Cubus

Dette blir vårens trendplagg

Sniktitt på neste års mote fra Cubus - glam, rock og festival.

VÅREN HOS CUBUS: Metallisk, rock, glamour og festival står på menyen hos Cubus til våren. Foto: Adéle Cappelen Blystad/Tone Ruud Engen
VÅREN HOS CUBUS: Metallisk, rock, glamour og festival står på menyen hos Cubus til våren. Foto: Adéle Cappelen Blystad/Tone Ruud Engen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er litt vanskelig å begynne å tenke på vår og sommer når vi nå begynner å nærme oss de kaldeste tidene på året.

Dersom tanken på å kle deg i lag på lag med ull, boots og kåpe gjør deg litt deppa, kan det imidlertid trøste litt å vite at flere av de nye vårplaggene kommer i butikkene allerede fra slutten av januar – begynnelsen av februar.

I motebransjen er nemlig mange av trendene for 2012 fastlagt, og flere av de største kleskjedene har allerede begynt å vise deler av sine kommende kolleksjoner.

Denne uken (og de kommende ukene) lanserer Cubus deler av sin nye partykolleksjon for vinteren, men etter nyttår er det vår- og sommermote som begynner å stå i fokus hos kleskjeden.

LES OGSÅ: Sjekk partysesongen hos Cubus

PRETTY AND PUNK: Først ut hos Cubus er "Pretty and punk", som består av lekre, formsydde kjoler, metalliske topper og jakker, samt shorts. Skikkelig rocka partystil med andre ord. Foto: Adéle Cappelen Blystad
PRETTY AND PUNK: Først ut hos Cubus er "Pretty and punk", som består av lekre, formsydde kjoler, metalliske topper og jakker, samt shorts. Skikkelig rocka partystil med andre ord. Foto: Adéle Cappelen Blystad Vis mer

Mer fokus på detaljene

KK.no fikk i forrige uke ta en liten sniktitt på noen av plaggene som kommer i 2012, og ifølge Merete Petterson, stylist og produkt og PR-ansvarlig i Cubus, er det bare å begynne å glede seg.

- Det er mye av de samme trendene som går igjen til neste år, bare med enda mer fokus på stilige detaljer og nye bruksområder, sier hun til KK.no.

De første plaggene som kommer i butikk har fått navnet «Pretty and punk», og består blant annet av formsydde, lekre kjoler, røffe topper, shorts, metalliske plagg og farger som sort, hvitt, gull og sølv.

- «Pretty and punk» er en mer rocka look. Det kommer masse formsydde kjoler med cut-outs og spennende detaljer, sier Petterson:

- Ellers tror jeg hotpantsen med strass blir en sikker vinner. Med et par røffe strømpebukser, en stor strikkegenser og boots er den perfekt til hverdags, eller så kan du tone den opp til fest. Ellers kommer det også mye metallisk, deriblant en lekker metallisk strikkegenser i sølv, som jeg også har stor tro på.

LES OGSÅ: Paljetttrikset alle kan bruke

COACHELLA ROADTRIP: "Coachella Roadtrip"-plaggene kommer i butikk utover våren. Her er det fullt fokus på festival, med hvit ponchotopp, frynsete hoftevesker, olashorts og denim-skjorter. Foto: Adéle Cappelen Blystad
COACHELLA ROADTRIP: "Coachella Roadtrip"-plaggene kommer i butikk utover våren. Her er det fullt fokus på festival, med hvit ponchotopp, frynsete hoftevesker, olashorts og denim-skjorter. Foto: Adéle Cappelen Blystad Vis mer

Festival kommer for fullt

I sommer var festivalmoten, med innslag av 70-tall, stor, og ifølge Petterson er dette en trend som vil komme enda sterkere tilbake til våren/sommeren 2012.

- Festivalmoten er fortsatt superhot til neste år. Plaggene våre, som går under navnet «Coachella Roadtrip», blir en blanding av 70-tall og klassisk festivalstil med mye innslag av denim. Denim kommer for fullt, sier hun.

Blant annet vil vi få se mye frynser, ponchoer, olashorts, sterke farger, utvaskede farger og lekre statementsmykker – altså, mye av det samme, bare med mer fokus på detaljer og snitt.

- Det kommer til å bli mye sterke farger, og slitte farger som kullsvart. Og så kommer vi med disse kule hofteveskene med frynser, sier Petterson, og viser frem.

(Plaggene kommer i butikk utover våren)

LES OGSÅ: Det perfekte festivalantrekket

Petterson tror også følgende plagg blir en stor hit til neste år:

Hotpantsen med strassdetaljer
- Denne shortsen har jeg virkelig tro på, og er super både til fest og hverdags. Jeg kommer til å kombinere den med tykke strømper og en stor ullgenser til hverdags.

Den hvite ponchoen med frynser
- Nærmere sommeren kommer jeg til å bo i denne ponchoen. Den er utrolig behagelig og er kjempefin enten med en singlet under eller for seg selv.


Mer om neste års trender

KK.no var i forrige uke tilstede under moteuka i Paris, hvor flere av de største trendene for 2012 ble vist frem på catwalken.

Her finner du mer info om noen av de største trendene for 2012:
 • Snart skal du vise fram trusa
 • Dette blir neste års landeplage
 • Sjekk den nye 2012-buksa
 • Legg merke til denne lengden
 • Så sexy har du aldri sett den
 • Er du klar for DENNE trenden?
 • Bukseskjørtet er tilbake

  LES OGSÅ: Veska som gjør hele forskjellen

  Mer høstmote

  Nysgjerrig på mer høstmote? KK.no har fått en titt på sesongens kolleksjoner hos Cubus, Zara, Bik Bok, Vila, Lindex, H&M, Gina Tricot, Vero Moda, Only, Selected Femme, KappAhl, tilbehørskjeden Pieces, Monki og Weekday.

  LES OGSÅ: Legg merke til lengden

  Noe du lurer på? Spør KK.no


  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

  Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer