Sminketrender:

Dette blir sminketrendene i 2021

To profesjonelle makeupartister spår hva som blir hot!

FORTSATT TRENDY: Fresh, glowy, dewy ... Glød har vært i trendbildet en god stund allerede, men blir ifølge eksperten med oss videre inn i 2021 også. FOTO: NTB
FORTSATT TRENDY: Fresh, glowy, dewy ... Glød har vært i trendbildet en god stund allerede, men blir ifølge eksperten med oss videre inn i 2021 også. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Heftig contouring à la Kim Kardashian, knallrøde lepper, falske fregner, no makeup-makeup, «såpebryn», dramatisk øyenskygge ...

Det har slett ikke manglet på trender på skjønnhetsfronten opp gjennom årene.

Husker du for eksempel hvilke to sminkelooks som skilte seg ut under Oscar-utdelingen i 2016? Eller denne sminketrenden – som visstnok passer til absolutt alle alle?

Tidligere i år fikk vi også skjønnhetsekspert Tone Skipa til å teste en sminketrend som gikk viralt på Tik Tok. Det gikk så som så ...

Nå er vi nysgjerrige på hva som blir hot i 2021. Vi spurte to makeupartister om å spå årets trender. Sjekk hva de svarte under!

Og sammenlignet billig med dyrt: Må man bruke fancy produkter eller holder det med et såpestykke fra matbutikken? Vis mer

Øynene dominerer

Både Dajana Tomanovic (32) og Charlotte Wold (27) er tydelig på at det kommer til å være mye fokus på øyne i 2021.

– Og det gir jo absolutt mening da vi fortsatt kommer til å bruke munnbind i tiden fremover, sier Wold og fortsetter:

– En våt eyeliner, en «smoket ut» eyeliner, gjerne med vinge ... Eyeliner er en klassiker og kommer alltid til å være i motebildet.


LES OGSÅ: Se 15 superstjerner med og uten sminke

Tomanovic sier seg enig i at eyeliner, som alltid, står på agendaen.

– Fokuset på øynene kommer til å vise seg i form av ulike typer eyeliner, farger og cut crease. Litt tilbake til Instagram-makeup, egentlig.

PROFILERT: Dajana Tomanovic har haugevis av kjente fjes på kundelista; deriblant influenserne Sophie Elise Isachsen, Emma Ellingsen og Anniken Jørgensen. I fjor var hun dommer i programmet «Glow Up» hvor man jaktet på Norges neste makeup-ess. FOTO: Instagram/@dajanamakeup
PROFILERT: Dajana Tomanovic har haugevis av kjente fjes på kundelista; deriblant influenserne Sophie Elise Isachsen, Emma Ellingsen og Anniken Jørgensen. I fjor var hun dommer i programmet «Glow Up» hvor man jaktet på Norges neste makeup-ess. FOTO: Instagram/@dajanamakeup Vis mer

Ikke helt kjent med terminologien? Ikke vi heller, men cut crease er visstnok en teknikk hvor man bruker øyenskygge i forskjellige farger til å lage et tydelig skille på øyelokket – litt over globallinjen. I motsetning til vanlig prosedyre, skal ikke fargene blendes inn i hverandre, men las stå som en skarp kontrast.

Se eksempel levert av selveste Kylie Jenner under:


Naturlig er fortsatt trendy

Lett, glødende sminke – en liksom-uanstrengt look – har allerede vært populært en stund, men ekspertene er samstemte også her: Det naturlige blir med videre i 2021.

– Mange merker har satt mer fokus på hudprodukter som gir et litt mer naturlig utseende. Jeg tror at BB- og CC-kremer og diverse tinter kommer til å bli populært i år, og det er jeg veldig fan av, sier Tomanovic.

Wold trekker på sin side frem glød som en viktig faktor under naturlig-paraplyen.

– Ja, 2021 er året huden er ment til å gløde! Ren, naturlig, glødende hud så man på de fleste catwalker for SS21. Deriblant Victoria Becham, Burberry, Alexander Mcqueen, Boss ... Listen er lang, sier Wold.

– Heldigvis finnes det mange produkter der ute som kan gi oss denne gløden, uansett hudtype, fortsetter hun.


Leppefargen som gjelder

Wold mener også at det er spesielt én farge man trygt kan satse på i året som kommer:

– Røde, rust-, bærfargede lepper er tidløst og designerne gjorde et poeng av å legge vekt på en farget leppe på tvers av showene denne sesongen. Når vi er uten maske er dette en trend vi alle kan ha gleden av å omfavne.

– Eventuelt passer det fint til kommende Zoom møter, sier Wold.

27-åringen er et regelrett stjerneskudd i bransjen og har blant annet sminket Jenny Skavlan (34) på forsiden av D2, artist Sigrid Raabe (24) til Magasinet, Marte Bratberg (31) og Janka Polliani (42) for Bik Bok, Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (31) på coveret av Shape Up – for å nevne noen få.

TIDLØSE LEPPER: Max Mara og Erdem var blant dem som brukte it-paletten på sine modeller i forbindelse med sine respektive visninger av SS21. FOTO: Instagram/@maxmara og @erdem
TIDLØSE LEPPER: Max Mara og Erdem var blant dem som brukte it-paletten på sine modeller i forbindelse med sine respektive visninger av SS21. FOTO: Instagram/@maxmara og @erdem Vis mer

Et produkt – flere bruksområder

I en verden som (heldigvis) blir stadig mer miljøbevisst, er gjenbruk – og generelt kreative løsninger med det man allerede har for hånd –mer «inn» enn noensinne.

Dét har også smittet over i sminkeverdenen!

– Flere blir flinkere til å bruke ett og samme produkt på ulike måter, forteller Tomanovic.

– For eksempel trenger ikke en blush å bare være en blush: Det kan også brukes til contouring, som øyenskygge og på leppene, utdyper hun.

Dine bryn, men bedre

Øyenbryn har alltid vært en sentral del av sminkelooks og skjønnhetsrutiner.

Hvem kan vel glemme de tynne, «blyantstrekene» som herjet på 90- og begynnelsen av 2000-tallet? Eller, på motsatt side av skalaen, buskete bryn à la Brooke Shields (55) og Cara Delevingne (28)?

Noen liker dem pent stelt, andre vil helst ha dem ville og uregjerlige.

Hva gjelder i 2021?

SPÅR: Makeupartist Charlotte Wold deler sine spådommer for sminkeåret 2021. FOTO: Privat
SPÅR: Makeupartist Charlotte Wold deler sine spådommer for sminkeåret 2021. FOTO: Privat Vis mer

Wold forteller at den største brynstrenden på catwalken den siste tiden har vært minimalt bruk av brynsskygge og brynspenn; mer hud bryter gjennom, som igjen gir en mer naturlig look.

– Brynene i motebilde er relativt lite vedlikeholdt, og spiller på naturlige former og farger. Det er «bushy brows», men mindre sminket, sier makeupartisten.

Hun tipser om at tekstur i hårene ved hjelp av gele, voks eller såpe fortsatt er hot og kommer til å leve videre inn i 2021. Det samme gjelder såkalt laminering.

MER NATURLIG: Wold forteller at man ved hjelp av tekstur i hårstråene vil få mindre tette øyenbryn og la mer hud «skinne gjennom». FOTO: NTB
MER NATURLIG: Wold forteller at man ved hjelp av tekstur i hårstråene vil få mindre tette øyenbryn og la mer hud «skinne gjennom». FOTO: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer