PÅ BRYNENE: Ifølge skjønnhetansvarlig i KK, Henne og STYLEmag, Tone vid Skipa, er det brynsgele som gjelder nå. Få alle tipsene nede i saken. Foto: Shutterstock / Malyugin
PÅ BRYNENE: Ifølge skjønnhetansvarlig i KK, Henne og STYLEmag, Tone vid Skipa, er det brynsgele som gjelder nå. Få alle tipsene nede i saken. Foto: Shutterstock / Malyugin Vis mer

På Brynene

Dette bør du bruke PÅ BRYNENE nå

Her er produktet skjønnhetseksperten mener du bør ta i bruk!

Publisert

KK.NO: Ja, disse brynene kan være litt av et problem. Det er ikke alltid de matcher, noen ganger napper vi for mye hår som gjør at vi må fylle inn, og så gjør vi det feil, og så blir vi bare stående der i frustrasjon.

Kjenner du deg igjen?

Ifølge skjønnhetansvarlig i KK, Henne og STYLEmag, Tone vid Skipa, er det ikke fulltegnende bryn som er det hotteste nå, men at du heller fyller ut hull og lager en ende på brynet.

- Bruk brynsgele! Hårene innerst ved neseroten kan gjerne være transparente, og trenger ikke farger i det hele tatt. For de fleste holder det med å gre brynene med en farget brynsgele, og heller fylle inn hull med en blyant eller skygge med pensel. 

LES OGSÅ: 5 vanlige øyenbrynstabber

Dette er det verste du kan gjøre med brynene dine

Du har sikkert sett både bilder og videoer av at folk klipper brynene sine. Det har seg nemlig slik at de fort kan bli litt for lange.

Ifølge Silje Noreng, daglig leder ved øyenbrynsalongen Browrehab i Oslo, er faktisk dette det absolutt verste du kan gjøre mot øyenbrynene dine. 

- Klippingen kan skape både hull og ujevnheter, gjøre brynene lange og krøllete, og kan i tillegg gjøre at de får forskjellige vekstfaser, har hun tidligere fortalt KK.no.

En øyenbrynskjærer er noe mange av oss bruker. Det er nok fordi det er en langt mer smertefri affære enn en pinsett. Men Noreng anbefaler deg ikke å bruke dette verktøyet. 

- Det er fordi du ikke har hundre prosent kontroll på hva som faktisk fjernes. Overnapping er et problem mange støter bort i! Er skaden gjort kan du midlertidig fylle inn med sminke og prøve å spare ut igjen. 

LES OGSÅ: Så lang tid tar det for øyenbryn å gro ut

UNNGÅ Å KLIPPE BRYNENE: Ifølge øyenbrynseksperten er dette det verste du kan gjøre med brynene dine.  Foto: Shutterstock / mirela bk
UNNGÅ Å KLIPPE BRYNENE: Ifølge øyenbrynseksperten er dette det verste du kan gjøre med brynene dine. Foto: Shutterstock / mirela bk Vis mer

Gjør dette dersom skaden har skjedd

Noen ganger blir skaden likevel så stor at mange føler at hårene ikke gror ut igjen. Til det har Noreng et tips:

- Påfør et vippe/brynserum med en pensel eller q-tips før du legger deg, og tørk det av om morgenen. 

- Skal du forme brynene hjemme selv, anbefaler jeg deg å fylle inn brynene med sminke for så å nappe overflødig hår for å unngå overnapping.

LES OGSÅ: Se fem år yngre på på et blunk!

OVERNAPPING: Vær forsiktig når du napper brynene, det kan nemlig føre til at du napper mer enn du trenger. Les ekspertens tips over. Foto: Shutterstock / vitals
OVERNAPPING: Vær forsiktig når du napper brynene, det kan nemlig føre til at du napper mer enn du trenger. Les ekspertens tips over. Foto: Shutterstock / vitals Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer