci og DSquared lot modellene snuble nedover catwalken med ankelbrekkende høye hæler. Med en hælhøyde på mellom tretten og femten centimeter, har de dermed blitt skoverdenens svar på size 0, altså mote som slett ikke er for kvinnen i gata.
 • Vanskelig å gå i høye hæler?
 • Butikkene følger etter

  Men dette ser ikke ut til å bekymre de som lever av å selge skotøy. - Alle vil ha de nye høye hælene, siden de er så sexy. De gjør beinet slankere og leggen lengre, og er rett og slett supertrendy, sier Morry Fishman, eier av skobutikken Miss Louise til News.com.au.
 • Skoene du ikke tryner i
 • Den store stilettguiden
 • - Gjør deg trendy

  Ifølge redaktøren av australske Vogue har selv modeller problemer med å gå med de nye trendskoene. - Sett fra et moteperspektiv kan de høye hælene gjøre ethvert antrekk trendy. Bruk de sammen med den lille sorte kjolen, og de uvante proporsjonene gjør at antrekket sender ut helt nye signaler. Nå skal hælene enten være superhøye eller helt flate, alt annet ser umoderne ut, sier vogueredaktør Kirstie Clements.

  Holder stilett-kurs

  Til tross for farene som er forbundet med å gå på høye hæler, lar ikke motebevisste kvinner seg skremme. Tvert i mot. Et treningsstudio i New York har nå lansert treningstimer for kvinner som vil lære å gå på killer-stiletthæler. På grunn av helserisikoen varer treningstimene bare et kvarter, skriver News.com.au.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer